Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013

ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ: "ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΙ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ"

 
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΧΩΡΙΣ ΤΩΝ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΙΣΜΟ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ
ΟΙ ΑΓΟΡΕΣ ΤΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝ  ΚΑΙ  ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ
 
 


ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ
Μιλώντας στην εκδήλωση της Νεολαίας (πρώην) ΣΠΙΘΑΣ Αττικής
 
Δεν υπάρχει έξοδος από την κρίση, την απογοήτευση, την νεύρωση, την οργή χωρίς την εμπλοκή, την συμμετοχή, τον πρωταγωνιστισμό των πολιτών, του λαού. Αυτό δεν μπορεί να το κάνει – δεν το έκανε στα εύκολα, θα το κάνει στα δύσκολα; – η εγκατεστημένη στην Βουλή Δεξιά και Αριστερή, συμπολιτευόμενη και αντιπολιτευόμενη γεροντοκρατία. Στην πολιτική και όχι μόνο, η γήρανση είναι πνευματικό, ψυχικό ζήτημα όχι βιολογικό.
 

Αυτές τις ημέρες συμμετείχα σε δύο εμπειρίες – παραδείγματα αυτής της εμπλοκής. Στην συνάντηση των Παραγωγών Τυπικών Προϊόντων και των Πολιτών Αγοραστών τους. Μπορούμε στην Ελλάδα να αναπτύξουμε ένα ιστορικού τύπου κίνημα για ένα άλλο πρότυπο διατροφής, ένα κίνημα για την ανάκτηση των γεύσεων. Σκεφθείτε τις επιδράσεις του. Αυτό θα είναι μια μεγάλη Επανάσταση. Επανάσταση δεν είναι  η «Αριστερά στην εξουσία». Όπως δεν ήταν το «ΠΑ.ΣΟ.Κ. στην εξουσία». Αυτό το χολυγουντιανό φιλμ το βλέπουμε, το είδαμε πολλές φορές. Δεν χρειάζεται να δούμε τις καρικατούρες του.

Στην Αγ. Παρασκευή τους προέτρεψα να οργανώσουν αυτήν την Παραγωγική Αγορά των Δημιουργών.
 

Το δεύτερο παράδειγμα είναι η δική σας Πολιτική Αγορά σήμερα, εδώ, στο κακοποιημένο από πολλούς Ενόχους κέντρο μιας ιστορικής πόλης που έχει το όνομα της Αθήνας, αλλά δεν είναι Αθήνα. Πρέπει να την κάνουμε Αθήνα.  Αυτή είναι η πρόκληση της επόμενης εικοσαετίας.

 

Την Πολιτική Αγορά, την Εκκλησία του Δήμου δεν μπορεί να την οργάνωση ένα αγράμματο, συλλαβίζων και φωνασκών δεξιό – αριστερό προσωπικό που κανείς δεν το παίρνει στα σοβαρά. Αυτό είναι έργο δικό σας. Μια κοινωνία, μια Ελλάδα που ανακτά την σχέση της με την αληθινή πολιτική θα κινείται σε άλλη σφαίρα, σε άλλες δυναμικές Ζωής όχι μελαγχολίας και παραίτησης.


Για τις θεραπευτικές ιδιότητες της Πολιτικής επί των Ανθρώπων, των Πολιτών, της Κοινωνίας, της Πόλης μίλησε ο  Πλάτων σε αυτόν εδώ τον ιερό Τόπο. Από αυτόν ξεκίνησαν πολλά. Επεκτείνετε το σημερινό παράδειγμα, τα Βήματα του Λόγου. Αυτό δεν μπορούν να το κάνουν μπολιασμένες από τις αρρώστιες της μεταπολίτευσης «δεξιό – αριστερές» «νεολαίες» φτωχές πνευματικά και με οσμή καριερισμού.


Οι «Δεξιοί και Αριστεροί» Ταλιμπάν, οι Μολάδες είναι για την χωματερή της ιστορίας. Πολύ κακό έκαναν.  Δεν θα τους επιτρέψουμε να το επαναλάβουν.
 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου