Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2013

Ο ΠΑΝΤΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΘΗΝΑΙΟΣ ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΕΙ...

Η ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΕΡΩΤΑΣ 


Ερωτας ειναι να ανηκεις και να σου ανηκουν ολοκληρωτικα. 


Οι Ελληνες ειμαστε ερωτευμενοι με την Ελλαδα και για αυτο και εμεις ανηκουμε και θυσιαζομαστε για αυτην, αλλα και μας ανηκει η Ελλαδα , με καθε εννοια. 

Οταν υπαρχει ερωτας, η υπαρξη με την οποια εισαι ερωτευμενος σου ανηκει ΑΠΟΛΥΤΑ, και της ανηκεις ΑΠΟΛΥΤΑ.




Καθε αχτιδα φωτος, καθε μαρμαρο, καθε ακρογιαλια, και τα 15 Χιλιαδες χιλιομετρα της Παραλιας της, ειτε ειναι με αποκρημνα βραχια σαν την Β.Α. παραλια της Σαμοθρακης, ειτε πλακόστρωτη σαν το Λιμανι της Υδρας, ειτε ειναι προβλήτα σαν τους ντόκους του Πειραια, την αγαπαμε, οπως θα αγαπουσαμε καθε γυναικα με καθε λεπτομερεια του κορμιου της, της ανασας της, και της ψυχης της, ετσι αγαπαμε την Ελλαδα σαν Γυναικα, και την θελουμε ΔΙΚΙΑ ΜΑΣ.


Αυτοι που δεχονται εκπτωσεις, διαπραγματεσεις και ρυθμισεις δεν νοιωθουν οτι η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΕΡΩΤΑΣ .


Ισως γιατι δεν ειναι ικανοι να νοιωσουν ΑΠΟΛΥΤΟ ΕΡΩΤΑ για οτιδηποτε. 


Καθηγητης Ανδρεας Αθηναιος


1 σχόλιο:

  1. Αρκεί να έχουμε ανοιχτή την ψυχή μας να διακρίνουμε την ανταπόδωση και τα δικά μας λάθη.Άλλωστε ποιός δεν έχει νοιώσει ποτέ του ότι μετεβλήθη εντός του ΚΑΙ ο ρυθμός του κόσμου? Όμως, ό,τι πολύ αγαπήσαμε και όχι μόνον ερωτευθήκαμε, παραμένει αμετάβλητο στην καρδιά μας, την ψυχή μας και την συνείδησή μας πέρα από τον χρόνο. Έτσι και ο έρωτάς μας για την Ελλάδα, είναι ουσιαστικά η αγάπη για την ζωή μας, για τις καινούριες γενιές, για το χθες, για το σήμερα και για το όραμα του αύριο ανεξαρτήτως καιρικών συνθηκών.
    ΙΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή