Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013

Η ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ ΣΚΕΠΤΕΤΑΙ ΤΟ ΑΥΡΙΟ ΤΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΤΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ...


ΙΕΡΑΡΧΙΑ: ''Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ''



 
 
Να προετοιμαστούν κατάλληλα ώστε να μην τους προλάβουν οι εξελίξεις συμφώνησαν οι περισσότεροι ιεράρχες, μετά την ολοκλήρωση της εισήγησης του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.
Ο Αρχιεπίσκοπος στην ομιλία του πρότεινε στους αρχιερείς να προετοιμαστούν με τη σύσταση ειδικών επιτροπών, ώστε να μην βρεθούν προ απροόπτου σε μία μελλοντική αναθεώρηση του Συντάγματος που θα θέτει σε άλλες βάσεις τις σχέσεις Εκκλησίας και Πολιτείας.
Οι ιεράρχες συμφώνησαν με τις προτάσεις του Αρχιεπισκόπου και υποστήριξαν με τη σειρά τους πως σε κάθε περίπτωση η Εκκλησία πρέπει να έχει έτοιμες τις δικές της προτάσεις όταν και εφόσον τεθούν ζητήματα όπως οι σχέσεις Εκκλησίας και Πολιτείας, διακοπής μισθοδοσίας του κλήρου ή οποιασδήποτε αλλαγής.
 
Η ομιλία του Αρχιεπισκόπου έγινε θερμά δεκτή από όλους σχεδόν τους ιεράρχες και υπήρξε ομοφωνία στις διαπιστώσεις που έκανε ο κ. Ιερώνυμος.
Μερικοί ιεράρχες, τέλος, εξέφρασαν την άποψη πως οι επιτροπές που έχει ήδη η Εκκλησία είναι αρκετές και πως πρέπει να λειτουργούν πιο αποτελεσματικά.
Τέλος κάποιος από τους Ιεράρχες μιλώντας στα περιθώρια της συνόδου τόνισε: ''Η εκκλησία δεν πρέπει να μένει μόνο στη θεωρία των εισηγήσεων, αλλά πολλά από αυτά που λέει πρέπει να τα υλοποιεί."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου