Κυριακή 15 Μαρτίου 2015

"ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ" ΚΑΙ "ΕΡΓΑΛΕΙΟΘΗΚΕΣ" ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ "ΑΡΙΣΤΕΡΟΥ" ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ


ΑΠΟ ΤΗ «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΑΣΑΦΕΙΑ» ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ ΕΝΑΡΓΕΙΑ



ΓΡΑΦΟΥΝ ΟΙ ΑΝΤΩΝΗΣ ΠΕΤΤΑΣ ΚΑΙ ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΦΑΤΟΥΡΟΥ


"Eίμαστε ευτυχείς να σημειώσουμε ότι είμαστε σε ευρεία συμφωνία με την πρωτοπόρα έρευνα διεθνών οργανισμών, όπως ο ΟΟΣΑ και το ΔΝΤ"
Αλέξης Τσίπρας, 12 Μάρτη 2015

“Με τη συμφωνία που υπογράψαμε με τον ΟΟΣΑ ανοίγει νέο μεταρρυθμιστικό κεφάλαιο για την Ελλάδα, τόνισε ο πρωθυπουργός στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον επικεφαλής του Οργανισμού Άνχελ Γκουρία, που εμφανίστηκε ιδιαίτερα φιλικός και υποστηρικτικός προς τη νέα κυβέρνηση», με τέτοιου είδους ρεπορτάζ και σχόλια περιέγραψαν τα ειδησεογραφικά πρακτορεία το αποτέλεσμα της επίσκεψης του Αλ.Τσίπρα στην έδρα του ΟΟΣΑ στο Παρίσι, όπου μίλησε και στη γενική συνέλευση του Οργανισμού. 

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ “υπέγραψε συμφωνία με βάση την οποία ο ΟΟΣΑ θα δώσει την Ελλάδα τεχνογνωσία για το σχεδιασμό και εφαρμογή μεταρρυθμίσεων” .

Ποιος άραγε, ακόμη, δεν ξέρει τι είναι ο ΟΟΣΑ; Ένας οργανισμός που λειτουργεί σαν διεθνής οικονομικός “συμβουλάτορας” κυβερνήσεων, σύμφωνα με τις οδηγίες των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων που τον ελέγχουν. 

Η κακόφημη “εργαλειοθήκη” του με τις “νεοφιλελεύθερες” μεταρρυθμίσεις αποτέλεσε και το “νονό” αρκετών μνημονιακών μεταρρυθμίσεων που εισηγήθηκε για την Ελλάδα, τα προηγούμενα χρόνια. 

Συνεργάτης και των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ είναι αυτός που με “Εκθέσεις του για την ελληνική οικονομία”, έχει εισηγηθεί την πολιτική της μακρόχρονης άγριας λιτότητας και μέτρα όπως η μείωση των μισθών κάτω απ’ όσα προβλέπουν οι συλλογικές συμβάσεις, η διεύρυνση της ελαστικοποίησης των εργασιακών σχέσεων, η άρση της μονιμότητας για τους νεοπροσληφθέντες στο Δημόσιο, η αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης, η αύξηση της συμμετοχής του ασφαλισμένου στην υγεία, η μείωση του αφορολογήτου ορίου και άλλα συναφή. 

Όσον αφορά δε στην εκπαίδευση, είναι γνωστές όλες οι καταστροφικές προτάσεις του, τις οποίες και χρησιμοποίησε πρώτη η αλήστου πολιτικής μνήμης Α. Διαμαντοπούλου. Αυτή είναι η “τεχνική εμπειρία” του ΟΟΣΑ την οποία συμφώνησε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να “αξιοποιήσει”, όπως άλλωστε είχε αναγγείλει και το Φεβρουάριο, όταν ο επικεφαλής του ΟΟΣΑ ήλθε στην Αθήνα και ανακοινώθηκε η σύσταση μιας μόνιμης επιτροπής συνεργασίας, με τον Αλ.Τσίπρα να δηλώνει ότι «η Ελλάδα πρέπει να τολμήσει τις μεταρρυθμίσεις που δεν τόλμησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις»…

Με τη συμφωνία που υπέγραψε με τον ΟΟΣΑ ο Τσίπρας δίνει μια ακόμα εγγύηση πως η συγκυβέρνησή του, παρά τις δημαγωγίες περί “τέλους του μνημονίου”, προχωρεί όχι μόνο στη 4μηνη “γέφυρα” επέκτασης του μνημονίου, άλλα και προετοιμάζεται να βαδίσει, και μετά το 4μηνο, στο δρόμο των “μεταρρυθμίσεων” μνημονιακού τύπου, για την εκπόνηση και την εφαρμογή των οποίων ζητά την “τεχνογνωσία” του “έμπειρου” ΟΟΣΑ. 

Αυτό άλλωστε ήταν και το νόημα των λόγων του, στο Παρίσι «υπάρχει από ένα μέρος των εταίρων μας η καχυποψία ότι η Ελλάδα δε θέλει πραγματικά μεταρρυθμίσεις. Είμαστε εδώ, για να πιστοποιήσουμε και μέσω του ΟΟΣΑ τη βούλησή μας … η σφραγίδα του ΟΟΣΑ στο ελληνικό μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα αποτελεί εγγύηση και θα διαλύσει την όποια καχυποψία των εταίρων για την αποφασιστικότητα της ελληνικής κυβέρνησης να προωθήσει ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις”. 

Με δεδομένο ότι οι “εταίροι” ιμπεριαλιστές της ΕΕ εκείνο που απαιτούν από την Ελλάδα είναι οι μνημονιακές “μεταρρυθμίσεις”, τί ομολογεί με αυτές τις δηλώσεις του; Πως η συμφωνία με τον ΟΟΣΑ είναι ένα επιπλέον εχέγγυο που προσφέρει η κυβέρνησή του στο “καχύποπτο” Διευθυντήριο των Βρυξελλών, πως θα “προωθήσει αποφασιστικά” τις μεταρρυθμίσεις που θέλουν!

Η ΝΔ έσπευσε να “συγχαρεί” τη “συνέχιση της συνεργασίας” με τον ΟΟΣΑ, υπενθυμίζοντας, με ειρωνεία, πως άλλοτε ο ΣΥΡΙΖΑ κατάγγειλε αυτήν τη συνεργασία ως “μαύρη βίβλο του νεοφιλελευθερισμού” και τις συμβουλές του ΟΟΣΑ ως “συνταγή κοινωνικής κατεδάφισης”. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος με γλώσσα χαμαιλέοντα [που τη λεκτική μετονομασία της τρόικας σε “θεσμούς” την εμφανίζει, γελοιωδώς, σαν “τέλος της τρόικας”], προσπάθησε να ανταπαντήσει πως … δεν υπήρξε “εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ”, αλλά μόνο “η περίφημη εργαλειοθήκη της κυβέρνησης του κ. Σαμαρά”!

Είναι φανερό πως για να δικαιολογήσει την όλο και βαθύτερη προσχώρησή της στη μνημονιακή πολιτική, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προχωρεί σε έναν απροκάλυπτο εξωραϊσμό του ρόλου και των παρεμβάσεων των διεθνών ιμπεριαλιστικών οργανισμών. Έτσι έφθασε στο σημείο να δηλώνει στο Παρίσι ο Αλέξης Τσίπρας πως για το θέμα των μεταρρυθμίσεων “είμαστε ευτυχείς να σημειώσουμε ότι είμαστε σε ευρεία συμφωνία με την πρωτοπόρα έρευνα διεθνών οργανισμών, όπως ο ΟΟΣΑ και το ΔΝΤ”!

Το λόγο τώρα πρέπει να έχουν, πάλι, τα συνδικάτα και το μαζικό συνδικαλιστικό κίνημα. Η αναμονή, η προσαρμογή «στο ρεαλισμό της πραγματικότητας» και η μετατροπή του σκ σε φορέα που θα προτείνει «ισοδύναμα», είναι καταστροφικός για το ερειπωμένο δημόσιο σχολείο και τους εκπαιδευτικούς. ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΞΑΝΑ, ΛΟΙΠΟΝ! Η ανατροπή αυτής της πολιτικής είναι ο μοναδικός μονόδρομος!


ΑΝΤΩΝΗΣ ΠΕΤΤΑΣ – ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΦΑΤΟΥΡΟΥ

Πρόεδροι των ΕΛΜΕ Γ΄ και Α΄ Δυτικής Αθήνας





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου