Σάββατο 28 Μαρτίου 2015

ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΜΕΓΑΛΟ ΑΓΩΝΙΣΤΗ...


IGOR STRELKOV: "ΤΟ ΚΙΕΒΟ ΕΙΝΑΙ ΡΩΣΙΚΟ! Η ΔΥΣΗ (NEA TAΞH) ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΜΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ Η ΡΩΣΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΕΜΠΟΔΙΟ ΣTA ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ"




O Ρώσος "Πάυλος Μελάς" Igor Strelkov που πολέμησε για την ανεξαρτησία της Νέας Ρωσίας δήλωσε ότι το Κίεβο είναι ρωσικό και ότι η Δύση θέλει την υποταγή της Ρωσίας στην παγκόσμια κυβέρνηση που ετοιμάζει.

"Είναι οι πολιτικοί της Ουκρανίας που θέλουν να αποσχιστεί η χώρα από την Ρωσία, και όχι το αντίθετο"

Μίλησε χαρακτηριστικά για το όνειρό του να δει τη Ρωσία να κατέχει τα φυσικά της σύνορα του 1939, και για την πίστη του σε μια ορθόδοξη "μοναρχία", δίνοντας βάρος στη σημασία που έχει για τη χώρα η Ορθοδοξία.

SPIEGEL ONLINE: Γιατί η Ρωσία και η Δύση είναι πάλι εχθροί;
IGOR Strelkov: Επειδή είναι δύσκολο να είσαι φίλος με κάποιον που δεν σταματά μετά τη νίκη του να ταπεινώνει τον αντίπαλο.

SPIEGEL ONLINE: Ήταν όμως η Μόσχα, και ο στρατός της που παρενέβη στην Ουκρανία.

IGOR Strelkov: Οποιαδήποτε προσπάθεια εκ μέρους της Ρωσίας για να ανακτήσει την κυριαρχία της χαρακτηρίζεται από τη Δύση ως την επιθετικότητα. Στον παγκοσμιοποιημένο κόσμο, υπάρχουν μόνο λίγες χώρες που μπορεί να έχουν μια πραγματική ανεξαρτησία. Η Δύση θέλει να δημιουργήσει μια παγκόσμια κυβέρνηση, αυτάρκεις χώρες όπως η Ρωσία δεν έχουν καμία θέση σε αυτή την ιδέα. Ως εκ τούτου, η Ρωσία θα είναι πάντα ένας εχθρός στα μάτια της Δύσης. Η Δύση θέλει τη Ρωσία αποκλειστικά ως ένα προμηθευτή πρώτων υλών.

SPIEGEL ONLINE: Μια στιγμή! Η ίδια η Ρωσία δεν έχει κάνει τίποτα για να καταστήσει την οικονομία της να εξαρτάται λιγότερο από τις εξαγωγές πετρελαίου και φυσικού αερίου.

IGOR Strelkov: Ναι, η άρχουσα τάξη ήταν ικανοποιημένη. Τελικά, ήταν η Ρωσία που έφερε στην Ευρώπη τη χρυσή εποχή: Μετά το 1990, έχει πρόσβαση σε φθηνό αλλά ειδικευμένο εργατικό δυναμικό, έχει μειώσει τους στρατιωτικούς της προϋπολογισμούς και έχει υιοθετήσει τα καλά της Σοβιετικής επιστήμης.

SPIEGEL ONLINE: Περίμενες ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία, θα διαρκέσει τόσο πολύ και θα είναι τόσο αιματηρός;

IGOR Strelkov: Όχι. Νόμιζα ότι η Μόσχα θα προσαρτήσει το Donbass παρόμοια με την Κριμαία αμέσως μετά το δημοψήφισμα. Η πλειοψηφία της πολιτοφυλακής αγωνίζεται για μια Ένωση με τη Ρωσία και ήταν εμπνευσμένη από την Κριμαία.

SPIEGEL ONLINE: Οπότε αγωνίζεστε στην πραγματικότητα για μια ρωσική αυτοκρατορία, όχι μια αυτονομιστική κατάσταση, όπως με τους Βάσκους.

IGOR Strelkov: Αυτονομιστές είναι οι πολιτικοί της Ουκρανίας για μένα, επειδή θέλουν να αποσχιστούν από τη Ρωσία. Το Κίεβο είναι μια ρωσική πόλη.Η Ουκρανία ήταν, είναι και θα παραμείνει μέρος της Ρωσίας. Ονειρεύομαι μια Ρωσία που θα επιστρέψει στα φυσικά της όρια τα σύνορα του 1939. 

SPIEGEL ONLINE: Τι εμποδίζει το Κρεμλίνο, να προχωρήσει με τη Νέα Ρωσία όπως με την Κριμαία;

IGOR Strelkov: Δεν μπορώ να δω μέσα στο Κρεμλίνο.Υπάρχουν αιτίες εξωτερικής πολιτικής που πιθανόν να κάνουν τη Μόσχα να διστάζει.Ίσως λογαριάζουν τη Δύση…Γιατί εμείς δεν καταστρέψαμε τον ουκρανικό στρατό όταν είχαμε την ευκαιρία να το κάνουμε; Θα μπορούσαμε να πάρουμε τη Μαριούπολη και ακόμη περισσότερα.  Τώρα είναι ο ουκρανικός Στρατός - παρά την ήττα στο Ντεμπάλτσέβο - ανώτερος από την Λαϊκή Δημοκρατία.

SPIEGEL ONLINE: Θα απαιτήσει η Νέα Ρωσία ακόμη μεγαλύτερη στήριξη από τη Ρωσία;

IGOR Strelkov: Αν η Ρωσία βοηθούσε πιο δυνατά όλα θα ήταν πιθανά συμπεριλαμβανομένης της πτώσης του καθεστώτος του Κιέβου. Για εμένα αυτή είναι μια κυβέρνηση ναζί. Η Ρωσία οφείλει να επιβάλει στην Ουκρανία την τάξη και να φέρει μια νόμιμη κυβέρνηση στην εξουσία.Τότε μόνο θα λυθούν τα προβλήματα του Donbass

SPIEGEL ONLINE: Ο Boris Nemtsov σκοτώθηκε πρόσφατα, ένας ηγέτης της φιλελεύθερης αντιπολίτευσης. Η δολοφονία άλλαξε την κατάσταση στη χώρα;

IGOR Strelkov: Καθόλου! Ο Nemtsov δεν τύγχανε καμιάς   αποδοχής στον πληθυσμό. Δεν είχε καμία αξία, κανένα ταλέντο. Οι δολοφόνοι του προσπάθησαν να αποσταθεροποιήσουν τη Ρωσία. Δεν θα το πετύχουν. Ήταν στη διάρκεια της ζωής του, ένα φουσκωμένο μπαλόνι. Τώρα βρέθηκε κάποιος να το σκάσει. Το έσκασε, αλλά στο τέλος αποδείχτηκε ότι ήταν απλά αέρας.

SPIEGEL ONLINE: Ακούγεται σαν να είσαι ευχαριστημένος με το θάνατό του. Έχετε λυπηθεί για τον θάντο του Μ.Nemtsov;

IGOR Strelkov: Όχι. Ήταν ένας εχθρός του ρωσικού κράτους και ολόκληρου του ρωσικού λαού. Αν ήμουν εκεί, θα είχα προσπαθήσει να αποτρέψω το έγκλημα. Η δολοφονία βλάπτει τη Ρωσία και ανησυχεί τους πατριώτες.

SPIEGEL ONLINE: Η αντιπολίτευση πιστεύει ότι το Κρεμλίνο ήθελε να ξεφορτωθεί την κριτική του.

IGOR Strelkov: Γελοίο. Ο Nemtsov δεν ήταν απειλή για τον Πούτιν. Ο θάνατός του έφερνε πλεονέκτημα στην αντιπολίτευση και τις ξένες δυνάμεις που θέλουν να αποσταθεροποιήσουν την χώρα.

SPIEGEL ONLINE: Αυτό είναι παράλογο. Ακόμη και στην κηδέια του Nemtsov ήρθαν σχεδόν 50.000 άτομα. Ένας νεκρός Φιλελεύθερος οδηγεί τους Ρώσους στα οδοφράγματα.

IGOR Strelkov: Για αρχή είναι σωστό. Αλλά δεν εκτιμώ ότι σε κάθε άνθρωπο υπάρχει πάντα κάτι πίσω από την πραγματικότητα. Ειδικά όταν ο αναλυτής είναι στη Δύση.

SPIEGEL ONLINE: Πώς θα εξετάσει η Ρωσία την ιδέα σας; Μια δημοκρατία ή ένα ολοκληρωτικό κράτος ηγετών;

IGOR Strelkov: Η ανθρωπότητα έχει μικρή εμπειρία της δημοκρατίας αλλά μεγάλη στη μοναρχία. Εγώ είμαι υπέρ μιας ορθόδοξης μοναρχίας. Κάθε μορφή αυταρχικής διακυβέρνησης είναι θετική για τη Ρωσία.Αυτή αντιστοιχεί στην κουλτούρα μας και στην οικονομική πραγματικότητα. 

SPIEGEL ONLINE: Στο γραφείο σας κρέμεται ένα πορτραίτο του Β.Πούτιν. Προηγουμένως, είχατε πει πως ο Πρόεδρος εξακολουθεί να είναι πολύ χαλαρός, πολύ φιλελεύθερος και φιλοδυτικός. Γιατί αυτή η αλλαγή της καρδιάς;

IGOR Strelkov: Ο πρόεδρος αποφάσισε ότι δεν ήθελε να ακολουθήσει μια πορεία αντίστοιχη του Γκορμπατσόφ ως ένας Ιούδας μέσα στην ιστορία. Αυτός αντιπροσωπεύει την ανανεωμένη ρωσική εθνική κυριαρχία. Τελικά είναι κατανοητό ότι όλες οι παραχωρήσεις προς τη Δύση είναι άκαρπες. 


Ο Πούτιν είχε αποδυθεί σε μια δυτική πορεία. Με την Κριμαία, ο Πούτιν πέτυχε αυτό που πολλοί πατριώτες θα μπορούσαν μόνο να ονειρευτούν. Έχει τοποθετηθεί ο ίδιος σε μια κατάσταση από την οποία δεν υπάρχει καμία στροφή πίσω γι 'αυτόν. Ελπίζω ο Πούτιν να αντιλαμβάνεται ότι μπορεί να έχει επιτυχία μόνο μαζί με τους πατριώτες.

Η συνέντευξη έγινε στο γραφείο της Νέας Ρωσίας στη Μόσχα.

Η Ουκρανία ήταν ο πέμπτος πόλεμος για τον Ι.Strelkov. Το 1992, εντάχθηκε στον αγώνα στην Υπερδνειστερία με την πλευρά των ρωσόφωνων. Στη συνέχεια εθελοντικά συμμετέιχε και στους δύο πολέμους της Τσετσενίας και ακόμη συμμετείχε στον πόλεμο στη Βοσνία, πολεμώντας για τους Σέρβους ομόδοξους αδελφούς σε μια μονάδα Ρώσων εθελοντών που ονομάζοταν «Λύκοι του Τσάρου»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου