Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

ΠΛΗΘΟΣ ΔΙΑΔΗΛΩΤΩΝ ΣΥΓΚΡΟΥΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΤΡΑΠΕΖΟΠΙΣΤΩΤΙΚΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ (ΠΤΕ)


Η ΑΜΑΡΤΩΛΗ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΟΚΡΑΤΙΑΣ Η ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ, ΦΛΕΓΕΤΑΙ ΚΑΤΑ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΤΗΣ ΕΚΤ - 350 ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΤΩΝ

3 ΒΙΝΤΕΟ




Τουλάχιστον δύο οχήματα της αστυνομίας πυρπολήθηκαν από διαδηλωτές κατά τη διάρκεια των συγκεντρώσεων κατά της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και της λιτότητας.





Η ατμόσφαιρα στη γερμανική πόλη περιγράφεται από τα διεθνή ΜΜΕ ως εκρηκτική, ενώ δρακόντεια είναι τα μέτρα ασφαλείας εν όψει των σημερινών (18/03/2015) εγκαινίων του νέου Πύργου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.




Σύμφωνα με το BBC, πραγματοποιήθηκαν περίπου 350 συλλήψεις, ενώ υπολογίζεται ότι οι διαδηλωτές αγγίζουν συνολικά τις 10.000.

Το δημαρχείο της πόλης έγινε στόχος επιθέσεων των διαδηλωτών που πέταξαν πέτρες και έσπασαν τζάμια στο ισόγειο του κτιρίου. Οι διαδηλωτές πυρπόλησαν λάστιχα στους γύρω δρόμους και η πυροσβεστική επενέβη για να σβήσει τις φωτιές.



Στην περιοχή της παλιάς όπερας της Φρανκφούρτης, διαδηλωτές πέταξαν πέτρες στους αστυνομικούς, ένας από τους οποίους τραυματίσθηκε, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας, σύμφωνα με το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (DPA). Κάδοι απορριμμάτων και αυτοκίνητα πυρπολήθηκαν κατά τη διάρκεια της νύκτας.


Κατόπιν πρόσκλησης του αντικαπιταλιστικού Blockupy, δεκάδες διαδηλωτές κατευθύνονταν νωρίς το πρωί προς την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Τα εγκαίνια της νέας έδρας της ΕΚΤ είναι προγραμματισμένο να πραγματοποιηθούν στις 11.00 (τοπική ώρα).

Οι διοργανωτές των εκδηλώσεων διαμαρτυρίας περιμένουν τουλάχιστον 10.000 διαδηλωτές, ανάμεσά τους 800 αναμένονται από το Βερολίνο με ειδικά ναυλωμένο τρένο. Εξήντα λεωφορεία προερχόμενα από 39 ευρωπαϊκές πόλεις κατευθύνονται προς την Φρανκφούρτη.

Η αστυνομία της πόλης έχει κινητοποιήσει χιλιάδες αστυνομικούς, υδροφόρες και ελικόπτερα για να αντιμετωπίσει την διαδήλωση κατά της λιτότητας.

Χιλιάδες διαδηλωτές κατέκλυσαν τους δρόμους της γερμανικής πόλης, διαδηλώνοντας κατά των ασκούμενων πολιτικών και της λιτότητας από την ΕΚΤ, ενώ ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που είχαν αναπτυχθεί σε όλη τη Φρανκφούρτη έκαναν εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου λάμψης για να διαλύσουν το συγκεντρωμένο πλήθος.

Σε πολλά σημεία της πόλης διαδηλωτές είχαν στήσει οδοφράγματα για να εμποδίσουν την προσέγγιση των οχημάτων της γερμανικής αστυνομίας, ενώ δεκάδες οχήματα, μεταξύ αυτών και πολλά περιπολικά, παραδόθηκαν στις φλόγες και πολλά καταστήματα υπέστησαν σοβαρές ζημιές.


Τα επεισόδια συνεχίστηκαν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης.

Ένας αστυνομικός μεταφέρθηκε τραυματισμένος στο νοσοκομείο, σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις της αστυνομίας της Φρανκφούρτης, ενώ πολλοί είναι οι τραυματίες από τις τάξεις των διαδηλωτών.



Την ίδια ώρα οι γερμανικές Αρχές ετοιμάζονται για την απογευματινή μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που έχει διοργανωθεί κατά της λιτότητας με τελικό προορισμό τα νέα κεντρικά της ΕΚΤ. Στην πορεία διαμαρτυρίας, όπως μεταδίδουν τα γερμανικά Μέσα θα μετέχουν και ξένες αντιπροσωπείες μτον αριθμό των μελών τους να αναμένεται να ξεπεράσουν τα 3.000 άτομα. Μεταξύ τους θα βρίσκεται και αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ και του Podemos.













ΠΗΓΗ ΓΙΑ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου