Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΝΕΑ ΔΡΑΧΜΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ


Η ΕΞΟΡΓΙΣΤΙΚΗ ΑΠΟΨΗ ΤΗΣ ΥΠΟΔΟΥΛΗΣ ΦΟΒΙΚΗΣ ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΗΣ ΣΚΕΨΗΣ KAI TO ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΤΗΣ ΔΡΑΧΜΗΣ




Του Καθηγητή Ανδρέα Αθηναίου
Β.Α., Μ.Α., MCP. Ph.d. Post Doc
University of Pennsylvania
Case Western Reserve University

Οι συγκρούσεις σε ιδεολογικό επίπεδο είναι είτε συγκρούσεις άξιων : 
Ιδιοτέλειας και Αλτρουισμού, Είτε συγκρούσεις ψυχισμού : Κάποιος 
δεν μπορεί να δει την Αλήθεια και την Δικαίωση,  επειδή δεν πιστεύει στον ευατο του, είτε επειδή έχει "εμποτισθεί" με την ιδέα και έχει μετασχηματισθεί σε οντότητα εξάρτησης. 


Ο ΙΔΙΟΤΕΛΗΣ, υποστηρίζει θέσεις που υπηρετούν την ιδιοτέλεια του. Άλλες φορές ξερει το "σωστό", αλλά το προσωπικό του όφελος είναι "υπέρτερο" αυτού που γνωρίζει ως σωστό. Άλλες φορές η ιδιοτέλεια έχει καταντήσει "υπόσταση" με αποτέλεσμα να μην "βλέπει" ως δυνατό τίποτα άλλο εκτός από το -για αυτόν- "αυτονόητο" του προσωπικού συμφέροντος, και η σκέψη του, οι θέσεις του και οι Πολιτικές του, διαμορφώνονται και υποστηρίζονται πάνω στην δική του "ηθική της ανηθικότητας".

Ο "ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΟΣ" δεν μπορεί να φανταστεί "πολιτικές" που θα μπορούσε να εφαρμόσει ο ίδιος. Γιατί συνειδητά η υποσυνείδητα, θεωρεί εαυτόν "υποδεέστερο". Ως εκ τούτου με την σκέψη του ασκημένου και "συνειδητά" υποτελούς, ούτε έχει την ικανότητα να βρει λύσεις , αλλά ούτε πιστεύει ότι μπορεί να υποστηρίξει την εφαρμογή λύσεων, ούτε καν αυτών που έχουν εφαρμοσθεί αλλού και από άλλους με επιτυχία. Ο Εξαρτημένος εκ ψυχολογικής-ψυχικής υπόστασης αντιλαμβάνεται και αποδέχεται μόνο σενάρια στα οποία αυτός έχει μόνο τον ρόλο του..."Εξαρτημένου". Ούτε που του περνάει από τον νου ότι τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι αλλιώς, είτε για αυτόν, γιατί ακριβώς η υπόστασή του τον κάνει να αποδέχεται ότι : "Αυτά είναι για άλλους", ότι : άλλοι αποφασίζουν για αυτόν". Έτσι ακόμα και συνάδελφοι που ξέρουν την Αντίθεση Χούβερ-Ρούσβελτ, ακόμα και συνάδελφοι που γνωρίζουν τι εστί Κευνσιανισμος, λενε "Μα η Μερκελ δεν θέλει Κευνσιανισμο" (Δημιουργία Χρήματος). 

Αυτή η αποδοχή δεν έχει καμιά επιστημονική βάση. Είναι καθαρά "στάση ζωης" για κάθε ομιλουντα, είτε επιστήμονα , είτε εργάτη. Είναι Σταση Ζωης! Ελευθερίας η Υποταγής.

Για αυτό και το θέμα δεν είναι Οικονομικό αλλά Πολιτικό, γιατί η επιλογή της Πολιτικής Χούβερ αντί της Πολιτικής Ρούσβελτ – Κευνς είναι θέμα Πολιτικής Επιλογής. Και η Πολιτική επιλογή του Ευρωπαϊκού Διευθυντηρίου, είναι και ελεγκτέα και κατακριτέα αφού καταλήγει όχι μόνο σε οικονομικό φιάσκο, αλλά και στην μέσω αυτού αρπαγή της Ελλάδας, οπότε άνετα στην πολιτική επιλογή καταλογίζεται τεκμηριωμένα «Δόλος».

Ελευθερία η Υποταγή : Πάντα το Έθνος ήταν μπροστά σε τέτοιες διχοτόμους. Στην επανάσταση του 1821, υπήρχε και η αντιπαράθεση της ΙΔΙΟΤΕΛΕΙΑΣ  με την ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ, και η αντιπαράθεση του ΘΑΡΡΟΥΣ με την ΔΕΙΛΙΑ.

Υπηρξε πάντα ο ΦΟΒΙΣΜΕΝΟΣ που δεν μπορούσε να φανταστεί τον ευατο του Λεύτερο και προτιμούσε να είναι στο "γνωστό ρόλο" του σκλάβου, η ακόμα και ο "ΒΟΛΕΜΕΝΟΣ" που μέχρι και σήμερα (το έχω ακούσει αυτό από Γραμματέα του Ελληνικού Κράτους πριν πολλά χρόνια -Το επίθετο του από "Τ") θα αισθανόταν ότι "ήταν μια χαρά με τους Τούρκους Εσύ και εγώ ούτως η άλλως θα είχαμε διακριθεί στην αυλη του Σουλτάνου". 

Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις, ο Άνθρωπος ως Πολιτικό ον, αποδέχεται την παγίδευση του και αποδέχεται μονό τις μεταλλάξεις της. 
Πολλοί που θα μπορούσαν να αποδρασουν, δεν το κάνουν από ανασφάλεια, και προτιμούν να παραμείνουν στην φυλακή που τους "προσφέρει" την ασφάλεια του δεδομένου ενώ τρέμουν την ανασφάλεια του Άγνωστου.

Με αυτές τις παραμέτρους μπορεί να εξηγηθεί το αποτέλεσμα της Δημοσκόπησης που με υψηλό ποσοστό λέει "Στο Ευρώ και με όποιο Κόστος". Αυτές όμως οι παράμετροι λειτουργούν όχι γιατί ο Ελληνικός Λαός είναι δειλός, αλλά γιατί ο Ελληνικός Λαός είναι μη ενήμερος των δυνατοτήτων του. 

Αυτοί που έχουν τα χαρακτηριστικά της υπηρεσίας προς την Ιδιοτέλεια και την εξάρτηση,  είναι αυτοί που του παρέχουν τις πληροφορίες σε μια -όπως πάντα- ασύστολη προπαγάνδα ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΥ, ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗΣ, ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΠΑΓΙΔΕΥΣΗΣ της Βούλησης και της Σκέψης του Λαού, παίζοντας με το εργαλείο του Μονόδρομου, το σενάριο της Καταστροφής.


Οι δυνάμεις αυτές θέλουν να καταντήσουν το Ελληνικό Λαό να έχει την βούληση του Αβερελ Νταλτον ο οποίος δεν έφευγε από μια φυλακή που είχε κλείσει, οι φύλακες είχαν φύγει, και οι πόρτες ήταν ανοιχτές.


ΤΟ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΤΗΣ ΔΡΑΧΜΗΣ

ΑΣ ΕΛΘΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΣΤΗ ΔΡΑΧΜΗ.  ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΕΙΝΑΙ ΓΡΑΜΜΕΝΟ ΠΑΝΩ ΣΤΑ ΧΝΑΡΙΑ ΜΙΑΣ ΠΕΠΑΤΗΜΕΝΗΣ ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΗΣ ΣΚΕΨΗΣ. 

ΔΕΝ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΒΑΣΗ ΟΥΤΕ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗ. ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΗ ΘΕΩΡΗΣΗ από το πρίσμα της Εξάρτησης , αυτού που έχει στόχο την απλή επιβίωση μέσα απο υποτίμηση της Ύπαρξης του,

ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΛΑΘΟΣ ΘΕΣΗ,  ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑ ΤΟΥ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΥ, ΤΗΣ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗΣ και ΤΗΣ ΠΑΓΙΔΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣΗΣ ΠΟΥ ΕΠΙΔΙΩΚΕΤΑΙ.

Φυσικά και ο συντάκτης παρουσιάζει ελεύθερα τις απόψεις του, η Θέση μας όμως είναι ότι οι απόψεις αυτές ΚΑΤΑ ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΝΤΑΙ ΟΤΙ "ΕΤΣΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΛΛΟΙΩΣ", είναι ΛΑΘΟΣ.

Ας αρχίσουμε την ανάλυση με το δεδομένο ότι το 
Ζητούμενο είναι ο Κευνσιανισμος. Δηλαδή η Δημιουργία Χρήματος για την ενεργοποίηση της Οικονομίας, της Κοινωνίας και του Πολιτισμού παράγωντας ένα πολυπαραγοντικο και πολύ-περιεκτικο ΑΕΠ.
Εάν η Ευρώπη εφάρμοζε Κευνσιανισμο και το Ευρώ ήταν ένα Ομοσπονδιακό -και όχι ιδιωτικό Νόμισμα- τότε όλα όσα μας "ταλαιπωρούν" δεν θα υπήρχαν...

Επίσης θα πρέπει να θυμηθούμε ότι την δεκαετία του 1960  που η Ελλάδα παρήγε, η Δραχμή ήταν δυνατό, σκληρό και αποδεκτό νόμισμα, στηριζόμενο στην παραγωγή, στο Clearing με πολλές χώρες (παίρναμε βιομηχανικά προϊόντα με ανταλλαγή γεωργικών) και στους Άδηλους Πόρους Ναυτιλία (κυρίως) και Τουρισμός.  Το Κόκκινο  κατοστάρικο ήταν επιθυμητό νόμισμα στις βιτρινες των Ελβετικών Τραπεζών.

Μπορεί να λείπει η βιωματική Εμπειρία, και πολλοί να έχουν ψυχολογικό πρόβλημα στη σκέψη να μην έχουν "προστάτη", αλλά η Ελλάδα έζησε με την Δραχμή πολλά πολλά χρόνια, παρήγε χρήμα και ο πονοκέφαλος κάθε κυβέρνησης δεν ήταν ποτέ το υφεσιακο εργαλείο αρπαγής της Ελλάδος που λέγεται ισοσκελισμένος η πλεονασματικός προϋπολογισμός, αλλά το ισοζύγιο εξωτερικών πληρωμών.
ΣΣ Μια πιεση που με το Ευρώ έγινε «αρπαγή»…..

Με αυτό το πρίσμα και χωρίς το "ψυχικό πρόβλημα¨ του "να μείνουμε στο Ευρώ" θα παραθέσουμε το σενάριο της «Κευνσιανης ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ Δραχμής», και όχι της «Δραχμής-απεγνωσμένης λύσης» που παρουσιάζει η Συντηρητική Σχολή , που θέλει με αυτό τον τρόπο -όπως τον παρουσιάζει η Καθημερινή- να συνεχιστεί η εξάρτηση της Ελλάδας και του Λαού της.
Έστω λοιπόν ότι απόψε το βραδύ είναι εκείνη η ευλογημένη ώρα -που θα ανατραπεί εκείνη η καταραμένη βραδιά της μετάβασης στο Ευρω (Πρωθυπουργός Κ. Σημίτης) – και που θα γίνει ΜΕΤΑΒΑΣΗ στη ΔΡΑΧΜΗ.

ΤΑ 7 ΒΗΜΑΤΑ:

1. ΟΙ ΈΛΛΗΝΕΣ ύστερα από ενημέρωση θα γνωρίζουν ότι η Ελλάδα παραμένει στην Ευρωπαϊκή Ένωση (όπως η Αγγλία) , και  έως οτου η Ευρώπη αποκτήσει ομοσπονδιακό νόμισμα μεταβαίνει από το Ευρώ στη Δραχμή.

2. Οι Τράπεζες θα κοιμηθούν και θα ξυπνήσουν με τα σε Ευρώ και -ΑΛΛΟ- Ξένο συνάλλαγμα αποθεματικά τους, χωρίς να "παγώσει" κανένα διαθέσιμο.

3. Οι Καταθέσεις των Ελλήνων σε ΕΥΡΩ, Θα παραμείνουν σε ΕΥΡΩ και δεν θα δραχμοποιηθούν, αλλά θα παραμείνουν ως λογαριασμοί σε εξωτερικό συνάλλαγμα όπως μεγάλωσε η δική μου η γενιά. Οι λογαριάσει αυτοί ως λογαριασμοί σε εξωτερικό συνάλλαγμα θα λειτουργούν όπως και παλιά οι λογαριασμοί σε εξωτερικό συνάλλαγμα.
ΣΣ Δεν νομίζω ότι το μεγαλύτερο μέρος του Ελληνικού Λαού έχει ανάγκη της ελεύθερης διακίνησης κεφαλαίων για μεγάλα ποσά.
ΣΣ Θυμίζω επίσης ότι η Δραχμοποίηση εξωτερικού Συναλλάγματος είναι ελεύθερη, όπως και η προς τα πίσω μετατροπή σε εξωτερικό συνάλλαγμα το ποσού που δραχμοποιήθηκε.

ΣΣ η ισοτιμία θα είναι 1 Δραχμη=1 Ευρω

Με τον τρόπο αυτό, ουδείς θα τρέξει στα ΑΤΜ να πάρει τα λεφτά του , και δεν θα γίνει της ...ΚΥΠΡΟΥ όπως απείλησε ο Νταισενμπλουμ. Αντίθετα θα γυρίσουν στους λογαριασμούς ξένου συναλλάγματος  σε Ευρώ, όλα τα χρήματα από τα ...στρώματα και τα σεντούκια.

4. Η ΑΝΑΤΡΟΠΗ-ΑΛΛΑΓΗ θα γίνει κοντά σε πληρωμή μισθών και συντάξεων και μάλιστα οι υπάλληλοι θα πληρωθούν όπως ήταν παλιά χωρίς περικοπές σε Δραχμές και τα ΑΤΜ θα είναι γεμάτα από Δραχμές που θα εφοδιάζει ο Χολαργός.
Έτσι αποδυναμώνεται η απειλή Νταισενμπλουμ να γίνει…της ΚΥΠΡΟΥ!.

5. Κανένας έκτακτος Δανεισμός της ΕΚΤ στην ΤτΕ αφού έχουμε πλέον το δικό μας νόμισμα και δεν θέλουμε δανεικά.

ΣΣ Να υπενθυμίσουμε ότι ο ΔΗΘΕΝ «δανεισμός» δεν έγινε για τις ανάγκες του ισοζυγίου πληρωμών αλλά για να αντικαταστήσει την Δημιουργία Χρήματος σε ΔΡΧ.

6. ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΥΠΟΤΙΜΗΣΗ, με ΤΙΠΟΤΑ.  Η Υποτίμηση περνιέται στην Κοινή γνώμη -απο την Συντήρηση- ως ανάγκη για ανταγωνιστικότητα. Στην Ουσία μέσα απο την υποτίμηση η ολιγαρχία συνεχίζει - με εργαλείο της υποτίμηση- αυτό που κάνει σήμερα με την στενότητα ρευστότητας την ΠΛΑΣΤΗ δημιουργία Χρέους κλπ. Δηλαδή την Αρπαγή της Ελλάδος.

ΣΣ Έτσι δεν ισχύει η κατηγορία ότι αυτοί που έχουν τα χρήματα τους σε ξένες τράπεζες θα αγοράσουν την Ελλάδα αντί πινακίου φακής με την υποτίμηση ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ,…..  Αντί πινακίου φακής αγοράζεται η Ελλάδα από τους δήθεν δανειστές που δημιουργούνται τεχνητά λόγω Ευρω…

ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΥΠΟΤΙΜΗΣΗ. H ανταγωνιστικότητα θα επιτευχθεί τόσο σε τιμή όσο και σε ποιότητα, με την ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ Τιμών και Παραγωγής Ποιότητας. Για αυτό ακριβώς απαγορεύει η ΟΝΕ την Επιδότηση. 
ΣΣ Αντίθετα η ΟΝΕ με στενότητα χρήματος, υψηλό κόστος χρήματος και σκληρή φορολογία εξασφαλίζει το ακριβώς αντίθετο. Δηλ την μη ανταγωνιστικότητα βγάζοντας από το παιχνίδι τους ανταγωνιστές της Ευρωπαϊκής Ολιγαρχίας.

7  Και φυσικά αφού δεν θα υπάρξει Υποτίμηση ΔΕΝ θα υπάρξει πληθωρισμός.

ΣΣ Ο εκφοβισμός ότι θα υπάρξει πληθωρισμός και θα αυξηθούν οι τιμές των καυσίμων, με κυκλική πυροδότηση περεταίρω πληθωρισμού, δεν θα υπάρξει και για ένα ακόμα πρόσθετο λογο. Ένα τεράστιο μέρος της τιμής των καυσίμων είναι η φορολογία. Επειδή το κράτος θα δημιουργεί χρήμα και δεν θα είναι καταδικασμένο να λειτουργεί ως το ψιλικατζίδικο της γειτονιάς, θα μειωθεί η φορολογία στα καύσιμα , πυροδοτώντας σταθερότητα εάν όχι βελτίωση των τιμών καυσίμων.

Να θυμίσουμε ότι το Δημιουργουμένου Χρήμα έχει για αντίκρισμα την Παραγωγή. Και ο Αγώνας δρόμου είναι να δείξουμε την αξία μας ως δημιουργοί και όχι ως "φουκαράδες" που με στόχο την επιβίωση και όχι την δημιουργία αγωνιζόμαστε να πλειοδοτήσουμε στην υποτίμηση και στην εκποίηση του εαυτού μας.




Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΩΣΙΛΟΓΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΕΙ ΚΑΘΕ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΝΑ " ΠΕΙΣΕΙ" ΤΟΥΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ ΤΗΣ ΨΕΥΤΟΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΑΜΕΣΑ ΣΕ ΚΟΠΗ ΕΘΝΙΚΟΥ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΣ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου