Τρίτη 3 Μαρτίου 2015

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η "ΑΡΙΣΤΕΡΗ" ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ


ΟΙ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΙ ΛΕΝΕ ΞΕΔΙΑΝΤΡΟΠΑ ΟΤΙ ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΑΝΕΙΣΜΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΛΛΑ ΕΜΕΙΣ ΕΠΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ 

ΒΙΝΤΕΟ



Μέλος ΔΣ ΔΝΤ: «Το πρόγραμμα διάσωσης προς την Ελλάδα πήγε στις γαλλικές και γερμανικές τράπεζες»

«Βόμβες» έριξε ένα μέλος του ΔΣ του ΔΝΤ, περιγράφοντας το πρώτο πρόγραμμα βοήθειας προς την Ελλάδα ως «πρόγραμμα διάσωσης των γαλλικών και γερμανικών τραπεζών»! 

Μιλώντας στην τηλεόραση του Alpha, o Νογκέιρα Μπατίστα, εκπρόσωπος της Βραζιλίας στο ΔΝΤ, παραδέχτηκε ότι τα προγράμματα προς την Ελλάδα φόρτωσαν μεγαλύτερο βάρος στη χώρα απ’ ό,τι στους πιστωτές.

«Τα ελληνική προγράμματα δεν ήταν από τα καλύτερα κεφάλαια στην ιστορία του ΔΝΤ. Επέκρινα τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκαν το ελληνικό ζήτημα η τρόικα και το ΔΝΤ», δήλωσε ο κ. Νογκέιρα Μπατίστα.

«Ένα από τα βασικά προβλήματα των προγραμμάτων που προτάθηκαν είναι ότι φόρτωσαν με μεγάλο βάρος τις πλάτες της Ελλάδας και όχι με αρκετό τους πιστωτές της. Για παράδειγμα, το 1ο πρόγραμμα του 2010, παρουσιάστηκε ως πρόγραμμα διάσωσης, όμως ήταν κυρίως πρόγραμμα διάσωσης των ιδιωτών πιστωτών της Ελλάδας. Η Ελλάδα πήρε πολλά χρήματα, αλλά πήγαν κυρίως στη διάσωση γαλλικών και γερμανικών τραπεζών που αποζημιώθηκαν χωρίς καμία συνεισφορά στην αναδιάρθρωση της ελληνικής οικονομίας», περιέγραψε ο ίδιος.

Όσον αφορά το τι πρέπει να γίνει, ο κ. Μπατίστα παραδέχτηκε ότι το χρέος είναι πολύ μεγάλο και η αναδιάρθρωση είναι απαραίτητη. 

«Θεωρώ ότι το χρέος είναι πολύ μεγάλο και η λύση της ελληνικής κρίσης πρέπει να περιλαμβάνει αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους με τους επίσημους ευρωπαίους πιστωτές της», είπε ο κ. Μπατίστα διευκρινίζοντας όμως πως αυτό δεν πρέπει να αφορά τα δάνεια του ΔΝΤ, καθώς η κυβέρνηση πρέπει να θεωρήσει το ταμείο ως «προνομιακό πιστωτή», όπως σημείωσε χαρακτηριστικά.

ΔΕΙΤΕ ΣΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΜΠΑΤΙΣΤΑ ΣΤΟΝ ΑLPHA




Προσέξτε στο 2.56΄ ότι λέει ξεκάθαρα: "Η τρόϊκα, οι θεσμοί όπως λέγεται πλέον..."

ΠΟΙΟΝ ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΚΟΡΟΪΔΕΥΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου