Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015

ΟΙ ΠΑΝΤΕΣ ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΤΙ ΟΙ ΕΥΡΩΤΟΚΟΓΛΥΦΟΙ ΜΑΣ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΣΤΗΜΕΝΗ, ΕΜΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΚΑΘΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΦΕΥΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ ΚΙ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ε.;



CNBC: ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ 1,2 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ ΤΟΥ ΤΧΣ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗ ΓΩΝΙΑ -Η ΕΚΤ ΚΛΕΙΝΕΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΙΣΩ ΠΟΡΤΕΣ!!!




Η τελευταία προσπάθεια της Ελλάδας να βρει χρήματα που χρειάζεται απεγνωσμένα για να καλύψει τις χρηματοδοτικές ανάγκες της, προσέκρουσε στον τοίχο της Ευρωζώνης. Τα 1,2 δισ. ευρώ από το ΤΧΣ για νομικούς λόγους δεν επεστράφη στην Αθήνα.

Ακόμη κι έτσι, όμως, αναφέρει το ρεπορτάζ του CNBC, η ελληνική κυβέρνηση εξακολουθεί να είναι αισιόδοξη ότι η λίστα των μεταρρυθμίσεων που θα παραδώσει στους δανειστές της θα καταφέρει να ξεκλειδώσει τη ζωτικής σημασίας βοήθεια που ζητάει εδώ και καιρό. Σύμφωνα με τους αναλυτές που μίλησαν στο αμερικανικό δίκτυο, υπάρχουν ανησυχίες για την οικονομική κατάσταση της Ελλάδας, τονίζοντας πως η άρνηση να δοθούν τα χρήματα που ζητάει η Ελλάδα για τεχνικούς λόγους, δείχνει πως οι πιστωτές της θέλουν να την πιέσουν ακόμη περισσότερο.

Το ρολόι χτυπάει δυνατά

Ο αναλυτής της CMC Markets Μάικλ Χιούσον λέει: «Το ρολόι χτυπάει ακόμη πιο δυνατά για την ελληνική κυβέρνηση, καθώς προσπαθεί να βρει και το τελευταίο διαθέσιμο ευρώ για να κρατηθεί μέρα-μέρα. Βάσει των όσων συνέβησαν τα τελευταία 24ωρα, γίνεται σαφές πως η ελληνική κυβέρνηση κλείνεται στη γωνία». Παρά τις δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών, όπως του Γιώργου Σταθάκη, ότι η συμφωνία με τους εταίρους πλησιάζει, η εμπιστοσύνη προς την Ελλάδα φαίνεται να έχει τρωθεί.

Είναι χαρακτηριστική η ανάλυση του κάνει ο Ναϊμ Ασλάμ της AVA Trade, «η Ελλάδα ξεμένει από επιλογές με ραγδαίους ρυθμούς, έτσι ώστε να καλύπτει τις καθημερινές ανάγκες της. Είναι πλέον πολύ πιθανό μέχρι τις 9 Απριλίου να ξεμείνει από χρήματα. Από την άλλη, είναι εμφανές πως η ΕΚΤ κλείνει ακόμη και τις πίσω πόρτες έτσι ώστε να πιέσει την Ελλάδα να καταθέσει το μεταρρυθμιστικό πλάνο της τις επόμενες ημέρες. Κανείς δεν μπορεί να ξέρει αν ο Βαρουφάκης, που είναι έμπειρος στη θεωρία των παιγνίων, έχει κάποια πλάνα κάτω από το μανίκι του, όμως κάτω από αυτές τις συνθήκες, σίγουρα ξεμένει από επιλογές».






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου