Τρίτη 24 Μαρτίου 2015

ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΤΡΕΜΟΥΝ ΜΙΑ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ!


ΝΥ Τimes: «Υπάρχει συμπάθεια στις ΗΠΑ για τις ελληνικές θέσεις»




Την ώρα που Ελλάδα και Γερμανία διαφωνούν για τους τρόπους επίλυσης της κρίσης χρέους, οι Aμερικανοί βλέπουν με συμπάθεια τις ελληνικές θέσεις, δηλώνει η διευθύντρια του γραφείου των New York Times στο Βερολίνο Άλισον Σμέιλ.

Μιλώντας στη γερμανική δημόσια ραδιοφωνία Deutschlandradio Kultur η διευθύντρια του γραφείου των New York Times στο Βερολίνο, Άλισον Σμέιλ, τονίζει ότι οι Αμερικανοί ανησυχούν για την οικονομική σταθερότητα στην Ελλάδα και εξηγεί: «Θα μπορούσαμε να πούμε ότι πολλοί Αμερικανοί, όπως ο νομπελίστας οικονομολόγος Πολ Κρούγκμαν, διακρίνουν στην Ευρώπη μια αντιπαράθεση δύο στρατοπέδων. Εκείνου των περικοπών και της λιτότητας που εκπροσωπεί η Γερμανία και εκείνου μια πιο χαλαρής δημοσιονομικής πολιτικής και αύξησης των δημοσίων επενδύσεων είτε από τις κυβερνήσεις, είτε την ΕΚΤ, που εκπροσωπεί η Ελλάδα».

«Δεν βλέπουν θετικά μια προσέγγιση Αθήνας-Μόσχας»

Όπως μεταδίδει η Deutsche Welle, η αμερικανίδα δημοσιογράφος πιστεύει ότι οι Aμερικανοί δείχνουν μεγαλύτερη κατανόηση για τις ελληνικές θέσεις, παρά για τις γερμανικές που επιμένουν στην πολιτική λιτότητας: «Θα έλεγα ότι υπάρχει μια κάποια συμπάθεια για τα ελληνικά επιχειρήματα, την οποία δεν συναντούμε, όπως γνωρίζετε, στα γερμανικά μέσα ενημέρωσης. Την ίδια στιγμή όμως πιστεύω ότι η ελληνογερμανική φιλία είναι μακροχρόνια, πολύπλοκη, αλλά υφίσταται όπως έδειξε την Κυριακή η συνάντηση Κοτζιά-Στάινμαϊερ στο Βερολίνο. Είναι σαφές ότι οι Aμερικανοί δεν έχουν κανένα ενδιαφέρον από ένα χάσμα μέσα στην Ευρώπη. Οι Αμερικανοί εύχονται να βελτιωθεί η κατανόηση μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας έτσι ώστε να διευκολυνθεί η γεφύρωση των όποιων διαφορών εντός ευρωζώνης».

Για τις ΗΠΑ η κρίση στην Ελλάδα έχει και μια γεωστρατηγική διάσταση, μιας και όπως λέει η αμερικανίδα δημοσιογράφος, οι Αμερικανοί «δεν βλέπουν θετικά μια προσέγγιση Αθήνας– Μόσχας με τη κρίση στην Ουκρανία να βρίσκεται σε εξέλιξη».

«Τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα ήταν μια από τις λίγες χώρες του ΝΑΤΟ που διατηρούσαν σε υψηλό επίπεδο τις στρατιωτικές δαπάνες προς μεγάλη ικανοποίηση των ΗΠΑ. Θεωρώ ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει φόβος ότι η στάση της Αθήνας θα διαφοροποιηθεί. Υπάρχει κατανόηση για διεθνείς επαφές στη Μόσχα ή την Κίνα. Αν οι Αμερικανοί ανησυχούν για κάτι, τότε αυτό αφορά την συνοχή του ενιαίου ευρωπαϊκού μετώπου στο ζήτημα των κυρώσεων έναντι της Ρωσίας με αφορμή το Ουκρανικό», καταλήγει η διευθύντρια του γραφείου των NYT στο Βερολίνο. 


Μας δίνουν δηλαδή εύσημα που δεν πήγαμε ακόμα με τους Ρώσους κι εμείς καθόμαστε και τους κοιτάζουμε χαρούμενοι και πάμε στο Βερολίνο και παρακαλάμε για τίποτε χαντρούλες και καθρεφτάκια...

Διότι χαντρούλες και καθρεφτάκια είναι τα ηλεκτρονικά δισεκατομμύρια ευρώ της ΕΚΤ που την μία μέρα μπαίνουν στη χώρα και την άλλη βγαίνουν για τοκοχρεολύσια και για την εν γένει "εξυπηρέτηση του χρέους" το οποίο αυξάνει αντί να μειώνεται...


Δια τούτο αγαπητέ (τρόπος του λέγειν) κ. Tσίπρα ο δρόμος είναι ένας και οδηγεί στη Μόσχα. Αν αυτό έχεις στο μυαλό σου και δεν το λές έχει καλώς, αν όμως πελαγοδρομείς εκλιπαρώντας τα Βερολίνα τότε το 40% θα ξαναγίνει 4% σε dt!
Η ΑΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥ ΚΑΙ ΕΠΟΝΕΙΔΙΣΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ (ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ) ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Ο νοών νοείτω, ο έχων ώτα ακούειν ακουέτω και ο σιωπών δοκεί συνενείν!  (για να κλείσουμε, ως Οίμος,  με τρείς παρ-οιμιακές φράσεις )



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου