Σάββατο 7 Μαρτίου 2015

ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΆΔΟΣΗ ΦΟΡΟΧΡΕΩΣΤΩΝ ΚΑΙ Η "ΑΡΙΣΤΕΡΗ" ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ


ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ: ΕΠΙΝΟΗΣΕΙΣ ΡΟΥΦΙΑΝΙΑΣ…



«Έχουμε δύο ρουφιανιές: η μία δουλεύει στο μέλλον 
η άλλη στο παρελθόν. Και στο παρόν δουλεύουν οι ρουφιάνοι». 

Θωμάς Γκόρπας 

ΒΙΝΤΕΟ: "Ο ΡΟΥΦΙΑΝΟΣ"


Η «αριστερή» κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είναι ευρηματική: Εμπλουτίζει και τη ρουφιανιά… 
Το νέο είδος του χαφιεδισμού έχει σαν ιδεολογικό και πολιτικό υπόβαθρο τη …δίωξη της φοροδιαφυγής!!! 
Και …εμπνευστή τον πλέον κατάλληλο και ειδικό, τον Βαρουφάκη:
Το θεατρίνο «ρουφιάνο» της χρηματιστηριακής μαφίας… 

Η «αριστερή» κυβέρνηση προχωρεί, με βήματα γοργά, σε ποικίλες και ευρηματικές πράξεις …εμπλουτισμού της ρουφιανιάς, προκειμένου να ολοκληρωθεί ο στρατηγικός στόχος των μαφιόζων του χρήματος: Ο εφιάλτης της Κάρτας του Πολίτη, το ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΟ ηλεκτρονικό φακέλωμα… 

Για την επιστράτευση ρουφιάνων ενάντια στη φοροδιαφυγή διαβάστε και το παρακάτω, πολύ καλό, σχόλιο. 

Το διαβάσαμε εδώ 

Η κυβέρνηση σε καλεί: Γίνε κι εσύ ρουφιάνος, μπορείς! 

Φοιτητές, νοικοκυρές, ακόμα και τουρίστες φέρεται να σκοπεύει να επιστρατεύσει το υπουργείο Οικονομικών για την «εθνική» μάχη ενάντια στη φοροδιαφυγή. 

Αυτό τουλάχιστον διέρρευσε ο δημοσιογράφος των Financial Times, Peter Spiegel, χωρίς μέχρι στιγμής να έχει υπάρξει κάποια διάψευση από πλευράς της κυβέρνησης. 

Άλλωστε ο ίδιος ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, είχε αναφέρει τη Δευτέρα, στο πλαίσιο της συνέντευξής του στον Νίκο Χατζηνικολάου, ότι δεν θα καταπολεμηθεί η φοροδιαφυγή «εάν δεν υπάρξει κάποιος φόβος σε οποιονδήποτε πωλεί αγαθά και υπηρεσίες χωρίς αποδείξεις, ένας φόβος ότι ο επόμενος πελάτης δεν θα δουλεύει στην εφορία». 

Αν οι πληροφορίες επιβεβαιωθούν, θα πρόκειται για ένα οργουελικής έμπνευσης σχέδιο, που καμία προηγούμενη κυβέρνηση δεν τόλμησε να εισηγηθεί. 

Προσπαθεί να εμφυσήσει στην ελληνική κοινωνία την ρουφιανιά, στο όνομα της πάταξης της φοροδιαφυγής, που ανάγεται σε εθνικό στόχο. 



Και είναι σαφές ότι το σύγχρονο φορολογικό κυνήγι μαγισσών δεν αφορά το μεγάλο κεφάλαιο, που φοροδιαφεύγει νόμιμα με χίλιους δυο τρόπους (ενδεικτικές οι προκλητικές φοροαπαλλαγές των εφοπλιστών, για τις οποίες δεν έχει ακουστεί «κιχ» από την «αριστερή» κυβέρνηση), ούτε τα ανώτερα μεσαία στρώματα (ιδιοκτήτες μπαρ σε τουριστικές περιοχές, νυχτερινών κέντρων, εστιατορίων, «γιατροί του Κολωνακίου» κ.ά.), που διαπλέκονται με χίλιους τρόπους με τους φοροεισπρακτικούς μηχανισμούς, αλλά τα εναπομείναντα μικρομάγαζα και τους διάφορους τεχνίτες (υδραυλικούς, ηλεκτρολόγους κλπ) που βρίσκονται ένα βήμα πριν τον αφανισμό από τη δυσβάσταχτη φορολογία. 

Δεν είναι μόνο ένα ξεκάθαρα ταξικό μέτρο, για την εμπέδωση της φοροεπιδρομής στους εργαζόμενους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα για τα κέρδη της πλουτοκρατίας και την αποπληρωμή των «δόσεων» στους κάθε λογής τοκογλύφους (όπως συνέβη σήμερα). 

Είναι και μια ηθικά κατάπτυστη πρόταση που αποτελεί ντροπή για μια κυβέρνηση και ένα κόμμα που υποτίθεται ότι προέρχεται από την Αριστερά. 

Και επειδή τη ρουφιανιά πολλοί αγάπησαν αλλά το ρουφιάνο κανείς, όποιος εμπλακεί στην εμπέδωση της φοροεπιδρομής της κυβέρνησης θα αντιμετωπίσει την οργή του λαού. 

Γ.Μουρ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου