Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015

ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΑΝΑΓΚΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΚΑΛΕΣΤΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΒΟΜΒΑ ΑΠ΄ΤΟ ΒΕΛΓΙΟ: «ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΕΘΕΙ ΥΠΟ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΗΣ  ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ  ΕΥΡΩΠΗ»


ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΟΙΜΟΥ-ΑΘΗΝΑΣ 
Την άποψη αυτή έχουμε διατυπώσει από την πρώτη στιγμή, ότι δηλαδή η Ελληνική κυβέρνηση πρέπει να επικαλεστεί βάσει του διεθνούς δικαίου την κατάσταση εκτάκτου ανάγκης State of Necessity και να προχωρήσει σε Λογιστικό Ε#Λεγχο του Χρέους.
Τώρα την υποστηρίζουν και εκτός Ελλάδος...

Υπό αμφισβήτηση θέτει την υποχρέωση της Ελλάδας να αποπληρώσει τα χρέη της ο Ρενό Βιβιέν, γενικός γραμματέας της βελγικής επιτροπής για τη διαγραφή χρέους στον Τρίτο Κόσμο (CADTM).

Σύμφωνα με το iefimerida.gr, στο άρθρο του στην ιστοσελίδα του βελγικού κρατικού ραδιοτηλεοπτικού σταθμού RTBF Info, ο Βιβιέν προτείνει στην Ελλάδα να αναστείλει τις πληρωμές, μέχρι η ελληνική επιτροπή λογιστικού ελέγχου του δημόσιου χρέους να βγάλει συμπεράσματα.


«Δεδομένης της οικονομικής, κοινωνικής και ανθρωπιστικής κρίσης, η ελληνική κυβέρνηση νομιμοποιείται να αντιπαραθέσει το νομικό επιχείρημα της "κατάστασης ανάγκης", για να αναστείλει τις πληρωμές της», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Βιβιέν.

Η δυνατότητα αναστολής των πληρωμών μονομερώς στηρίζεται στην υποχρέωση όλων των κρατών να βάζουν σε πρώτη μοίρα το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, έναντι των άλλων υποχρεώσεων, όπως εκείνες έναντι των πιστωτών τους. Αυτή η υποχρέωση υπενθυμίζεται από τον πρώην εμπειρογνώμονα του ΟΗΕ, Σεφάς Αλουμίνια και από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Κοινωνικών Δικαιωμάτων, σημειώνει ο Βιβιέν.

«Σε απόφασή της, η τελευταία, μετά από προσφυγή της Ομοσπονδίας Ελλήνων Συνταξιούχων, καταδίκασε το ελληνικό κράτος για παραβίαση του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Χάρτη», προσθέτει.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου