Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2016

Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΕΤΑΙΡΙΑ ΑΛΛΆ ΟΙ ΟΦΕΙΛΕΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΔΕΝ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ. ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΓΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΜΑΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ


ΝΟΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ: ΝΑ ΕΓΓΡΑΦΟΥΝ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ




Στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για τους ήρωες αγωνιστές της εθνικής αντίστασης που ανατίναξαν τη γέφυρα του Γογοποτάμου το Νοέμβριο του 1942, παρέστη την Κυριακή 27/11/2016 στον ηρωικό Γοργοπόταμο o Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, Καθηγητής Νότης Μαριάς.

Ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής παρακολούθησε την επιμνημόσυνη δέηση και κατέθεσε στεφάνι στη μνήμη των θυμάτων της Εθνικής Αντίστασης.

Μετά το πέρας των εκδηλώσεων ο Νότης Μαριάς έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Ο ηρωισμός των συμπατριωτών μας που ανατίναξαν τη γέφυρα του Γοργοποτάμου ας αποτελέσει παράδειγμα θάρρους και αντίστασης προκειμένου να πετάξουμε την τρόικα έξω από την πατρίδα μας και να ξαναπάρουμε πίσω την Ελλάδα.

Από εδώ από τον Γοργοπόταμο δηλώνουμε ότι συνεχίζουμε τον αγώνα μας έτσι ώστε να αναγκαστεί η Γερμανία επιτέλους να σεβαστεί τις Διεθνείς Συνθήκες και να καταβάλει τις πολεμικές επανορθώσεις, να εξοφλήσει το αναγκαστικό κατοχικό δάνειο και να πληρώσει τις αποζημιώσεις των συγγενών των θυμάτων που εκτελέστηκαν από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής.

Παραμένοντας λοιπόν πιστός στη βασική μου θέση για την διεκδίκηση των Γερμανικών Αποζημιώσεων διοργανώνω διαδικτυακή ψηφοφορία στον ιστότοπο notismarias.gr για τη συλλογή υπογραφών, ώστε να πιεστεί η Κυβέρνηση να εγγράψει επιτέλους τις Γερμανικές Αποζημιώσεις στον Κρατικό Προϋπολογισμό.

Η διαδικτυακή αυτή ψηφοφορία, στόχο έχει να αναγκάσει την κυβέρνηση να αναλάβει πρακτικές πρωτοβουλίες προς την κατεύθυνση της αποτελεσματικής διεκδίκησης των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα και να θέσει την Ελληνική Βουλή προ των ευθυνών της.

Καλούμε όλους τους απανταχού Έλληνες να στηρίξουν το δίκαιο αυτό αγώνα ΨΗΦΙΖΟΝΤΑΣ. Καλούμε και την Ελληνική Βουλή να πράξει το ίδιο. Δε θα σταματήσουμε μέχρι να τα καταφέρουμε».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου