Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2016

ΞΑΝΑΡΧΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΔΟΛΙΕΣ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ...


ΕΛΛΗΝΕΣ, ΞΕΣΗΚΩΘΕΙΤΕ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΣΑΣ!



Η Κύπρος απειλείται πλέον ευθέως με τουρκοποίηση! Δεν είναι ρητορικό σχήμα λόγου. Είναι η οδυνηρή πραγματικότητα και η πιθανή τραγική κατάληξη μετά την άνευ όρων, άνευ εξηγήσεων και ασυγκράτητη αποδοχή όλων των τουρκικών αξιώσεων από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη. 

Είναι πρωτοφανές στην ιστορία του Κυπριακού. Είναι απίστευτο στην αντίληψη των πολιτών. Είναι ολέθριο για τον τόπο: Ο Ν. Αναστασιάδης κατερείπωσε όλες τις δεσμεύσεις του, όλες τις υποσχέσεις του, όλες τις δήθεν αταλάντευτες θέσεις του, όλες τις διαβεβαιώσεις του όσο κανείς άλλος Πρόεδρος από το 1960. 


Αναδεικνύεται στον πιο αναξιόπιστο, στον πιο ανακόλουθο, στον πιο λαοπλάνο, στον πλέον αδίστακτο δημαγωγό και στον εξίσου ακατάλληλο, δηλ. επικίνδυνο Πρόεδρο από κτίσεως της Κυπριακής Δημοκρατίας. Αυτήν την Κυπριακή Δημοκρατία ορκίστηκε να υπερασπίζεται και να διαφυλάσσει τα συμφέροντα, το μέλλον και την επιβίωσή της.

Την παραδίδει αύτανδρη σε μια νέα τουρκοκρατία! Την προσφέρει πεσκέσι στον ΤουρκοΧίτλερ Ερντογάν! Την εκποιεί με ασύγγνωστη ευθυμία, χωρίς καν να αξιώσει τα αυτονόητα. Δεν έχει σχέδιο Β’. Δεν έχει χαράξει ποτέ κόκκινες γραμμές. Δεν αντιστέκεται στον τουρκικό οδοστρωτήρα. 
\
Αντίθετα, ο ίδιος έγινε οδοστρωτήρας και συνέθλιψε όλες τις θέσεις και αξιώσεις της ελληνικής πλευράς, ώστε να παραδώσει νεκρή και ενταφιασμένη μιαν Κυπριακή Δημοκρατία στο αδηφάγο τουρκικό τέρας. Ο Ν. Αναστασιάδης, πιστός στην Αναν-ική μνησικακία του κατά του κυπριακού Ελληνισμού, προχωρεί ακάθεκτος στην επιβολή χειρότερου από το σχέδιο Ανάν. 

Απέδειξε ότι δεν έχει κανένα όριο, καμία εθνική αναστολή, κανένα φραγμό. Πού είναι η προδιαβούλευση με τα κόμματα πριν από κρίσιμες αποφάσεις; Πού είναι η συνδιαβούλευση; Πού είναι οι συναποφάσεις; Πού είναι το σχέδιο Β’, που όλοι του εισηγούνταν να προετοιμάσουν;

Τι απέμεινε από τις κόκκινες γραμμές της ελληνικής πλευράς; Δεν έμεινε τίποτε! Είναι εμφανές ότι από καιρό είχε αποδεχτεί όλες τις τουρκικές αξιώσεις. Απλώς απέμεινε ο τρόπος και ο χρόνος σερβιρίσματός τους στους εμβρόντητους και οργισμένους πολίτες. 

Εν πλήρη αγνοία των κομμάτων και κατά προσβλητική και απαξιωτική παραγνώριση της Ελλάδος, ανακοίνωσε την υποταγή του στους Τούρκους. Ανίκανος, ακατάλληλος, αναξιόπιστος, επικίνδυνος, είναι και ψεύτης!

 Μόλις πριν από λίγες ημέρες διαβεβαίωνε όσους αφελείς ήθελαν να τον πιστέψουν ότι δεν θα επέλεγε πολιτικές που θα ευνοούσαν τους Τούρκους. Αυτό έπραξε τελικά! Μιλούσε για πολυμερή (χωρίς ποτέ να διευκρινίσει τη σύνθεσή της…) αλλά αποδέχτηκε την τουρκική αξίωση για πενταμερή.

Υποστήριζε ότι πρώτα έπρεπε να συμφωνηθούν τα κριτήρια για το εδαφικό, να κατατεθούν σχετικοί χάρτες, να συμφωνήσουν σε έναν και μετά να πάνε σε διεθνή διάσκεψη για τις εγγυήσεις και την αποχώρηση του Αττίλα. Τίποτε από αυτά δεν έγινε. Αντίθετα, ο Ν. Αναστασιάδης, σαν έτοιμος να υποταγεί από καιρό, αποδέχτηκε όλους τους τουρκικούς όρους.

 Προφανώς αυτό εννοούσε όταν διατυμπάνιζε ότι με τον εγκάθετο της κατοχής είχαν… «κοινό όραμα». Η κατάσταση είναι ιστορικά τραγική και εθνικά άκρως επικίνδυνη. Ο κυπριακός Ελληνισμός, για πρώτη φορά μετά την τουρκική εισβολή, βρίσκεται προ του φάσματος βέβαιης τουρκοποίησης.

Διερωτώμεθα: Η αντιπολίτευση, τι κάνει; Πού χάθηκε; Χάθηκε στην ατολμία της, στις ατζέντες της, στις σκοπιμότητές της, ενώ ο τόπος οδηγείται στην αγκαλιά του σουλτάνου. Η αντιπολίτευση οφείλει, έστω και τώρα, να αφυπνισθεί και να αντιδράσει.

Αν οι ηγέτες της αντιπολίτευσης διαθέτουν ακόμα ίχνη αξιοπρέπειας, πολιτικού ανδρισμού και σεβασμού προς τους Έλληνες και την πατρίδα μας, οφείλουν να απαιτήσουν, πρώτον, τώρα να γίνει δημοψήφισμα για να αποφανθεί ο λαός για τις εθνικά ολέθριες αποφάσεις του επικίνδυνου Αναστασιάδη. 

Δεύτερον, να αμφισβητήσουν ανοικτά την ικανότητα του Προέδρου να χειρίζεται εν ευθυμία το μέλλον των παιδιών, των εγγονιών μας και των επόμενων γενιών. Όμως: Το μέγιστο βάρος και το ύψιστο καθήκον πέφτει στους ώμους του κάθε πολίτη.

Ο καθένας από εμάς οφείλει να αφυπνισθεί από τον λήθαργο της παχυλής αδιαφορίας, της διανοητικής ανορεξίας και να αντιδράσουμε. Ο λαός καλείται να σώσει ξανά την Κυπριακή Δημοκρατία και την Κύπρο από μια νέα τουρκοκρατία. 

Να αντισταθούμε στην τουρκοποίηση που μας οδηγούν οι καταστροφικές ενέργειες ενός αδύναμου και ανεπαρκούς Αναστασιάδη. Να αντισταθούμε! Για να μη μας καταριούνται οι επόμενες γενιές και να μας ελεεινολογούν που επιτρέψαμε η Κύπρος να τουρκέψει.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου