Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2016

Η ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΑΤΗ ΝΙΚΗ ΤΩΝ ΣΥΡΙΑΚΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΕΝΑΝΤΙ ΤΩΝ ΨΕΥΤΟΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ ΜΙΣΘΟΦΟΡΩΝ


ΤΟ ΧΑΛΕΠΙ ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑΚΗ ΠΑΤΡΙΔΑ
Μητέρα Συρία / Όρθια στάθηκες απέναντι σε μια αυτοκρατορία / που 'θελε να σε μοιράσει δίχως όρους / σε τρομοκράτες, τζιχαντιστές και μισθοφόρους.
[Πέτρος Αργυρίου, Χριστούγεννα στη Συρία]


Ανακοίνωση του ΚΚΣ, ηχηρό χαστούκι στην ευρω-αριστερά και τα αργυρώνητα δυτικά ΜΜΕ

Η “Νέα Τάξη” σταμάτησε μπροστά στο “Πατρίδα ή Θάνατος” του λαού της Συρίας...
Η ιστορική ανακοίνωση-απάντηση της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος Συρίας στην ευρωπαϊκή “αριστερά” του Σόρος και τις ενσωματωμένες νεοταξικές “δημοσιογραφικές πόρνες”, έχει ως εξής:"Σύντροφοι,

Όπως είναι γνωστό, το κόμμα μας, μαζί με άλλα προοδευτικά και πατριωτικά κόμματα της Συρίας, αγωνίζεται εναντίον αυτής που σήμερα είναι μια από τις πιο βάρβαρες ιμπεριαλιστικές επιθέσεις, από την εποχή του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου.
Αυτός ο αγώνας μας είναι σε σύγκρουση με τα ιμπεριαλιστικά σχέδια παγκόσμιας κυριαρχίας και ειδικότερα στην περιοχή που ονομάζεται "Νέα Μέση Ανατολή".

Μέχρι τώρα πολλές δεκάδες χιλιάδες ανθρώπων δολοφονήθηκαν, χιλιάδες οι τραυματίες και χιλιάδες οι οικογένειες που εκτοπίστηκαν σε πιο ειρηνικές περιοχές της Συρίας κι εκτός Συρίας. Αμέτρητες οι ζημιές. Χιλιάδες μικρές και μικρομεσαίες βιομηχανίες καταστράφηκαν, όπως ακριβώς κι οι μεγάλες βιομηχανίες, οι υποδομές της χώρας, σχολεία, νοσοκομεία, αρχαιολογικοί χώροι κι αρχαίες πόλεις καταστράφηκαν. Το 

Συριακό πετρέλαιο κι άλλες πλουτοπαραγωγικές πηγές του λαού μας έγιναν αντικείμενο κλοπής και λαθρεμπορίου στην Τουρκία, το καθεστώς που είναι σύμμαχος των τρομοκρατικών οργανώσεων. Η αξία αυτών των ζημιών υπολογίζεται σε 200 εκατομμύρια δολάρια...

Ο λαός της Συρίας, μαζί με την κυβέρνηση, τον στρατό της Συρίας και τις προοδευτικές πολιτικές δυνάμεις της χώρας, αντιστέκεται με κουράγιο απέναντι στην επίθεση που ξεκίνησε το 2011.
Οι τρομοκράτες που πραγματοποιούν αυτή την επίθεση, έχουν έρθει από 80 χώρες κι υποστηρίζονται παγκόσμιες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις και τους συμμάχους τους.

Τώρα η απειλή επεκτείνεται από τη Συρία σε άλλες περιοχές και χώρες, όπως στη Γαλλία, στο Βέλγιο, στην Ευρώπη. Τώρα η τρομοκρατία είναι ένα διεθνές φαινόμενο κι οι ΗΠΑ είναι ο υπ' αριθμόν ένα υποστηρικτής αυτού του σχεδίου, που υλοποιούν τρομοκράτες και μισθοφόροι, ειδικοί δυτικών χωρών. Χρηματοδοτήσεις από αντιδραστικά αραβικά καθεστώτα, όπως η Σαουδική Αραβία και το Κατάρ, προσφέρουν υποστήριξη και προώθηση των τρομοκρατικών οργανώσεων σε συνεργασία με την Τουρκία.

Μπροστά σ' αυτή τη σκληρή κατάσταση, η Συρία όφειλε να ζητήσει τη βοήθεια της Ρωσικής Ομοσπονδίας.
Η Μόσχα πρόσφερε στη Συρία την αναγκαία υποστήριξη για την Αντίσταση σ' αυτή τη βάρβαρη επίθεση.

Η Ρωσική βοήθεια αποπροσανατόλισε τις δυτικές κυβερνήσεις και τα αντιδραστικά καθεστώτα της περιοχής, όπως η Τουρκία, το Κατάρ και η Σαουδική Αραβία κι αυτή η υποστήριξη άλλαξε ριζικά τη σχέση δυνάμεων στο πεδίο της μάχης και η Συρία μπόρεσε να ανακτήσει έδαφος σε 6 μήνες πολέμου.

Η Συρία θα συνεχίσει τον αγώνα υπερασπιζόμενη το λαό της και θα ελευθερώσει κάθε σπιθαμή γης του Συριακού εδάφους από τους επιτιθέμενους.

Η κυβέρνηση της Συρίας πληροφόρησε όλη τη διεθνή κοινότητα για τους λόγους αίτησης βοήθειας από τη Ρωσική Ομοσπονδία.

1. Η βοήθεια ήταν αποτέλεσμα νόμιμης αίτησης από την νόμιμη κυβέρνηση της Συρίας.

2. Σε συμφωνία με τον Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών και με όλες τις διεθνείς αποφάσεις για την αντιμετώπιση επίθεσης σε εσωτερικές υποθέσεις από άλλα κράτη.

3. Κάθε χώρα που δέχεται επίθεση, έχει το δικαίωμα της άμυνας, σύμφωνα με τους νόμους και τους διεθνείς κανόνες.

Ενώ οι νόμιμες δυνάμεις που εκπροσωπούν τη Συρία συνεχίζουν την απελευθέρωση περιοχών που κατέκτησαν οι τρομοκράτες, οι οποίοι προσπαθούν να επιβάλουν τους δικούς τους νόμους που ανέρχονται σε πριν 1.500 χρόνια, διαπράττοντας εγκλήματα διψασμένοι για αίμα, η Συρία επιδιώκει κι υποστηρίζει την πολιτική επίλυση της κρίσης, στη βάση διακοπής του μπάνιου αίματος και την πλήρη αποχώρηση των κατεχόμενων περιοχών από ξένες τρομοκρατικές δυνάμεις. Επίσης, δημοκρατικές εκλογές στην πατρίδα μας και έναν εθνικό διάλογο με την αντιπολίτευση που εκφράζεται από τα υπάρχοντα πολιτικά κόμματα της χώρας. 

Όμως, οι τρομοκράτες που διατηρούν σχέσεις με ορισμένες αντιπολιτευόμενες ομάδες, προσπαθούν σταθερά τη συνέχιση της επίθεσης εναντίον της κυβέρνησης, ώστε να αποτύχουν οι πολιτικές διεργασίες της Γενεύης 1 και 2, η συνάντηση της Βιέννης και η συμφωνία μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ.

Σύντροφοι,
το αίμα τρέχει ακόμη στη Συρία κι ειδικά στο Χαλέπι, τη δεύτερη πρωτεύουσα της χώρας... απελευθερωμένη από τον Αραβικό στρατό της Συρίας και τους συμμάχους του. Αλλά, στο άλλο μέτωπο οι τρομοκράτες αρνούνται τη διακοπή εχθροπραξιών για να σωθούν ανθρώπινες ζωές αμάχων, τους οποίους χρησιμοποιούν ως ανθρώπινες ασπίδες.

Σύντροφοι, το κόμμα μας επιβεβαιώνει τα εξής πραγματικά γεγονότα και στοιχεία:

1. Είναι απαράδεκτο να μπαίνουν στο ίδιο επίπεδο οι εισβολείς με τα θύματα.

2. Οι διεθνείς νόμοι δεν επιτρέπουν σε καμία χώρα να υπεισέρχεται στα εσωτερικά μιας άλλης χώρας. Όμως, αυτό ακριβώς κάνουν στη Συρία οι τρομοκράτες κι οι υποστηρικτές τους, ζητώντας την παραίτηση του προέδρου Άσαντ, όταν αυτό είναι μια απόφαση που ανήκει μόνον στην λαό της Συρίας.

3. Οι εισβολείς έχουν ολόκληρη την ευθύνη για τις απώλειες και τις ζημιές στη χώρα.

4. Η ιμπεριαλιστική επίθεση συνεχίζεται με την υποστήριξη μιας ιμπεριαλιστικής καμπάνιας των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, που πληρώνουν με εκατομμύρια δολάρια οι ΗΠΑ κι η Σαουδική Αραβία. Έτσι, τα γεγονότα που περιγράφουν για τη Συρία είναι πλαστογραφημένα. Αυτά τα πλαστογραφημένα γεγονότα διαδίδονται σ' ολόκληρο τον κόσμο.

5. Και στο Ιράκ δέχονται την ίδια επίθεση κι ο Ιρακινός λαός αντιστέκεται. Το καθήκον όλων των προοδευτικών δυνάμεων του κόσμου είναι εκείνο της υποστήριξης με κουράγιο της Αντίστασης των λαών της Συρίας και του Ιράκ, εναντίον της παγκόσμιας τρομοκρατίας.
Σύντροφοι,

Τα προοδευτικά πολιτικά κόμματα στη Συρία αγωνίζονται για την υπεράσπιση των συνθηκών ζωής των πολιτών, κυρίως απέναντι στον πόλεμο κι απέναντι στο άδικο οικονομικό εμπάργκο εναντίον του λαού της Συρίας.

Ο λαός της Συρίας απέδειξε τον πατριωτισμό του, στη διάρκεια των χρόνων της ιμπεριαλιστικής επίθεση, βασισμένο στις αντιλήψεις της δημοκρατίας, της προόδου κι ανεξαρτησίας. Ταυτοχρόνως υποστηρίζει την πολιτική λύση της κρίσης.

Το δικό μας κόμμα, στο πνεύμα της αμοιβαίας συνεργασίας είναι έτοιμο να προσφέρει όλες τις δυνατότητές του και να δώσει απαντήσεις που αφορούν την κατάσταση στη Συρία.

Το Κομμουνιστικό Κόμμα Συρίας καλεί τα δικά σας πολιτικά κόμματα κι όλες τις προοδευτικές και δημοκρατικές δυνάμεις να συνεργαστούν, ώστε να εγγυηθούμε ανθρωπιστική βοήθεια.
Συρία, Δαμασκός, Δεκέμβρης 2016, Κομμουνιστικό Κόμμα Συρίας"
Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας

Έξι χρόνια ιμπεριαλιστικής επίθεσης εναντίον του λαού της Συρίας, σήμερα έγινε ο τάφος της "αραβικής άνοιξης"...
Η "αραβική άνοιξη", μια σχεδιασμένη επιχείρηση των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είχε προβλέψει στην εξέλιξή της την αναγκαιότητα εξαγοράς των ΜΜΕ και των δημοσιογράφων -αναγκαιότητα επιρροής και διαμόρφωσης -της κοινής γνώμης-, αλλά κυρίως την εξαγορά της λεγόμενης "ανανεωτικής" και τα τελευταία χρόνια "δικαιωματικής αριστεράς" (κύριο πρόβλημα των λαών τα δικαιώματα των γκέι, λεσβιών, "μειονοτήτων", "προσφύγων" κ.α. κι όχι η απελευθέρωση από τα δεσμά του καπιταλισμού), στα πλαίσια του γνωστού, πλέον, εφευρήματος "κοινωνία των πολιτών" και ΜΚΟ.
Αυτά τα έξι χρόνια διαμόρφωναν την κοινή γνώμη για το "αιμοσταγές δικτατορικό καθεστώς Άσαντ", τη Συρία ως το απόλυτο κακό και φυσικά φασίστας, ή στην καλύτερη περίπτωση "ακροδεξιός εθνικιστής" όποιος τολμούσε να διατυπώσει δημόσια μια άλλη άποψη.
Οι ηγεσίες των ευρωπαϊκών σοσιαλδημοκρατικών κομμάτων και της λεγόμενης "ανανεωτικής αριστεράς", των "χωρίς σύνορα", διαδραμάτισαν τον πιο βρώμικο ρόλο στην "αραβική άνοιξη made in usa" και συνεχίζουν μέχρι και σήμερα, με μια εμμονή υπεράσπισης των τρομοκρατών στο Χαλέπι. Αυτές οι ηγεσίες βρίσκονται πίσω από τις "διαδηλώσεις" στις ευρωπαϊκές πόλεις (απόψε έγινε μια αντίστοιχη στη Θεσσαλονίκη κι αύριο πραγματοποιεί με αυτό το πλαίσιο κι η Λαϊκή Ενότητα του Λαφαζάνη στην Αθήνα), όπου για "ανθρωπιστικούς" λόγους ζητούν τη στήριξη των τρομοκρατών στο Χαλέπι.
Μια "απάντηση" σ' όλους αυτούς στέλνει από τη Δαμασκό η Κεντρική Επιτροπή του Κομμουνιστικού Κόμματος Συρίας.
Μια "απάντηση" που χαστουκίζει και αποκαλύπτει όλες εκείνες τις "αριστερές" οργανώσεις και κόμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που έχουν ενταχθεί στους σχεδιασμούς του 4ου Ράιχ.
"Φωνή βοώντος εν τη ερήμω"... η Ευρώπη του 4ου Ράιχ έχει κάνει τις επιλογές της και ακολουθούν δουλικά όλες οι κυβερνήσεις που δεν αποτελούν το διευθυντήριο...
Η ναζιστική πολιτική της Ε.Ε. έχει καθοριστεί χωρίς να λαμβάνει υπόψη της ανθρώπους και έθνη: Aυτή η Ευρώπη, δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τη χιτλερική Γερμανία...
Στη "νέα τάξη" αυτής της Ευρώπης, ολοκληρωτικά εξαγορασμένη είναι και η δημοσιογραφία: Υποκρισία ευρωπαίων πολιτικών & δημοσιογραφική αλητεία...
Κανένας αγώνας δεν χάνεται αν δεν δοθεί.
Ο λαός της Συρίας των Σελευκιδών του Μεγάλου Αλεξάνδρου έδωσε και συνεχίζει τον αγώνα του... Σήμερα Το Χαλέπι έχει δυο πράσινα μάτια, όπως τα δύο αστέρια της Συριακής σημαίας!
Η "αραβική άνοιξη", ο πιο κρύος χειμώνας της ιστορίας σταμάτησε μπροστά στο "Πατρίδα ή Θάνατος" του λαού της Συρίας.
Χωρίς πατρίδα δεν υπάρχει σοσιαλισμός...
Χωρίς πατρίδα δεν υπάρχει ανεξιθρησκεία...
Χωρίς πατρίδα δεν υπάρχει δημοκρατία...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου