Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2016

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΒΡΟΝΤΕΡΟ ΟΧΙ ΤΟΥ ΙΤΑΛΙΚΟΥ ΛΑΟΥ

ITALEXIT ΚΑΙ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΡΕΝΤΖΙ! ΠΡΟΣ ΔΙΑΛΥΣΗ Η ΕΥΡΩΖΩΝΗ!


ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΟΧΙ 60% ΝΑΙ 40%


Συγκλονιστικές είναι οι επιπτώσεις που θα επιφέρει στην Ε.Ε. το δημοψήφισμα καταλύτης στην Ιταλία και το σαρωτικό αποτέλεσμα με 60% υπέρ του ΟΧΙ.

Μετά τον Ελληνικό λαό ο Ιταλικός λαός είπε ΟΧΙ στους τοκογλύφους και την δικτατορία που επιβάλλουν στους λαούς της Ευρώπης!


Ελπίζουμε να μην αντιστρέψουν κι εκεί το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος όπως έκανε εδώ με θρασύτητα ο δωσίλογος και προδότης Τσίπρας και οι συν αυτώ!

 Ο πρόεδρος του Γερμανικού Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών Μαρσέλ Φράτσερ κάνοντας έναν εκ των υστέρων δραματικό απολογισμό, μιλώντας στο Reuters είπε συντετριμμένος:

«Bλέπω τον κίνδυνο μιας ευρωκρίσης Νο2 και ο πολιτικός κίνδυνος είναι τεράστιος. Στη Γερμανία δεν συνειδητοποιούμε καθόλου το τι ακριβώς συμβαίνει στη νότια Ευρώπη. 

Στην Ισπανία και την Ελλάδα η ανεργία των νέων είναι γύρω στο 40% και εμείς ζούμε στη νήσο των μακάρων, της ευδαιμονίας. Ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την ευρωζώνη αυτήν τη στιγμή προέρχεται από την Ιταλία».  



Elettori46.720.943
Votanti31.997.91668,48 %
Sezioni pervenute: 61.551 su 61.551
SI
40,05%59,95%
NO
12.709.53619.025.254

Schede bianche74.1200,23 %
Schede nulle187.7780,58 %
Schede contestate e non assegnate1.2280,00 %



Το ΟΧΙ του δημοψήφισματος στην Ιταλία θα έχει σημαντικότερες συνέπειες από το Βrexit διότι η Ιταλία είναι χώρα της ευρωζώνης ενώ η Βρετανία δεν είναι. 

Αυτό σημαίνει ότι στην Ιταλία θα επανέλθουν τα σενάρια για την παραμονή της χώρας στο ευρώ, όπως το 2012.

Στην Βρετανία η «κατραπακιά» ήταν κυρίως πολιτική, της Ιταλίας όμως είναι κυρίως και πρωτίστως οικονομική!

Οι Ιταλοί ανέλαβαν την ευθύνη του ΟΧΙ στην Ε.Ε.,  θέλοντας να δουν την χώρα τους να πορεύεται μόνη της και ανεξάρτητη από κέντρα αποφάσεων που δεν υπολογίζουν την γνώμη τους.

Το συντριπτικό 60% αποτελεί ταπεινωτική ήττα για τον ήδη απερχόμενο Ιταλό πρωθυπουργό, αλλά και για τους εντολοδόχους του Βερολίνου που βλέπουν την κυριαρχία τους να κλονίζεται και βεβαίως για τις Βρυξέλλες που προωθούσαν την ανάληψη  από την Ε.Ε. της διακυβέρνησης της χώρας μέσω της συνταγματικής αναθεώρησης. 
  
Τώρα πλέον, τίθεται θέμα παραμονής και στο ίδιο το ευρώ, καθώς οι Ιταλοί φαίνεται να το αποκηρύττουν προκειμένου να αποκτήσουν και πάλι τον έλεγχο της οικονομικής τους ζωής.

Όμως μια έξοδος της Ιταλίας από την ευρωζώνη θα κάνει πάταγο. Η Ιταλία είναι η τρίτη οικονομία της ευρωζώνης, η τέταρτη στο σύνολο της ΕΕ και η όγδοη σε ολόκληρο τον πλανήτη, όσον αφορά τα  ΑΕΠ!



Ήδη το Βερολίνο τρέμει από τις συνέπειες που φέρνει η απώλεια μιας χώρας της οποίας το οικονομικό, πολιτικό και γεωπολιτικό της βάρος είναι τεράστιο.



Αλλά αυτό που τρέμουν πιο πολύ είναι ότι η επιθυμία για εθνική ανεξαρτησία από τις Βρυξέλλες, θα αρχίσει να μεταδίδεται και στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες.


Οι αλυσιδωτές αντιδράσεις που θα προκαλέσει το μεγάλο ΟΧΙ των Ιταλών σε όλον τον κόσμο θα είναι τεράστιες και καταλυτικές.
  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου