Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2016

"ΚΑΙ ΕΠΙ ΓΗΣ ΕΙΡΗΝΗ ΕΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙΣ ΕΥΔΟΚΙΑ" ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΧΑΛΕΠΙ


ΟΙ ΣΥΡΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΑΠΟ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ ΧΑΛΕΠΙ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ




Πλήθος κατοίκων της συνοικίας Αζαζίγια στο Χαλέπι αποφάσισε να γιορτάσει τα Χριστούγεννα δημόσια μετά από πέντε χρόνια πολέμου στην πόλη με τους τζιχαντιστές.


Δίχως τον φόβο να δεχθούν επίθεση από τους «μετριοπαθείς» τρομοκράτες της Αλ Κάιντα και τις εγκληματικές ισλαμιστικές συμμορίες του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA), οι κάτοικοι της Αζαζίγια στόλισαν ένα μεγάλο χριστουγεννιάτικο δέντρο σε κεντρική πλατεία, μπάντα από αγιοβασίληδες έπαιζε μουσική, ενώ με όσα εορταστικά φώτα και επιγραφές γλίτωσαν από τον πόλεμο στολίστηκαν και οι κεντρικοί δρόμοι.




Οι εικόνες της χριστουγεννιάτικης γιορτής, που στην πραγματικότητα εξελίχθηκε σε μια διαδήλωση κατά του φόβου και της ισλαμιστικής τρομοκρατίας, ξαφνιάζουν εάν αναλογιστούμε ότι μέχρι πριν μερικές ημέρες το Χαλέπι ήταν εμπόλεμη ζώνη μεταξύ κυβερνητικών και τζιχαντιστών.



Οι χριστιανοί κάτοικοι του Χαλεπιού αλλά και οι κοσμικοί μουσουλμάνοι συμπατριώτες τους προσπαθούν να ξαναβρούν την κανονικότητα στις ζωές τους μετά από την πεντάχρονη κατοχή της μισής πόλης τους από παρανοϊκούς φονιάδες που υποστήριζαν η Τουρκία, η Σαουδική Αραβία και δυστυχώς και κάποιες χώρες της Δύσης.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου