Παρασκευή 13 Απριλίου 2018

ΕΩΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΘΥΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ;



ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ – ΝΕΚΡΟΣ Ο ΠΙΛΟΤΟΣ ΤΟΥ MIRAGE 2000 – 5 ΠΟΥ ΕΠΕΣΕ ΣΤΗΝ ΣΚΥΡΟ

ΒΙΝΤΕΟ: Ο ΗΡΩΪΚΟΣ ΠΙΛΟΤΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΑΛΤΑΔΩΡΟΣ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ ΤΩΝ ΠΙΛΟΤΩΝ 




- Το θάνατο του χειριστή του Mirage 2000 - 5 που έπεσε ανοιχτά της Σκύρου θρηνεί η Πολεμική Αεροπορία - Το τραγικό νέο ανακοίνωσε μέσω twitter ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος - 

Το μαχητικό χάθηκε λίγο πριν προσγειωθεί στη Σκύρο - Το στίγμα του χάθηκε εννέα μίλια βορειοανατολικά του νησιού - Στο σημείο της πτώσης έχει βρεθεί η κάσκα του χειριστή - 34 ετών και πατέρας δυο παιδιών ο άτυχος πιλότος


Ημέρα πένθους για την Πολεμική Αεροπορία η 12η Απριλίου. Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις θρηνούν το χαμό του χειριστή του Mirage 2000 – 5, του μαχητικού που είχε πέσει λίγες ώρες νωρίτερα εννέα μίλια βορειοανατολικά της Σκύρου, λίγο πριν προσγειωθεί. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πιλότος του μοιραίου μαχητιού ήταν 34 ετών και πατέρας δυο παιδιών.

Την τραγική είδηση ανακοίνωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, με ένα συγκινητικό μήνυμα. «Ένας Έλληνας πιλότος στο πάνθεον των Ηρώων. Έπεσε υπέρ πίστεως και Πατρίδος μαχόμενος για την προάσπιση της Εθνικής κυριαρχίας και της εδαφικής μας ακεραιότητας. 

Η Πατρίδα θρηνούσα υποκλίνεται. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του και σε όλα τα στελέχη της ΠΑ«, έγραψε ο υπουργός Άμυνας.

Για την ώρα δεν είναι γνωστή η αιτία που προκάλεσε την πτώση του Mirage. Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για μηχανική βλάβη. 

Στο σημείο όπου χάθηκε το στίγμα του αεροσκάφος έχει βρεθεί, μέχρι στιγμής, η κάσκα του άτυχου χειριστή.
Το χρονικό της τραγωδίας με το Mirage 2000 – 5

Ο συναγερμός στις τάξης της Πολεμικής Αεροπορίας σήμανε λίγο μετά το μεσημέρι της Πέμπτης (12.04.2018). Τότε έγινε γνωστό πως είχε χαθεί το στίγμα αεροσκάφους Mirage 2000 – 5 που επέστρεφε στην 135 Σμηναρχία Μάχης στη Σκύρο μετά από επιχείρηση αναχαίτισης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας «σήμερα στις 12:15, υπήρξε απώλεια επαφής αεροσκάφους M2000-5, εννέα ναυτικά μίλια βορειοανατολικά της Νήσου Σκύρου».



Φωτογραφία Eurokinissi

Το αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας επέστρεφε στη βάση του μετά από επιχείρηση αναχαίτισης τουρκικών μαχητικών. Η πτώση του, αξίζει να σημειωθεί, "δεν σχετίζεται με την αναχαίτιση".

(Σημ. Οίμου- Αθήνας: Αυτό από πουθενά δεν τεκμαίρεται, αφού δεν έχει αποκλεισθεί να έχει βληθεί το αεροσκάφος μετά την αναχαίτιση. Σε κάθε περίπτωση εμείς πάντα έχουμε θύματα. Έως πότε;).

 Μάλιστα, τόσο το ελληνικό υπουργείο Άμυνας όσο και οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις έσπευσαν να διευκρινίσουν ότι δεν έχουν καμία εμπλοκή στην πτώση του ελληνικού μαχητικού.

Ο πιλότος του δεύτερου μαχητικού ήταν εκείνος που ενημέρωσε ότι έχασε την επικοινωνία με το Mirage 2000 – 5. Το μοιραίο αεροσκάφος ανήκε στην Μοίρα 331 Παντός Καιρού Θησέας που εδρεύει στην 104 Πτέρυγα Μάχης στην Τανάγρα. 

Είχε μετασταθμεύσει στη μονάδα ετοιμότητας της Σκύρου την Μεγάλη Εβδομάδα ως ένα απο τα αεροσκάφη επιφυλακής.

Άμεσα, στο σημείο έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις όλων των σωμάτων για την επιχείρηση έρευνας και διάσωσης. 

Συμμετείχαν: η φρεγάτα ΨΑΡΑ του Πολεμικού Ναυτικού που άλλαξε πορεία για να συμμετάσχει στις έρευνες, δυο ελικόπτερα Sikorsky, ένα Super Puma, κι ένα Chinook στο οποίο επιβαίνει μονάδα των ΟΥΚ.

 Από πλευράς Λιμενικού, στις έρευνες για τον πιλότο του μαχητικού συμμετείχαν τέσσερα σκάφη και ένα ελικόπτερο.

ΠΗΓΗ


Ο ΗΡΩΪΚΟΣ ΠΙΛΟΤΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΑΛΤΑΔΩΡΟΣ

Στο βίντεο που ακολουθεί, ο αδικοχαμένος πιλότος, Γιώργος Μπαλταδώρος που επέστρεφε από αποστολή στο Αιγαίο, ήταν ο επικεφαλής του σχηματισμού και πετούσε visual με τον ζευγάρι του, ένα άλλο Μιράζ 2000-5 δήλωνε:

«Όταν απογειωνόμαστε, πετάμε σε σχηματισμό visual, δηλαδή, βλέπουμε ο ένας τον άλλον και από εκεί και πέρα αναμένουμε τις οδηγίες» 



Και σε άλλο σημείο του βίντεο έλεγε προφητικα...

«Είμαστε πάντα έτοιμοι. Σίγουρα υπάρχει κίνδυνος, άσχετα αν τις περισσότερες φορές δεν γίνεται τίποτα. Αλλά δεν ξέρουμε σήμερα ή αύριο τι σκοπό έχουν να κάνουν οι απέναντι».

ΔΕΙΤΕ ΤΟ






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου