Τρίτη 3 Απριλίου 2018

Η ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΣΟΡΟΣ ΔΙΑΚΟΠΤΕΙ ΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΜΕ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΟΥ


Η ΟΥΓΓΑΡΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΧΩΡΑ Π
ΟΥ   ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ROTHSCHILD  






Η Ουγγαρία έγινε η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που απαγόρευσε επίσημα τη λειτουργία όλων των τραπεζών Ρότσιλντ στη χώρα.
Το 2013, η Ουγγαρία ξεκίνησε τη διαδικασία απόσυρσης από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (IMF, ΔΝΤ) και συμφώνησε να εξοφλήσει πλήρως το δάνειο διάσωσης του ΔΝΤ προκειμένου να απαλλαγεί η χώρα από το τραπεζικό καρτέλ της Νέας Παγκόσμιας Τάξης.

Οι αναφορές του Neonnettle.com

Μια καλογραμμένη επιστολή από τον Gyorgy Matolcsy, επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας της Ουγγαρίας, ζήτησε από τη διευθύνουσα σύμβουλο, Κριστίν Λαγκάρντ, του Διεθνούς Ταμείου για τη Δυστυχία, όπως κάποιοι του έδωσαν στοργικά αυτό τοψευδώνυμο, να κλείσει το γραφείο , διότι δεν ήταν πλέον απαραίτητο να διατηρηθεί.

Ο πρωθυπουργός Βίκτορ Ορμπάν φαινόταν πρόθυμος να μειώσει τα μέτρα λιτότητας και να αποδείξει ότι η χώρα μπορούσε να προχωρήσει μόνη της. Εκδόθηκε όντως το πρώτο της ομόλογο το 2011, δανειζόμενη από τις παγκόσμιες αγορές.

Η Ουγγαρία δανείστηκε δάνειο ύψους 20 δισ. Ευρώ για να αποφύγει την πτώχευση κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης το 2008. Αλλά η σχέση οφειλέτη-οφειλέτη δεν ήτανομαλή.

Πολλοί επέκριναν τον Πρωθυπουργό ότι έλαβε μια αμφιλεγόμενη απόφαση για να κερδίσει τις εκλογές που αναμένονταν το 2014. Επίσης, ήθελε –έλεγαν- να αποφύγει τα βλέμματα των ξένων από τις οικονομικές του πολιτικές , καθώς πολλές μεταρρυθμίσεις κρίνονταν αντιδημοκρατικές. .
—————
Η πρόωρη αποπληρωμή του δανείου επέτρεψε στην Ουγγαρία να εξοικονομήσει 11,7 εκατομμύρια ευρώ από τη μη καταβολή των τόκων, αλλά ο Gordan Bajnai , αρχηγός της εκλογικής συμμαχίας Ε14-ΜΜ, ισχυρίστηκε ότι στη πραγματικότητα έχασε 44,86 εκατομμύρια δολάρια έως το Μάρτιο του 2014 λόγω της πρόωρης εξόφλησης, καθώς το μόνο που έκανε ήταν να αντικαταστήσει το δάνειο της Διεθνούς Ομοσπονδίας της Μαφίας (ένα άλλο ψευδώνυμο, μιλάμε πάντα για το ΔΝΤ εδώ- International Mafia Federation (anothernickname, we’re still talking about the IMF here) με ένα πιο ακριβό δάνειο, χαρακτηρίζοντας το επιχείρημα ως Προπαγάνδα.

Και ότι έκανε άλλη ανοησία, καθώς πήρε ένα άλλο δάνειο υψηλού τοκισμού που υπογράφτηκε για τη χρηματοδότηση μιας αναβάθμισης της πυρηνικής ενέργειας, η οποία θα έχει ως αποτέλεσμα όχι μόνο υψηλότερες αποπληρωμές αλλά και υψηλό κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας. Αλλά τώρα όμως, η χώρα απέκτησε την οικονομική κυριαρχία της.

Πολλοί ισχυρίστηκαν ότι το ΔΝΤ , ΑΚΑ «IMF, Imposing Misery and Famine (Επιβολή Δυστυχίας και Λιμού)» ανήκει στον Όμιλο Ρότσιλντ, τον μεγαλύτερο τραπεζικό όμιλο στον κόσμο, με διασυνδέσεις σχεδόν σε όλες τις κεντρικές τράπεζες του κόσμου. 

Αυτό σημαίνει ότι όχι μόνο κερδίζουν χρήματα από τα φειδωλά επιτόκια δανεισμού σε αντίθεση με τις ατυχείς οικονομίες που καταρρέουν, αλλά κυριαρχούν κυριολεκτικά τις κυβερνήσεις και τα άτομα της εξουσίας - εννοώ ότι έχουν τεράστια επιρροή.

Η υφιστάμενη διαφυγή από το τραπεζικό σύμπλεγμα είναι επομένως εικονική. Η Ισλανδία έφτασε την Ουγγαρία το 2014 με την αποπληρωμή του δανείου των 400 εκατομμύριων δολαρίων πριν από το τι προέβλεψε το χρονοδιάγραμμα, μετά την κατάρρευση του τραπεζικού τομέα το 2008 και η Ρωσία, η οποία δεν υπέκυψε φυσικά ενώπιον κανενός δυτικού καραγκιοζοπαίχτη απελευθερώθηκε το 2005.

Η επιστροφή αυτών των τριών χωρών στην οικονομική ανεξαρτησία θεωρήθηκε ως πρώτη φορά που μια ευρωπαϊκή χώρα αντιστάθηκε στο διεθνές ταμείο, από τότε που το έπραξε η Γερμανία στη δεκαετία του 1930.

Η Ελλάδα προσπαθεί με πολύ άγχος να πληρώσει τις δόσεις της, αλλά χάνει τις προθεσμίες, καθώς όλοι καθόμαστε στο περιθώριο για να μουντζώσει το «InternationalM***** F******».

Μτάφραση στα ελληνικά από Κριστιάν Ακκυριά






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου