Πέμπτη 19 Απριλίου 2018

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ «ΗΧΗΡΟ ΧΑΣΤΟΥΚΙ» ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΒΕΡΝΟΝ ΚΟΜΜΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ «ΘΙΑΣΟ»!


Ο ΣΥΡΙΖΑ ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ ΣΕ ΜΟΝΟΨΗΦΙΑ ΠΟΣΟΣΤΑ! Ο ΕΝΑΣ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΔΕΝ ΘΕΩΡΕΙ ΚΑΝΕΝΑΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΑΡΧΟΝ ΣΥΣΤΗΜΑ, ΑΞΙΟ ΤΗΣ ΨΗΦΟΥ ΤΟΥ!




Αν και δεν μπορεί κανείς να έχει εμπιστοσύνη στις ψευτοσκοπήσεις  ωστόσο νέα δημοσκόπηση της Palmos Analysis που δημοσιεύει το Tvxs.gr, δείχνει ότι ο λαός τηρεί στάση αρνητικής ψήφου στις επιλογές του για τις επόμενες Εθνικές κάλπες, όποτε κι αν αυτές στηθούν.


Έτσι, όπως και παλιότερα πρώτο κόμμα αναδεικνύονται οι αναποφάσιστοι λευκά και άκυρα με 41,7%! Δηλαδή σχεδόν ένας στους δύο απαξιώνει όλον τον πολιτικό «θίασο»!!!  

Πιο αναλυτικά, η ΝΔ διατηρεί ισχυρό προβάδισμα  στην πρόθεση ψήφου με 20,8% έναντι 11,9% του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Εκτίμηση εκλογικής επιρροής

Οι ψηφοφόροι, συνεπώς, δείχνουν να σκέφτονται σοβαρά να ξαναστείλουν τον ΣΥΡΙΖΑ πίσω στα μονοψήφια ποσοστά του, ενώ σημαντικό ποσοστό των «μετέωρων» ψηφοφόρων δηλώνει ότι θα επιλέξει απορριπτικές λύσεις (αποχή, άκυρο ή λευκό)!!!

 Μάλιστα, σύμφωνα με ένα δημοσκοπικό εφεύρημα που λέγεται «εκτίμηση εκλογικής επιρροής», και αυξάνει τα ποσοστά των κομμάτων (αλλά δεν αποτελεί πρόβλεψη), η τάση για «άρνηση ψήφου» επηρεάζει και τα μικρότερα κόμματα, καθώς σχεδόν όλα εμφανίζουν κάμψη σε σχέση με τον Οκτώβριο του 2017, ενώ το ποσοστό των «μετέωρων» ψηφοφόρων αυξάνεται στην πρόθεση ψήφου (που αποτελεί πρόβλεψη) κατά 12,4%, από το 29,5% στο 41,7%.


Σχετικά με τα θέματα της οικονομίας και τις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις για το χρέος, η συντριπτική πλειονότητα των πολιτών, κρίνουν ως πολύ σημαντική τη ρύθμιση του χρέους. 

Ειδικότερα σε ποσοστό 62% δηλώνουν πως η ρύθμιση του χρέους είναι πολύ σημαντική για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας και τη χώρα και 19% ως αρκετά σημαντική. 

Στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ το αντίστοιχο ποσοστό ανέρχεται σε 69% και 19%, ενώ στους ψηφοφόρους της ΝΔ στο 65% και 16%.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου