Τρίτη 17 Απριλίου 2018

Ο ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΕΝΤΟΡΑΣ ΤΟΥ Β. ΠΟΥΤΙΝ ΣΕ ΜΙΑ ΗΧΗΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ:


ALEKSANDR 
DUGIN:«Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗ   ΣΥΡΙΑ ΤΩΡΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕ, ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΗ ΕΠΙΛΟΓΗ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ» 




Ο Ρώσος φιλόσοφος, πατέρας της αποκαλούμενης τέταρτης πολιτικής θεωρίας και μέντορας του Ρώσου προέδρου Πούτιν Αλέξανδρος Ντούτκιν, παρουσίασε το όραμά του για το τέλος του μεγάλου πολέμου που ξεκίνησε με την αμερικανική επιθετικότητα στη Συρία.

«Ο πόλεμος ξεκίνησε. Έτσι, δεν έχουμε άλλη επιλογή παρά να κερδίσουμε. Θα είναι δύσκολο. Πολλά είναι όμως τα σημάδια: Οι Άγιοι Τόποι, ο ρόλος του Ισραήλ, η συμμετοχή της Ρωσίας και του σιιτικού Ιράν που περιμένει τον Μαχντί, η Δαμασκό ως ο τόπος του δεύτερου μηνύματος , οι θεϊκές προφητείες για το τέλος της ηγεμονίας των ΗΠΑ και ούτω καθεξής , όλα δείχνουν την αποκαλυπτική διάσταση των γεγονότων που λαμβάνουν χώρα στην Συρία », γράφει ο Ντούκιν στο προφίλ του στο Facebook με αφορμή τα προχθεσινά γεγονότα με την εκτόξευση πυραύλων στην Συρία.

Το σκηνικό μετά την προχθεσινή παράνομη πυραυλική επίθεση η οποία δεν είχε καμία διεθνή νομιμοποίηση ήταν ως εξής:

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτεμπεργκ δήλωσε: «Η επιτυχής δράση των τριών συμμάχων, ΗΠΑ, Γαλλίας και Βρετανίας, έχει μειώσει σημαντικά την ικανότητα του καθεστώτος της Συρίας να πραγματοποιεί επιθέσεις με χημικά, ενώ ταυτόχρονα λειτουργεί αποτρεπτικά ως προς την μελλοντική χρήση τέτοιων όπλων» , ζώντας προφανώς ο ίδιος στον « δικό του όμορφο κόσμο» και μη κατανοώντας το μέγεθος μια πιθανής σύγκρουσης υπερδυνάμεων στο συριακό έδαφος .

Σύμφωνα με το Γενικό Γραμματέα όλα ανεξαιρέτως τα κράτη μέλη του ΝΑΤΟ χαιρέτισαν τη δράση των τριών συμμάχων και τα αποτελέσματά της.

Ο Στόλτεμπεργκ επεσήμανε ότι «100 χρόνια μετά τον 1ο Παγκόσμιο Πόλεμο», όπου χημικά χρησιμοποιήθηκαν στα πεδία των μαχών της Φλάνδρας, ο στόχος των συμμάχων του ΝΑΤΟ σε διεθνές επίπεδο θα πρέπει να είναι η ενίσχυση της συνθήκης για την απαγόρευση των χημικών όπλων «και όχι η διάβρωσή της».

Το ΝΑΤΟ επίσης κάλεσε το καθεστώς Άσαντ στην Συρία, την Ρωσία και το Ιραν που το υποστηρίζουν να επιτρέψουν την ανεμπόδιστη πρόσβαση της ανθρωπιστικής βοήθειας στην περιοχή.

Ενώ , Γαλλία,η Γερμανία, Βρετανία και ΗΠΑ θα έχουν συνομιλίες αύριο στο Λονδίνο προκειμένου να συζητήσουν τα επόμενα βήματά τους μετά τα αεροπορικά πλήγματα που διεξήγαγαν εναντίον της Συρίας, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Χάικο Μάας.

«Αύριο στο Λονδίνο, θα διεξαχθούν συνομιλίες μεταξύ της Γαλλίας, της Βρετανίας, των ΗΠΑ και (της Γερμανίας) κατά τη διάρκεια των οποίων θα συντονίσουμε τις περαιτέρω ενέργειές μας», δήλωσε Γερμανός αξιωματούχος σε δημοσιογράφους στο Βερολίνο, προσθέτοντας ότι η πρωτοβουλία αυτή θα συζητηθεί και από το Συμβούλιο του ΝΑΤΟ.

Tο Συμβούλιο Ασφαλείας συνεδρίασε εκτάκτως μετά από αίτημα της Μόσχας .Το ΣΑ φυσικά δεν ενέκρινε το σχέδιο ψηφίσματος της Ρωσίας για καταδίκη της επιθετικότητας των ΗΠΑ και των συμμάχων της στη Συρία αφού υποστηρίχτηκε μόνο από την Κίνα και την Βολιβία.

Οκτώ χώρες το καταψήφισαν και τέσσερις απείχαν. Στην ομιλία του ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, απηύθυνε αυστηρό μήνυμα προς το Συμβούλιο και τα μέλη του όπως αναλάβουν τις ευθύνες τους. Τους υπενθύμισε δε, ότι προτεραιότητα του Συμβουλίου είναι η διατήρηση της ειρήνης και τους κάλεσε να κατευθυνθούν προς αυτό.

Η ουσία όμως είναι ότι τα γεγονότα δείχνουν και νέα κλιμάκωση πιθανόν, σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, ακόμη με χερσαίες επιχειρήσεις μιας και η δύση θέλει να «εξαϋλώσει» τον Άσαντ από την Συρία και μόνο αυτόν, ενώ στην συνέχεια σειρά θα έχει το Ιράν. 

Μακάρι να μην γίνει τίποτα απολύτως αλλά δυστυχώς η βούληση και τα συμφέροντα της δύσης είναι τεράστια και κυρίως «αχόρταγα», και αυτό θα οδηγήσει σε πρωτόγνωρες για τον πλανήτη καταστάσεις.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου