Παρασκευή 21 Ιουνίου 2019

Η «ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ» ΤΗΣ «ΟΡΕΞΗΣ» ΤΩΝ ΓΕΙΤΟΝΩΝ ΜΑΣ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΟΙ ΕΔΩ ΔΩΣΙΛΟΓΟΙ ΠΑΡΙΣΤΑΝΟΥΝ ΟΤΙ «ΑΓΝΟΟΥΝ»


ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ-ΟΧΙ ΚΡΥΦΑ-ΜΕ ΑΛΛΑΛΑΓΜΟΥΣ ΜΑΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΝΕΑ ΔΕΙΝΑ, ΝΕΟΥΣ ΣΤΑΥΡΟΥΣ

ΣΟΒΑΡΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ 
Γράφει ο Γεωκών

Δυστυχώς διαχρονικά, τουλάχιστον από την Συμφωνία της Λωζάνης και μετά, το ελλαδικό κράτος απέτυχε να έχει μια σταθερή εξωτερική πολιτική με διορατικότητα, κυρίως όσον αφορά τα εθνικά θέματα του Ελληνισμού…

Φανούλας Αργυρού 

«…οι Έλληνες διαχειριζόμενοι την εξωτερική μας πολιτική είναι κατά βάση στρεβλά ενημερωμένοι, δεν έχουν ακριβή γνώση των λειτουργιών του διεθνούς συστήματος… το ελληνικό πολιτικό σύστημα δεν λειτουργεί με όρους εθνικού συμφέροντος, οι έλληνες πολιτικοί αποδέχονται τα πάντα και υποχωρούνε σε βάρος της εθνικής ανεξαρτησίας. 

Συγκεκριμένα, υποχωρούν και συμβιβάζονται στις παραβιάσεις του ελληνικού θαλάσσιου και εναέριου χώρου στο Αιγαίο, από την Τουρκία, επίσης στο θέμα της ΑΟΖ, επιπλέον στο πρόβλημα της Θράκης που κινδυνεύουν τα κυριαρχικά μας δικαιώματα… με το άνοιγμα των συνόρων που με την λαθρο-μεταναστευτική εισβολή χάθηκε η ισχύς και η αξιοπιστία της Ελλάδας.

 Εκτός απ’ αυτό, χάθηκε η ισχύς και η αξιοπιστία της Ελλάδας στο Κυπριακό…και παράλληλα, ο τραγικός εφησυχασμός, και αδιαφορία της ελληνικής πολιτικής για το Μακεδονικό που θα οδηγήσει σε οδυνηρό αιφνιδιασμό τον ελληνικό λαό. 

Είναι φανερό ότι, η Ελληνική πολιτική, δεν «υποχωρεί μόνο όσο της επιτρέπει η αδυναμία της», αλλά συμβιβάζεται και είναι ενδοτική στις εξωτερικές πιέσεις…» (Νικόλαος Λ. Μωραίτης. (Ph.D. Διεθνείς Σχέσεις

« Αυτό που κερδήθηκε με αίμα δεν μπορεί να ξεπουληθεί με το μελάνι μιας υπογραφής…Το κράτος αυτό, το ψευτορωμαίικο, καταρρέει. Θα χρειαστεί να στηθεί πάλι απ’ την αρχή. Όπως τότε, το ’21, μας «κληροδοτούν» οι «αναθεματισμένοι κυβερνώντες» το Ισλάμ…

Δ. Νάτσιου 

Ντροπή νά ντροπιαστοῦμε ωρέ!! 8500 νεκροί πολεμιστές στό Κιλκίς, τό 1913, ἔπεσαν γιά τήν Μακεδονία μας. Θά καταδεχτοῦμε να μαγαρίσουμε τό χῶμα πού φιλοξενεῖ τά κόκκαλά τους τά ιερά; 

Οι Τούρκοι – όχι κρυφά – με αλαλαγμούς μάς ετοιμάζουν νέα δεινά. Νέους σταυρούς. 

Ούτε τότε, στην Εθνική Καταστροφή του 1922, ούτε στη συμφορά του 1974, ούτε σήμερα, οι ηγέτες μας αντελήφθησαν, κατενόησαν, ψηλάφισαν τον αμετακίνητο τουρκικό πολιτικοστρατηγικό στόχο για κατάληψη όλης της Κύπρου, κα του Αιγαίου …η αυταπάτη και το αμήχανο βόλεμα είναι δυστυχώς η μόνη…αποτρεπτική δύναμη στον επόμενο Αττίλα… 

Τέσσερεις αιώνες σκλαβιάς, απίστευτης βαρβαρότητας και εγκλημάτων, με στόχο την πλήρη εξαφάνιση και αλλοτρίωση των Ελλήνων, δεν μπόρεσαν να κάμψουν το φρόνημα και την πίστη των σκλαβωμένων προς την απελευθέρωση από τον οθωμανικό ζυγό. 

Καθοδηγούμενοι από φωτισμένους ηγέτες, με μόνο εφόδιο την πίστη, την παλληκαριά και την αυτοθυσία, το σκλαβωμένο γένος των Ελλήνων αγωνίστηκε, μαρτύρησε, έβαψε με το αίμα του κάθε τμήμα της Ελλάδας, και τελικά ύστερα από μακραίωνα αγώνα, ευτύχησε να απαλλάξει την Ελλάδα του πολιτισμού, της δημοκρατίας και των ηρώων, από το μίασμα του οθωμανικού τέρατος. 

Τέσσερεις αιώνες σκλαβιάς δεν αλλαξοπίστησαν τους Έλληνες. Δεν τους κατέστησαν ραγιάδες. Δεν προσαρτήθηκαν εδαφικά και πνευματικά στην οθωμανική αυτοκρατορία. Κατέστειλαν κάθε φωνή ενδοτικότητας, συμβιβασμού και παραλυτικού φόβου. Οι Έλληνες θυσιάστηκαν αλλά ελευθερώθηκαν. 

Τραγική η σύγκριση με την ιστορία των Ελλήνων ……σήμερα. Κατέστησαν ραγιάδες, χωρίς τουρκική σκλαβιά. Οι ηγέτες τους έχουν καταληφθεί από παραλυτικό φόβο, έχουν καταληφθεί από ενδοτισμό, έχουν εθιστεί στην παράδοση. 

Έχουν καταστεί κήρυκες μίας καταστροφικής φιλοσοφίας διαμοιρασμού…Έχουν αχρηστεύσει όλα τα διαπραγματευτικά όπλα της ελληνικής πλευράς. Τους κατέλαβε το πάθος της εξουσίας και της νομής των αγαθών της. Και εμπεδώνουν στους πολίτες μία φιλοσοφία παράδοσης και φόβου. 

Αντί αγωνιστικού φρονήματος, καλλιεργείται η παράδοση. Αντί οι αγώνες του Έθνους και οι θυσίες των ηρώων του να αποτελούν πυξίδα, απαξιώνονται οι εθνικοί αγώνες, καλλιεργείται η απαξίωση στην ιστορία, διακωμωδείται η αντίσταση και εμπεδώνεται η φοβία, η κινδυνολογία, και η υποταγή. 

Αφελληνίζεται η νεολαία, μέσα από επαναπροσεγγιστικές θεωρίες και ωθείται στην αδιαφορία, στην εθνική νωχέλεια, στην αναξιοπρέπεια και στην απεμπόληση εθνικών ιδανικών. 

Λαοί που απαρνούνται την ιστορία, την εθνικότητα και τους ήρωές τους, δεν επιβιώνουν…sigmalive. 


ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΑ


Στις 28 Μαΐου 2019 έγραψα : «Μέχρι το τέλος Ιουνίου να προσέχετε και να προσεύχεστε, πολύ προσευχή και μετάνοια …τίποτα δεν έχει τελειώσει, από την 16η του Ιουνίου και μετά, τα μάτια σας …όχι τέσσερα, αλλά εκατόν τέσσερα…το μήνυμα ήταν από τον Γέροντα μου όπως και ένα νέο μήνυμα: 

ΝΕΟ ΜΗΝΥΜΑ  

Προσέξτε, ευλογία Θεού… Προσευχή αδιάλειπτη, προσέξτε…Μιλήστε στον κόσμο… παιδιά μου πρέπει να με καταλάβετε όλα θα είναι ξαφνικά ….μετάνοια εξομολόγηση θεία κοινωνία προσευχή μέσα από την ψυχή σας, διαβάζετε τους χαιρετισμούς της Παναγίας , θα σας χρησιμέψουν για τις μέρες πού μας ετοιμάζουν…μετά την Πεντηκοστή να προσεύχεστε γονατιστοί και να παρακαλάτε Τον Χριστό να μας λυπηθεί…


3 σχόλια:

 1. Οι Τούρκοι θα “ανοίξουν επεισόδιο” με την Ελλάδα το βράδυ της 7ης Ιουλίου με το κλείσιμο της κάλπης ή κατά τις 9μμ που όλοι θα είναι μπροστά στις οθόνες, ας το έχει υπ’ όψη (έστω ως ενδεχόμενο) το αρχηγείο των Ενόπλων Δυνάμεων. Ακριβώς επειδή οι Τούρκοι εκμεταλλεύονται κάθε κενό και “χτυπούν” ξαφνικά, όταν εμφανιστούν τρύπες.
  Και επειδή ο Τσίπρας θα έχει λάβει το μπουγέλωμά του από τον ελληνικό λαό και επειδή ο βρεγμένος τη βροχή δεν τη φοβάται, θα είναι πάρα πολύ επικίνδυνος να δημιουργήσει “τετελεσμένα” για όσο (έστω και ελάχιστο) χρόνο παραμείνει στην καρέκλα του μετά τις εκλογές.
  Η νέα κυβέρνηση έχει, άραγε, έτοιμο έναν άξιο και ελληνόψυχο υπουργό εθνικής Άμυνας; Και έχει απόφαση να μη “σφυρίξει” τη λήξη του αγώνα μέχρι να νικήσει η Ελλάδα, ώστε να μην οδηγηθούμε σε (και μάλιστα δυσμενείς για μας) διαπραγματεύσεις; Επειδή αν δοθεί δυνατότητα χρονικής έκτασης των εχθροπραξιών στις Ένοπλες Δυνάμεις μας είναι βέβαιο ότι θα νικήσουν τις τουρκικές , έστω και με σημαντικές απώλειες. Μπρος στην ακεραιότητα και την Ελευθερία της πατρίδος μας δεν μετρούν οι απώλειες, αλλά το τελικό αποτέλεσμα.

  Όλα αυτά τα ερωτήματα θα τεθούν, άραγε, από κάποιον “ έντιμο” δημοσιογράφο στην προγραμματισμένη τηλεμαχία των πολιτικών αρχηγών του παρόντος Κοινοβουλίου; Ή θα είναι ακόμα και τα ερωτήματα “στημένα” από το σύστημα; Για τις «απαντήσεις» δεν το συζητάμε!

  Υ.Γ. Αγαπητό μου ΟΙΜΟΣ-ΑΘΗΝΑ θα στείλω αυτό το σχόλιο σε όσα περισσότερα πατριωτικά ιστολόγια μπορώ. Πρέπει να φθάσει και ως το ΓΕΕΘΑ. Σκέπτομαι μήπως πρέπει να τους στείλω αυτό το μήνυμα με FAX.
  Είναι, για το δικό μου χαρακτήρα, προτιμότερο να εκτεθώ ότι με γέλασε η διαίσθηση μου, παρά να κρατήσω αυτή τη διαίσθηση για τον εαυτό μου και να μας πιάσουν οι Τούρκοι (και ο Τσίπρας!) στον ύπνο.
  Αν, γίνει επίθεση εκείνο ακριβώς το βράδυ και ακολούθως δούμε κινήσεις προδοσίας εκ μέρους του τσιπρα με τη συνεπικουρία (ίσως) όλου του πολιτικού κατεστημένου, πρέπει να είμαστε όλοι έτοιμοι να βγούμε στους δρόμους και να αντιδράσουμε, όπως μπορούμε, ΑΜΕΣΑ. Και όχι να περιμένουμε «διοργανωτές και συντονιστικά» (της πεντάρας) να μας βγάλουν στο δρόμο και καληνύχτα (Ελλάδα) κι έφεξε!
  Μέσα σε λιγες ώρες μπορεί να παιχτεί το μέλλον της Ελλάδος και θα είμαστε αξιοι της μοιρας μας αν δεν κατεβούμε στους δρόμους να υπερασπιστούμε την Πατρίδα μας και να εμποδίσουμε με την αγωνιστικότητά μας τους πολιτικούς να την προδώσουν.

  Υπάρχει αλλο ένα κίνητρο για να δημοσιοποιησω την διαίσθησή μου: πολλές φορές αν χαθεί, λόγω ευρείας δημοσιότητας, το απρόοπτο, η εξαπίνης έφοδος «ένθεν και ένθεν», έξωθεν και έσωθεν για να γίνω πιο σαφής, μπορεί να ματαιωθεί ή να αναβληθεί μέχρι νεωτέρας!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Θα το δημοσιεύσουμε τις προσεχείς ημέρες σαν κύριο άρθρο ώστε να το διαβάσουν όλοι οι αναγνώστες μας

   Διαγραφή
 2. ΝΕΟ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ Η ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΠΟΥ ΔΕΧΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ YOUTUBE ΑΜΕΣΩΣ ΜΟΛΙΣ ΑΝΕΒΗΚΕ:

  "Ο ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΠΟΥ ΧΑΛΑΝΕ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ..."
  https://www.youtube.com/watch?v=iynxoQbjN-g

  ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΚΟΛΛΗΜΑ ΠΡΟΒΟΛΩΝ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟ YOUTUBE...!!!
  https://www.youtube.com/watch?v=UqaLtwzEiR4

  ΑπάντησηΔιαγραφή