Δευτέρα 24 Ιουνίου 2019

ΔΡΑΜΑΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ


ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΗΤΤΑ ΕΡΝΤΟΓΑΝ, ΟΙ   ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ «ΤΡΥΠΗΣΟΥΝ» ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ...   






Την ώρα που ανακοινώθηκαν τα εκλογικά αποτελέσματα στην ΠΟΛΗ το γεωτρύπανο Yavuz περνούσε από το Καστελόριζο 

Που θα σταθεί για να τρυπήσει το δεύτερο αυτό τουρκικό γεωτρύπανο; 

Ο Ερντογάν έχασε με μεγάλη διαφορά τις δημοτικές εκλογές... 



Ο Εκρέμ Ιμάμογλου, ο υποψήφιος της κεμαλικής αντιπολίτευσης και νικητής της πρώτης ψηφοφορίας των δημοτικών εκλογών στην Κωνσταντινούπολη επικράτησε με διαφορά εννέα μονάδων στη σημερινή επαναληπτική ψηφοφορία. για τον δήμο της Πόλης

Με καταμετρημένο το 99,37% των ψήφων, ο Ιμάμογλου συγκεντρώνει το 54,03%, έναντι 45,09% του Γιλντιρίμ. Η νίκη, αυτή τη φορά, σε αντίθεση με την πρώτη εκλογική αναμέτρηση, είναι ξεκάθαρη, με την διαφορά των ψήφων να ξεπερνά τις 700.000. 

Τα πράγματα επομένως μπορεί να εξελιχθούν άμεσα και συγκρουσιακά ακόμη και εντός της Ελληνικής ΑΟΖ. 


Ο απόπλους του Yavuz δρομολογήθηκε από πριν παράλληλα με τις δημοτικές εκλογές στην Κωνσταντινούπολη, δηλαδή δεν δρομολογήθηκε τυχαία. 

Οι μεγάλες απώλειες για τον Ερντογάν δημιουργούν και μεγάλη ανησυχία γύρω από το Καστελόριζο. 

Ο Τσίπρας θορυβημένος από τα τουρκικά σχέδια επανέλαβε και χθες ότι η Ελλάδα θα αντιδράσει δυναμικά εάν η Τουρκία επιχειρήσει να προκαλέσει στο Καστελόριζο.

Στη διάρκεια συνέντευξης που έδωσε στην ΕΡΤ 3, προειδοποίησε την Άγκυρα «να μην σκεφθεί καν να κάνει γεώτρηση στο Καστελόριζο» σημειώνοντας πως η Ελλάδα έχει σχέδιο και θα αποτρέψει οποιαδήποτε γεώτρηση στην ελληνική υφαλοκρηπίδα, 

Λόγια, λόγια, λόγια και από έργα μηδέν!

Όπως γράψαμε και την Πέμπτη που μας πέρασε «
αφού δεν αντιμετωπίστηκε η Τουρκία από εμάς με αποφασιστικότητα και στρατιωτικά προληπτικά μέτρα, το επόμενό της βήμα θα είναι να "τρυπήσει" έξω από το Καστελόριζο!!!»

Σύμφωνα με χάρτη που παρουσίασε χθες η "Σημερινή της Κυριακής" η Άγκυρα θέλει:

1. Να δημιουργήσει τετελεσμένα στη θαλάσσια περιοχή πλησίον του Καστελορίζου

2. Να δημιουργήσει τετελεσμένα πλησίον του οικοπέδου 4 που είναι το λεγόμενο τριεθνές σημείο, η ένωση της κυπριακής, ισραηλινής και αιγυπτιακής ΑΟΖ.



Η «αχίλλειος πτέρνα» της Ελλάδας είναι η περιοχή του Καστελόριζου ως προς τις γεωτρήσεις γιατί αν η Τουρκία προκαλέσει την Ελλάδα, θα την αναγκάσει:

Ή να υποστεί ταπείνωση, αποδεχόμενη την δημιουργία γκρίζων ζωνών συνεκμετάλλευσης ή να επιδιώξει να εκδιώξει το γεωτρύπανο, οπότε θα υπάρξει κλιμάκωση της κρίσης με άγνωστη κατάληξη.

Τα περιθώρια στενεύουν δραματικά για τους Έλληνες και τους Κύπριους που αισθάνονται παγιδευμένοι από αόριστες ευρωπαϊκές υποσχέσεις και λεκτικές καταδίκες της Τουρκίας... 

Και γιατί ο Τούρκος εάν εξοπλιστεί από τους Ρώσους με την τεχνολογία των S-400, θα ελέγχει αέρα- γη – θάλασσα  σε όλη την Αν. Μεσόγειο στα στενά και στο Αιγαίο.

Είμαστε μπροστά σε ραγδαίες εξελίξεις και ο Θεός να βάλει το χέρι Του...


Προβολή εικόνας στο Twitter

1 σχόλιο:

  1. ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ - Άμεση Ανάγκη η ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΟΛΩΝ των Ελλήνων !!!
    https://www.youtube.com/watch?v=EauUIRsDQVA

    ΑπάντησηΔιαγραφή