Δευτέρα 10 Ιουνίου 2019

ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΚΑΚΕΚΤΥΠΗ ΚΑΙ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ «ΑΡΙΣΤΕΡΑ»....


ΓΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ Ο ΠΡΟΠΟΜΠΟΣ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΥΣ ΣΥΝΘΗΚΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΣΙΠΡΑ   



Στο ίδιο έργο θεατές

Όταν κάποιοι που γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις χαρακτηρίζουν τον Γ. Bαρουφάκη υπάλληλο των Βρυξελλών, που βρίσκεται σε συνεχή ανέξοδη διαμαρτυρία ακόμα και όταν εξυπηρετεί τυφλά την γραφειοκρατεία της Ευρωζώνης και της ΕΕ, πολλοί νομίζουν ότι λέγονται υπερβολές από ορισμένους, τάχα, εχθρούς του καθηγητή για όλες τις δουλειές. 

Κάνουν, όμως, πολύ μεγάλο λάθος. Δυστυχώς η συσκότιση, η σύγχυση και το γκριζάρισμα της αλήθειας έχει πληρωθεί πανάκριβα σε αυτόν τον τόπο και ιδιαίτερα γιατί μεγάλο μέρος των πολιτών αρέσκεται να ζει υπό τη σκιά αυταπατών και συχνά του ψεύδους ή της μισής αλήθειας. 

Λοιπόν, λίγοι σε αυτόν τον τόπο γνωρίζουν ότι ο πιο σφοδρός πολέμιος του Grexit, που υποστήριζε ως εναλλακτική λύση απέναντι στην αδιαλλαξία των τροϊκανών από την πρώτη στιγμή της πρώτης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ο Παν. Λαφαζάνης, ήταν ακριβώς ο Γ. Βαρουφάκης. 


Η συνθηκολόγηση Βαρουφάκη

Ακόμα λιγότεροι γνωρίζουν ότι ο πρώτος που έσπευσε από την πρώτη στιγμή να συνθηκολογήσει με την τρόϊκα ήταν ο πολύς και λαλίστατος Γ. Βαρουφάκης. 

Ο Γ. Βαρουφάκης, λοιπόν, υπόγραψε ερήμην των πάντων, στις 27 Φεβρουαρίου του 2015 την επέκταση της δανειακής σύμβασης του 2ου μνημονίου του Σαμαρά μαζί με τα προαπαιτούμενα της 5ης αξιολόγησης και βεβαίως έβαλε φαρδιά πλατιά την υπογραφή του στην απαράδεκτη τότε επιστολή στον Βίζερ του Eurogroup. 

Αυτή η συνθηκολόγηση Βαρουφάκη που αποτέλεσε την βάση της μετέπειτα λεηλασίας της χώρας, χωρίς μάλιστα να πάρουμε ούτε ένα ευρώ από την τρόϊκα αλλά και το προοίμιο και το θεμέλιο για το κατάπτυστο τρίτο μνημόνιο, πραγματοποιήθηκε στο παρασκήνιο, παρά την σφοδρή δημόσια αντίδραση του τότε Αριστερού Ρεύματος του ΣΥΡΙΖΑ και πραγματοποιήθηκε εν κρυπτώ.

Πραγματοποιήθηκε παράνομα και αντισυνταγματικά, αφού η επέκταση της Δανειακής Σύμβασης με τους παλιούς και τους νέους πρόσθετους όρους που την συνόδευαν, θα έπρεπε να εγκριθεί από την Βουλή, πράγμα που συνωμοτικά και εν γνώσει τους απέφυγαν τότε Τσίπρας και Βαρουφάκης για προφανέστατους λόγους, αφού αν η κυβέρνηση πήγαινε την συνθηκολόγηση στην Βουλή θα έπεφτε, μιας και το Αριστερό Ρεύμα θα την καταψήφιζε με χέρια και πόδια. 

Προφανέστατα η συνθηκολόγηση Βαρουφάκη έγινε για ένα και μόνο λόγο για να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ, για να διασωθεί το τελευταίο και να προστατευθούν οι Ευρωπαϊκές τράπεζες, από ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη που αναγκαστικά θα συνεπάγετο αδυναμία αποπληρωμής του ελληνικού χρέους και επομένως βαθύτατο κούρεμα του. 

Η προδοσία σε νέα έκδοση

Αυτή ήταν τότε η ανεκτίμητη προσφορά Βαρουφάκη στις Βρυξέλλες και την Γερμανοκρατία, η οποία ολοκληρώθηκε το ίδιο πραξικοπηματικά με τυμπανοκρουσίες και συναινετικά απ’ όλο το πολιτικό κατεστημένο, με πρωτεργάτη τον Τσίπρα τον Ιούλιο και τον Αύγουστο. 

Η τραγωδία είναι ότι τα ίδια ακριβώς λέει και υπόσχεται και σήμερα ο Βαρουφάκης, ο οποίος παριστάνει το ίδιο ανέξοδα και σήμερα τον θαυματοποιό που θα σώσει την Ελλάδα από την κηδεμονία και τις δεσμεύσεις των θεσμών, χωρίς, όμως, να διαταραχθούν οι σχέσεις της χώρας μας με το ευρώ αλλά μόνο με τις μαγικές πιέσεις του, οι οποίες αν δεν έπιασαν το 2015 και μας οδήγησαν στην ταπείνωση και την τραγωδία, θα πιάσουν τώρα! 

Όπως τότε, λοιπόν, έτσι και σήμερα ο Γιάνης Βαρουφάκης διατρανώνει την πίστη του στο ευρώ και λέει, απαντώντας στον Λαφαζάνη, πως εμείς δεν είμαστε «ούτε με το Grexit ούτε με το Brexit (σώζει και τη Βρετανία!). Είμαστε στο ευρώ και θέλουμε να μείνουμε στο ευρώ»

Εκτός, όπως σημειώνει, για να επιβεβαιώσει ότι πάντα κλείνει ανούσια και αόριστα το μάτι προς όλες τις κατευθύνσεις, αν εντός του ευρώ «ερημοποιηθεί η χώρα»

Και επειδή η ερημοποίηση μιας χώρας δεν έχει τέλος ούτε υπάρχει ερημόμετρο για να διαπιστωθεί, ο Γιάνης κοροϊδεύει ξανά τους εύπιστους ραγιάδες στην χώρα μας προκειμένου να επαναληφθεί, αν υπάρξουν ανάλογες συνθήκες, η τραγωδία του καλοκαιριού του 2015 με άλλους χειρότερους όρους. 

Η Ελλάδα κύριοι Βαρουφάκηδες έχει ερημοποιηθεί εδώ και καιρό και πρώτα απ’ όλα από την νεολαία της. Ως πότε η υπαλληλία σας στις Βρυξέλλες και τον ολοκληρωτισμό τους, ως πότε ακόμα η τύφλωση στον ψευδεπίγραφο «ευρωπαϊσμό» και στην παγκοσμιοποίηση των ελίτ θα εκτελεί την πατρίδα μας και το μέλλον της για χάρη μιας νάρκισης, παρακμιακής, καλοταϊσμένης, εθελόδουλης και ψευτοδιεθνιστικής ελίτ;








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου