Παρασκευή 28 Ιουνίου 2019

ΠΑΛΙΕΣ ΠΡΟΡΡΗΣΕΙΣ ΕΠΙΚΑΙΡΕΣ ΟΣΟ ΠΟΤΕ!


ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ: «ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΤΑ ΚΟΛΛΥΒΑ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΤΟΥΣ. ΘΑ ΠΑΘΟΥΝ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΚΟ...»



– «Οι Τούρκοι τα κόλλυβα τα έχουν στη μέση τους. Θα πάθουν μεγάλο κακό. Τότε θα επέμβη από πάνω ο Ρώσος και θα γίνει όπως τα λέει η προφητεία του Αγίου Κοσμά. Οι μεγάλοι θα φροντίσουν… 

Την Κωνσταντινούπολη οι Έλληνες πρέπει να τη φυλάξουν. Και, έτσι, ο Θεός θα τη χαρίσει σε μας. Θα μας βοηθήσει ο Θεός, γιατί είμαστε Ορθόδοξοι»… σελ. 410.


– «Η Τουρκία θα διαλυθεί και, μάλιστα, θα τη διαλύσουν οι ίδιοι οι σύμμαχοι» Μάρτιος 1994, σελ. 412.

– «Οι Τούρκοι έχουν τα κόλλυβα στο ζωνάρι τους» 1991, σελ. 413.

– «Άντε, άντε, δε θα είμαι να σε καμαρώσω στην προέλαση, όταν θα προελαύνει ο ελληνικός στρατός για την Κωνσταντινούπολη» 1992, προς Αξκο της Π.Α., σελ. 413.

– «Ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός είχε δίκιο που είπε για τα «Εξαμίλια», διότι τα «Εξαμίλια» δεν είναι ούτε χωριά, ούτε πόλεις, αλλά είναι τα έξι ναυτικά μίλια, η ζώνη των έξι μιλίων που περιβάλλει τα παράλια της Ελλάδας και κάθε νησί μας. 

«Εξαμίλι» είναι κάθε σημείο που απέχει έξι μίλια από τις ακτές της Ελλάδας, χερσαίες ή νησιωτικές. Εκεί, λοιπόν, θα γίνει εκείνο που είπε ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός» σελ. 417.

– «Όταν ο τουρκικός στόλος ξεκινήσει να κατευθύνεται κατά της Ελλάδος και φθάσει στα έξι μίλια, πράγματι θα καταστραφεί. Θα είναι η ώρα που θα έχουν τα κόλλυβα στο ζωνάρι τους. Αλλά, αυτό δε θα γίνει από εμάς. Αυτό είναι το θέλημα του Θεού. 

Το «Εξαμίλι» θα είναι η αρχή του τέλους…..Μετά θα αρχίσουν όλα τα γεγονότα, που θα καταλήξουν στο να πάρουμε την Πόλη…. Την Πόλη θα μας τη δώσουν….. 

Θα γίνει πόλεμος μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας. Στην αρχή, οι Τούρκοι θα νομίσουν ότι νικάνε, αλλά αυτό θα είναι η καταστροφή τους. 

Οι Ρώσοι, τελικά, θα νικήσουν και θα πέσει η Πόλη στα χέρια τους. Μετά θα την πάρουμε εμείς…… Θα αναγκασθούν να μας τη δώσουν…» σελ. 417 – 418.

– Οι Τούρκοι «θα καταστραφούν. Θα σβήσουν από το χάρτη, διότι είναι ένα έθνος, το οποίο δεν προέκυψε από την ευλογία του Θεού. Από τους Τούρκους το 1/3 θα πάει από όπου ξεκίνησαν, στα βάθη της Τουρκίας, το 1/3 θα σωθεί, διότι θα έχει εκχριστιανισθεί και το τελευταίο 1/3 θα σκοτωθεί στον πόλεμο αυτόν….» σελ. 418-419 σ.σ. πρόκειται για την γνωστή Προφητεία του Αγίου Κοσμά…

– «Οι Εγγλέζοι και οι Αμερικάνοι θα μας παραχωρήσουν την Κωνσταντινούπολη. Όχι γιατί μας αγαπάνε, αλλά γιατί αυτό θα συμπλέει με τα συμφέροντά τους» σελ. 432.

– Οι Τούρκοι «θα κάνουν μόνο μία πρόκληση στην Ελλάδα, που θα έχει σχέση με την αιγιαλίτιδα ζώνη. Και εμάς θα μας πιάσει πείνα. Θα πεινάσει η Ελλάδα. 

Και επειδή θα κρατήσει αυτή η μπόρα κάποιο διάστημα, μήνες θα είναι, “θα πούμε το ψωμί ψωμάκι”» σελ. 434 και άλλη φορά έλεγε … «Να έχετε ένα κτηματάκι και λίγο να το καλλιεργήτε. Κοντά σε σας, θα βοηθήσετε και κάποιον που δε θα έχει» σελ. 436.

– «Όταν ακούσεις στην τηλεόραση να γίνεται θέμα για τα μίλια, για την επέκταση των μιλίων (της αιγιαλίτιδας ζώνης) από 6 σε 12 μίλια, τότε από πίσω έρχεται ο πόλεμος. Ακολουθεί….

Μετά την πρόκληση των Τούρκων, θα κατεβούν οι Ρώσοι στα Στενά. Όχι για να βοηθήσουν εμάς. Αυτοί θα έχουν άλλα συμφέροντα. Αλλά, χωρίς να το θέλουν, θα βοηθάνε εμάς. 

Τότε, οι Τούρκοι για να υπερασπισθούν τα Στενά, που είναι στρατηγικής σημασίας, θα συγκεντρώσουν εκεί και άλλα στρατεύματα. Παράλληλα δε, θα αποσύρουν δυνάμεις από καταληφθέντα εδάφη. 

Όμως, θα δουν τότε τα άλλα κράτη της Ευρώπης, συγκεκριμένα η Αγγλία, η Γαλλία, η Ιταλία και άλλα έξι – εφτά κράτη της ΕΟΚ, ότι η Ρωσία θα αρπάξει μέρη, οπότε θα πουν: “Δεν πάμε κι εμείς εκεί πέρα, μήπως πάρουμε κανένα κομμάτι;” Όλοι, όμως θα κυνηγούν τη μερίδα του λέοντος. Έτσι θα μπουν και οι Ευρωπαίοι στον πόλεμο…..

Θα βγάλει η (ελληνική) κυβέρνηση απόφαση να μη στείλη στρατό. Θα κρατήσει στρατό μόνο στα σύνορα. Και θα είναι μεγάλη ευλογία που δε θα πάρει μέρος. Γιατί , όποιος πάρει μέρος σ΄ αυτόν τον πόλεμο (εν. τον ευρωπαϊκό), χάθηκε…»… σελ. 434.

Αποσπάσματα από το βιβλίο: «Γέροντας Παΐσιος ο Αγιορείτης, 1924 – 1994» – του Νικολάου Ζουρνατζόγλου


ΠΡΟΡΡΗΣΕΙΣ ΑΛΛΩΝ ΓΕΡΟΝΤΑΔΩΝ

«ΟΤΑΝ ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ ΠΡΩΙΝΟ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΘΑ ΠΕΣΕΙ Η ΠΡΩΤΗ ΔΙΑΤΡΗΤΙΚΗ ΒΟΜΒΑ ΣΕ 
ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΙΡΑΝ, ΟΛΑ ΘΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΤΡΕΧΟΥΝ ΜΕ ΙΛΛΙΓΙΩΔΕΙΣ ΡΥΘΜΟΥΣ ...»

«ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΘΑ ΕΠΙΤΕΘΟΥΝ ΟΤΑΝ ΘΑ ΘΑΒΟΥΜΕ ΝΕΚΡΟΥΣ ΑΠΟ ΜΕΓΑΛΟ ΣΕΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ»

«Κάποια μέρα του καλοκαιριού θα ξυπνήσουμε και θα ακούσουμε από το ραδιόφωνο και την τηλεόραση ότι η Ελλάδα κήρυξε Πτώχευση. Τότε οι οποιεσδήποτε καταθέσεις στις τράπεζες, θα παρακρατηθούν για να πληρωθούν τα χρέη. Από εκείνη τη στιγμή και μετά, αρχίζουν τα χειρότερα στην Ελλάδα».
(γέροντας Νεκτάριος Βιτάλης)
26 Μαΐου 2011



Ο διάλογος πνευματικού αδελφού που επισκέφθηκε κάποιον γέροντα :

- Γέροντα, οι λογαριασμοί έρχονται ο ένας πίσω από τον άλλον! Τι θα κάνουμε;

- Ανακάτευε τους φακέλους...

(Γέλια)

- Τι να ανακατέψω! Μιλάμε γίνεται χαμός...

- Κοίταζε να κάνεις ρυθμίσεις με όσο πιο πολλές δόσεις μπορείς και για πολλά χρόνια, να κερδίζεις χρόνο... Το κράτος μας θα καταρρεύσει οικονομικά και θα διαγραφούν όλα τα χρέη! Θα γίνει σε λίγο; Θα γίνει το καλοκαίρι; Κανείς δεν ξέρει...

- Και πώς μπορεί να γίνει αυτό;

- Ε, θα γίνει κάποια ανωμαλία* και θα καταρρεύσουμε οικονομικά. Κάνε λίγη υπομονή ακόμα... 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ ΤΙΣ 
ΠΡΟΡΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΟΡΦΥΡΙΟΥ ΤΟΥ  ΚΑΥΣΟΚΑΛΥΒΙΤΟΥ








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου