Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2020

ΚΑΝΤΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΣ ΔΥΝΑΤΟΝ!

Ο ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ ΣΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΖΗΤΑ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΒΑΡΟ   ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ΠΟΥ
 ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ!




Από τον κ. Θανάση Συρόπουλο (φωτογραφία) λάβαμε την ακόλουθη επιστολή: Ονομάζομαι Θανάσης Συρόπουλος. Γεννήθηκα στην Καβάλα το 1974. Κατοικώ στην οδό Αμερικανικού Ερυθρού Σταυρού 136.

Είμαι παντρεμένος με τρία παιδιά, δύο εκ των οποίων σπουδάζουν.

Από την αποφοίτηση μου από 6ο Λύκειο Καβάλας και μετά εργάστηκα ως αρτεργάτης. Για διάστημα 5 ετών περίπου είχα δική μου επιχείρηση ίδιου αντικειμένου.

Την Άνοιξη του 2012 παρουσιάστηκε στο πρόσωπο μου ένας αρχικά μικρός όγκος. Απευθύνθηκα στους γιατρούς του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Αλεξανδρούπολης.  Μετά από αναμονή περίπου 4 ετών έκανα στο ίδιο νοσοκομείο τη θεραπεία του εμβολισμού.

Δυστυχώς ο εμβολισμός χειροτέρεψε την κατάσταση μου με αποτέλεσμα ο όγκος να μεγαλώσει και να απλωθεί στο μισό του προσώπου μου (αριστερή πλευρά). Αμέσως μετά απευθύνθηκα στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης (2017).

Εκεί μου είπαν προφορικά ότι χειρουργική επέμβαση δεν μπορούν να κάνουν. Μου εξήγησαν ότι δεν έχουν και τη γνώση και τον απαραίτητο εξοπλισμό.

Την ίδια χρονιά επισκέφθηκα αρκετούς ιδιώτες γναθοχειρουργούς (ακόμη και στρατιωτικούς) που κι αυτοί προφορικά μου απάντησαν ότι η επέμβαση που πρέπει να γίνει στο πρόσωπο μου δεν μπορεί να γίνει στην Ελλάδα. 

Από το 2018 έως και σήμερα απευθύνθηκα στο τμήμα γναθοχειρουργικής του νοσοκομείου Ευαγγελισμός στην Αθήνα. Εισήχθηκα τρεις φορές στο χειρουργείο για την επέμβαση. Και τις τρεις φορές η επέμβαση τελικά ακυρώθηκε γιατί όπως μου είπε ο καθηγητής Χρήστος Περισανίδης δεν είχε στη διάθεση του τα κατάλληλα μέσα.

Η επέμβαση, μου είπε, ότι είναι επικίνδυνη για τη ζωή μου λόγω πιθανής αιμορραγίας που δεν θα μπορούσε να ελεγχθεί.

Μου χορήγησε πιστοποιητικό νοσηλείας στο οποίο ρητά αναφέρει ότι χρήζω επέμβασης η οποία δεν δύναται να πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα.

Με τη βοήθεια του πρώτη φορά στο τέλος του 2019,  απευθύνθηκα στο νοσοκομείο της πόλης Eberswalde (κοντά στο Βερολίνο). Εκεί με εξέτασαν και δέχθηκαν να με υποβάλλουν στην απαραίτητη χειρουργική επέμβαση. Το κόστος -με ενημέρωσαν γραπτώς- ανέρχεται στο συνολικό ποσό των 40.000 ευρώ.

Ο ΕΟΠΥΥ στον οποίο κατέθεσα τα έγγραφα μου με ενημέρωσε ότι καλύπτει μόνο τα επιπλέον 7.000 ευρώ περίπου, κόστος νοσηλίων. Δεν καλύπτει τις αμοιβές των 5 ειδικών γιατρών που θα εμπλακούν στην χειρουργική επέμβαση. 

Από τότε μέχρι και σήμερα προσπαθώ να βρω τα χρήματα για την επέμβαση αφού αδυνατώ να καλύψω το ποσό. Στο μεταξύ είμαι άνεργος. Η κατάσταση της υγείας μου δεν μου επιτρέπει να συνεχίσω την δουλειά που έκανα.


Ζητώ βοήθεια από τους συμπολίτες μου. Ζητώ ακόμη και παρέμβαση στον ΕΟΠΥΥ προκειμένου να δεχθεί να καλύψει το σύνολο της δαπάνης της χειρουργικής επέμβασης. Απευθύνομαι στους επώνυμους και ανώνυμους Καβαλιώτες και σε όποιον άλλο μπορεί να με βοηθήσει.

 Σημειώνω ότι υποχρεώθηκα να κλείσω ραντεβού στο Νοσοκομείο της Γερμανίας για τις 8 Μαρτίου κι ως τότε πρέπει να βρω τα χρήματα.

Θανάσης Συρόπουλος (τηλ επικοινωνίας 2513007115)



2 σχόλια: