Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2020

ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ



 ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΕΛΛΑΣ! ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΛΛΑΞΑΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ 



Κοινοποιεί ο Γεωκών

Όταν οι εβραίοι δημιουργούσαν στάνες με πρόβατα οι Έλληνες είχαν ήδη δημιουργήσει αυτοκρατορίες, και έκαναν τον τότε γνωστόν κόσμο Ελληνική επαρχία. 

Οι αρχαίοι Έλληνες γύριζαν τον Πλανήτη, λένε ξένα πανεπιστήμια 

Αρχαία Ελληνική Πόλη στην Βραζιλία 

Αμερικανοί καθηγητές ανθρωπολογίας παλαιοντολογίας και ιστορίας τεκμηριώνουν ότι οι αρχαίοι Έλληνες πήγαν παντού, όπως στην Ιαπωνία, Κίνα και στην Χιλή…

Πολλοί διακεκριμένοι επιστήμονες, ανάμεσα τους και ο καθηγητής ανθρωπολογίας του πανεπιστημίου του Phoenix ο Dr. Thomas S. Anderson υποστηρίζουνε ότι οι Ίωνες κατέφτασαν στην Ιαπωνία το 7000 π.Χ. και χρησιμοποίησαν το νησί Χοκάιντο για ορμητήριο του αποικισμού της Αμερικής ( οι εβραίοι λένε ότι ο κόσμος δημιουργήθηκε πριν από 5500 χρόνια , οι Έλληνες όμως ταξίδευαν σε όλο τον πλανήτη από το 7000 Π.Χ ) 

Οι τότε Ίωνες πρέπει να χωριστήκανε σε δύο ομάδες. Η πρώτη ομάδα κατευθύνθηκε προς βορρά. Αυτοί ήτανε οι Ίωνες – Βάκχιοι, ενώ η δεύτερη ομάδα κατευθύνθηκε προς νότο, αυτοί ονομαζότανε Ίωνες – Εκάτιοι. 

Οι Ίωνες Βάκχιοι μετονομάστηκαν σε Ιοναβάκχιο, που αργότερα με γλωσσολογικές παραφράσεις έγιναν οι σημερινοί Ναβάχο, οι Ίωνες Εκάτιοι, μετονομαστήκανε με το πέρασμα των αιώνων σε Ίν[ωνες] +[Ε]κατεις, που με τη γλωσσολογική εξέλιξη έγιναν αργότερα οι Ίνκας, 

Ο διακεκριμένος παλαιοντολόγος και αεροναυπηγός καθηγητής του πανεπιστημίου του Michigan o Dr. Hugo Weaving, μπόρεσε τελευταία να αποκωδικοποιήσει την γραφή των κατοίκων εκείνης της μυστηριώδους πόλεως και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για μία ελληνική διάλεκτο, όπως οι Αιολικές διάλεκτοι των κατοίκων της Θεσσαλίας και της Μυτιλήνης. 

Πολλοί ξένοι επιστήμονες μεταξύ των οποίων και ο Καθηγητής Ανθρωπολογίας του Πανεπιστημίου του Phoenix, Thomas S. Anderson, υποστηρίζουν ότι οι Ίωνες έφτασαν στην Ιαπωνία το 7.000 π.Χ., στοχεύοντας στο να την χρησιμοποιήσουν ως εφαλτήριο για τον αποικισμό τους στην Αμερική. 

Η επίσημη ιστορία της Ιαπωνίας αναφέρει μάλιστα πως όταν οι πρώτοι Ιάπωνες διέσχισαν την Κίνα κι έφτασαν στην Ιαπωνία, συνάντησαν μία λευκή γενειοφόρα φυλή (φαινόμενο εξαιρετικά σπάνιο στην γη της Ανατολίας), τους Αϊνώ , 

Οι Αϊνού (< Ίωνες) ή πιο σωστά Αϊνώ, «η λευκή φυλή» της Ιαπωνίας, όπως τους αποκαλούν. Στις αρχές του 20ου αιώνος οι Αϊνώ αριθμούσαν περί τα 3.000.000! σήμερα είναι πολλοί λιγότεροι λόγω και της μη προσμίξεως τους με τους Ιάπωνες. 

Ζουν στο Χοκκαΐντο, στην νότια Σαχαλίνι και στην Φορμόζα, την γνωστή σε όλους μας με την ονομασία Ταϊβάν. 

Οι Αϊνώ είναι λευκοί στην όψη, κάποιοι έχουν γαλάζια μάτια και είναι ψηλοί στο ανάστημα. Οι στολές τους είναι κεντημένες με αρχαιοελληνικούς μαιάνδρους ενώ συνηθίζουν να φορούν εις το κεφάλι τους ένα είδος στεφανιού ανάλογο με αυτό το οποίο φορούσαν οι πιστοί του Διονύσου κατά την διάρκεια των Διονυσιακών εορτών, δηλαδή στεφάνια από κισσό και άμπελο. Απόσπασμα από το βιβλίο του συγγραφέως Ομήρου Ερμείδη με τον τίτλο «Αναμνήσεις από το μέλλον του χθες. 

ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΙ ΤΑΞΙΔΙΩΤΕΣ 

ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΟ ΠΕΡΟΥ, Ο Ακαδημαϊκός ENRICO MATTIEVICH στο βιβλίο του ‘’ H ανακάλυψη της Αμερικής από τους Έλληνες» παρουσιάζει τα αποτελέσματα των ερευνών του σε αρχαιολογικούς χώρους του Περού, Ανεύρεση σε διάφορα μέρη του Περού , της κεφαλής της Μέδουσας , του περίφημου Γοργώνιου, η γλώσσα Κέτσουα των Περουβιανών των Άνδεων έχει βάση τα αρχαία Ελληνικά ! 

Ανακαλύψεις αμφορέων Ελληνικής τέχνης (σημείωση: τέτοιοι αμφορείς έχουν βρεθεί σε πολλά μέρη της Αμερικανικής ηπείρου και όχι μόνο στο Περού 

Κοντά στο Ταράμε, στην νοτιοανατολική Βενεζουέλα, ο Ομέ ανακάλυψε ένα από τα πιο αινιγματικά και εντυπωσιακά μνημεία της προϊστορικής Αμερικής: “την πέντρα πιντάδα ” (πέτρα με ζωγραφιές), γραμμένα με Ελληνικά γράμματα”…

 Ο Ομέ λεει ότι είναι ζωγραφισμένα πάντοτε σε προφίλ και είναι συχνά φτιαγμένα με μία ειδική μέθοδο, δηλαδή μ’ εκείνη που χρησιμοποιούσαν στην αρχαία Ελλάδα την Τρίτη χιλιετία π.Χ. 

ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΧΑΝ ΧΑΡΤΕΣ ΤΗΣ ΥΦΗΛΙΟΥ 

Η ανακάλυψη του «χάρτη του Ζήνωνος» απέδειξε ότι οι αρχαίοι είχαν εξερευνήσει τις χώρες του Αρκτικού κύκλου , αφού σ’αυτόν παρουσιάζονται όρη της Γροιλανδίας , που επισημάνθηκαν μόλις το 1947-49. 

Το ίδιο ισχύει και για την Ανταρκτική , όπως απέδειξε η εύρεση του χάρτη που σχεδίασε το 1737 ο Γάλλος ακαδημαϊκός Φιλίπ Μπυά , ως αντίγραφο πανάρχαιων Ελληνικών χαρτών. Σ’αυτόν η Ανταρκτική παρουσιάζεται να αποτελείται από δύο νησιά , πράγμα που ανακαλύφθηκε μόλις το 1958 

Οι χάρτες αυτοί : 


Έχουν σχεδιαστεί με την μέθοδο της Γεωγραφικής προβολής , που υποτίθεται οτι εφευρέθηκε κατά τον 20ον αιώνα. 

Αναφέρουν τις σωστές αποστάσεις μεταξύ Ευρώπης – Αφρικής και Αμερικής , οι οποίες μετρήθηκαν μόνο κατά τον 18ο αιώνα. 

Έχουν τον Νότιο παγωμένο Ωκεανό που ανακαλύφθηκε τον 18ο αιώνα , όπως θα ήταν χωρίς πάγους . 

Παρουσιάζουν την Ανταρκτική που ανακαλύφθηκε το 1830 , σημειώνοντας τα βουνά της με τα ύψη τους που ακόμα δεν έχουν υπολογιστεί . 

Η Υδρογραφική Υπηρεσία των ΗΠΑ επιβεβαίωσε την γνησιότητα των χαρτών στους οποίους έδωσε ηλικία 5000 ετών. 

ΤΟ ΑΙΝΙΓΜΑ ΤΩΝ ΑΝΑΣΑΖΙ 

Λέξη «ΑΝΑΣΑΖΙ» σημαίνει στην γλώσσα των Ναβάχο «ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΚΕΙΝΟΙ» .Σήμερα οι Χόπι είναι οι κάτοικοι των περιοχών των «Ανασάζι» που εθνικά και πολιτιστικά διαφέρουν από τους άλλους ινδιάνους γείτονές τους. 

Οι Ανασάζι έχτισαν ακροπόλεις και φρούρια όμοια με εκείνα των Μυκηναίων , κατασκεύασαν δρόμους , αμφιθέατρα και αρδευτικά έργα. Έκαναν ηλιακές παρατηρήσεις και κατασκεύαζαν πήλινα αγγεία και σκεύη παραμφερή πρός εκείνα της Ελληνικής γεωμετρικής περιόδου. 

Ο Γάλλος συγραφέας Pierre Honnore παρατηρεί ότι «η γραφή των Μάγια είναι εντελώς όμοια με την Μινωϊκή γραμμική Α’ . Πιθάρι Κρητικής προέλευσης που βρέθηκε στο Μπίμινι διμιουργεί ένα αναπάντεχο δήθεν «αίνιγμα». Χάλκινοι διπλοί Κρητικοί πελέκεις βρέθηκαν στο Ουισκόνσιν και το Οχάϊο των ΗΠΑ. (Τι μπορεί να σημαίνουν όλα αυτά;) 

Επιστρέφοντας στους Ανασάζι ,συναντάμε τα γνωστά Ελληνικά σύμβολα ( σπειροειδής κυματοειδής κύκλος , μαίανδρος οφιοειδής , μέδουσα κλπ) , τα οποία βρίσκουμε παντού στην Εσπερία (Εσπερία = η χώρα που βρίσκεται εκεί που δύει ο ήλιος )….. iEllada.gr 

Νησιά με ελληνικά ονόματα σε όλο τον πλανήτη 

-Νήσος Ζευς (Jupiter)(ΗΠΑ)στις 27 μοίρες,01' 52.60" Βόρεια και 80 μοίρες,06' 04.83" Δυτικά. 

-Νήσος Βασιλάκι ή Βασιλική (Παπούα),10 μοίρες,37' 49.22" Νότια,150 μοίρες,58' 38.01" Ανατ. 

-Νήσος Σιδεία (Παπούα),10 μοίρες,34' 48.75" Νότια,150 μοίρες,54' 06.66" Ανατ. 

-Νήσος Ανάκουσα (Παπούα),10 μοίρες,43' 01.12" Νότια,151 μοίρες,14' 31.72" Ανατ. 

-Νήσος Αμυχή (πάνω από τις Μαλδίβες),11 μοίρες,06' 27.09" Β.,72 μοίρες,44' 03.34" Ανατ. 

-Νήσος Ανδροτή (Androth),10 μοίρες,49' 31.83" Β.,73 μοίρες,40' 17.73" Ανατ. 

-Νήσος Πάχη (Ειρηνικός),2 μοίρες,05' 30.30" Νότια,146 μοίρες,25' 47.58" Ανατ. 

-Νήσος Καναθέα (Φίτζι),17 μοίρες,16' 08.62" Νότια,179 μοίρες,08' 38.49" Δυτικά 

-Νησιά Διομήδη (Βερίγγειος),65 μοίρες,47' 10.33" Βόρεια,169 μοίρες,03' 49.97" Δυτικά 

-Νήσος Τρίτων (Πάρασελ,Φιλιππίνες),15 μοίρες,45' 52.69" Βόρεια,111 μοίρες,13' 24.54" Ανατ. 

-Νήσος Μήνις (Φιλιππίνες),6 μοίρες,12' 07.63" Βόρεια,121 μοίρες,03' 14.78" Ανατ. 

-Νήσος Λαμινούσα (Φιλιππίνες),5 μοίρες,32' 51.80" Βόρεια,120 μοίρες,55' 02.69" Ανατ. 

-Νήσοι Αντίποδες (Τσάθαμ,Ν/Ανατολικά της Ν.Ζηλανδίας,που δυστυχώς το όνομά τους παραμένει στην ιστορία και στη γεωγραφία γραμμένο πάνω στον τοίχο μιας εκκλησίας! 

Και βέβαια να μη περνούν απαρατήρητα τα ονόματα Πολυνησία, Μελανησία, Μικρονησία, Φιλιππίνες, που είναι καθαρά Ελληνικά! 

Τι να μας πουν και για τις ονομασίες...Αρκτική και Ανταρκτική! Αυτά είναι μόνο κάποια ενδεικτικά στοιχεία......arxaia-ellinika.blogspot 

Ο πλανήτης Γη χωρίς την Ελλάδα 

1. Γκρεμίστε όλη την Ελλάδα σε βάθος 100 μέτρων. 

2. Αδειάστε όλα τα μουσεία σας, από όλον τον κόσμο. 

3. Γκρεμίστε κάθε τι Ελληνικό από όλο τον πλανήτη… Έπειτα σβήστε την Ελληνική γλώσσα από παντού 


1. Από την ιατρική σας, τη φαρμακευτική σας, 

2. Από τα μαθηματικά σας (γεωμετρία, άλγεβρα), 

3. Από την φυσική σας, χημεία, 

4. Από την αστρονομία σας, 

5. Από την πολιτική σας, 

6. Από την καθημερινότητα σας, διαγράψτε τα μαθηματικά, διαγράψτε κάθε σχήμα, κάντε το τρίγωνο-οκτάγωνο, την ευθεία-καμπύλη, σβήστε την γεωμετρία από τα κτίρια σας, τους δρόμους σας, τα παιχνίδια σας, τα αμάξια σας, σβήστε την ονομασία κάθε ασθένειας και κάθε φαρμάκου, διαγράψτε την δημοκρατία και την πολιτική, διαγράψτε την βαρύτητα και φέρτε το πάνω κάτω, αλλάξτε τους δορυφόρους σας να έχουν τετράγωνη τροχιά, αλλάξτε όλα τα βιβλία σας (γιατί παντού θα υπάρχει και έστω μια ελληνική λέξη), 

…σβήστε από την καθημερινότητα σας κάθε Ελληνική λέξη, αλλάξτε τα ευαγγέλια, αλλάξτε το όνομα του Χριστού, που και αυτό βγαίνει από τα Ελληνικά, και σημαίνει αυτός που έχει το χρίσμα, αλλάξτε και το σχήμα κάθε ναού (να μην έχει την Ελληνική γεωμετρία), σβήστε τον Μέγα Αλέξανδρο, σβήστε όλους τους Μυθικούς και Ιστορικούς ήρωες, αλλάξτε την παιδεία σας, αλλάξτε το όνομα της Ιστορίας, αλλάξτε τα ονόματα στα πανεπιστήμια σας, αλλάξτε τον τρόπο γραφής σας, χρησιμοποιήστε τον αραβικό, διαγράψτε την φιλοσοφία, διαγράψτε, διαγράψτε, διαγράψτε… 

ΘΑ ΠΕΙΤΕ:

Δεν γίνεται γιατί μετά δεν θα μπορείτε να στεριώσει ούτε μία πρόταση! 

ΣΩΣΤΑ

Δεν γίνεται να σβήσει η Ελλάδα, ο Έλληνας, η προσφορά του πάνω σε αυτόν τον πλανήτη…



7 σχόλια:

  1. 👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
    👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
    👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
    👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΟΥ ΚΑΝΕΙ ΕΝΤΥΠΩΣΗ Ο ΓΕΩΚΩΝ ΝΑ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ, ΜΕ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΟΤΑΝ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΣΑΝ ΣΤΑΝΕΣ ΜΕ ΠΡΟΒΑΤΑ....Η οι εβραίοι λένε ότι ο κόσμος δημιουργήθηκε πριν από 5500 χρόνια , οι Έλληνες όμως ταξίδευαν σε όλο τον πλανήτη από το 7000 Π.Χ ).
    ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ (ΔΙΚΕΣ ΤΟΥ Η ΑΛΛΟΥ ΓΕΡΟΝΤΑ , ΔΕΝ ΞΕΡΩ)ΝΑ ΜΙΛΑΕΙ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΥΠΟΤΙΜΗΤΙΚΟ ΤΡΟΠΟ. ΘΑ ΤΟ ΞΑΝΑΠΩ, ΟΛΗ Η ΦΑΣΗ ΜΟΥ ΜΥΡΙΖΕΙ ΑΠΑΤΗ, ΠΕΙΤΕ ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτά και πολλά άλλα έλεγε ο γεωκών(gewkwn)το 2013 στο http://www.esoterica.gr/forums/
      "Καταρχην πρεπει να σας δωσω την θρησκευτικη μου προσεγκιση πριν
      προσπαθησω να σας "δωσω" την θεωρηση μου.
      Ειμαι Αθεος, οχι απο αντιδραση στην Χρηστιανικη θρησκεια, αλλα σαν αποτελεσμα
      μιας φυσικης διαδικασιας με μελετη και των βασικων αρχων των αλλων θρησκειων, που με
      κανουν να δηλωνω Αθεος συνειδητα. Ας πουμε οτι με χαρακτιριζει το "τετραγραματον"
      του "σκοτεινου" φιλοσοφου της Αρχαιας Ελλαδας."

      Διαγραφή
    2. Φίλε, δεν είμαι ο ίδιος με τον gewkwn του ESOTERICA.gr Forums , αν γράψεις στο Internet gewkwn, θα σου βγάλει αρκετούς με αυτό το όνομα…..

      Διαγραφή
    3. Φίλε DIMI απάτη είσαι εσύ που κατηγορείς άλλους χωρίς να γνωρίζεις, τα μηνύματα είναι από Τον Χριστό μέσω του Γέροντα μου, όλα τα άλλα, που σε ενοχλούν , είναι αντιγραφές από την Παλαια Διαθήκη με λίγα σχόλια δικά μου ……. Με κατηγορείς ότι μιλώ για τους εβραίους με υποτιμητικό τρόπο, ΔΕΝ ΥΠΟΤΙΜΟ ΚΑΝΕΝΑ αλλά και δεν επιτρέπω να με πολεμούν και εγώ να σιωπώ, διάβασε το ταλμουδ τι γράφει για τους χριστιανούς και για τους Έλληνες και θα καταλάβεις πολλά…….. μας αποκαλούν ΓΚΟΙΜ , ζώα, κτήνη, και ότι όποιος σκοτώσει Έλληνα και Χριστιανό είναι ευλογημένος……….. αρκετά σας ανεχτήκαμε , φτάνει …..

      Διαγραφή
    4. ΚΑΙ ΤΟ ΤΑΛΜΟΥΔ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΩ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΞΕΡΩ ΤΟ ΠΩΣ ΜΑΣ ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ, ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΒΛΕΠΩ ΟΜΩΣ ΣΕ ΕΣΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΕ ΤΡΟΜΑΖΕΙ, ΕΝΑΣ ΦΑΝΑΤΙΣΜΕΝΟΣ ΔΗΘΕΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ, ΠΟΥ ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ (ΓΙΑΤΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ Η ΗΛΙΚΙΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ) ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΦΛΟΜΩΣΕΙ ΣΕ ΔΗΘΕΝ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΕΝΟΣ ΓΕΡΟΝΤΑ. ΑΝΕΚΑΘΕΝ ΚΑΤΙ ΜΟΥ ΕΛΕΓΕ ΜΕΣΑ ΜΟΥ ΟΤΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΟΙΝΟΠΟΙΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΤΗ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΜΙΛΑΣ ΓΕΝΙΚΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΟΤΙ ΤΙΠΟΤΑ ΚΟΙΝΟ ΜΕ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ. ΠΡΟΣΟΧΗ ΛΟΙΠΟΝ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ΤΙΣ ΑΝΟΗΣΙΕΣ ΣΟΥ. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΙ ΓΝΗΣΙΟΙ ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΔΑΧΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕΛΕΤΗΣΟΥΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ. ΑΝΤΕ ΣΥΝΗΛΘΕ ΚΑΙ ΑΛΛΑΞΕ ΚΑΙ ΓΕΡΟΝΤΑ ΕΑΝ ΟΝΤΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΛΑΝΕΜΕΝΟΣ ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΥΑΙ.

      Διαγραφή
    5. DIMI, Μια μέρα, κάποιος πρόσβαλε άσχημα δημοσίως τον Σωκράτη φωνάζοντας στην αγορά: - Είσαι παλιάνθρωπος, αγύρτης, άσχετος και πότης! Ο Σωκράτης δεν απάντησε, απλώς χαμογέλασε, κουνώντας το κεφάλι. Ένας πλούσιος αριστοκράτης γνωστός του Σωκράτη, βλέποντας αυτή τη σκηνή ρώτησε τον Σωκράτη……..
      Πώς μπορείς και ανέχεσαι τέτοιες προσβολές; Δεν αισθάνεσαι άσχημα; Ο Σωκράτης χαμογέλασε ξανά και του είπε: "Έλα μαζί μου". Ο γνωστός του τον ακολούθησε σε μία παλαιά και σκονισμένη αποθήκη. Ο Σωκράτης άναψε ένα πυρσό, και άρχισε να ψάχνει τριγύρω, μέχρι που βρήκε μια άχρηστη, κουρελιασμένη και τρύπια χλαμύδα. Την έδωσε στον άντρα και του είπε: "Φόρεσέ τη, θα σου κάνει". Ο άντρας κοίταξε τη κουρελιασμένη χλαμύδα, και του είπε αγανακτισμένος: -" Είσαι καλά Σωκράτη; Θα φορέσω εγώ αυτό το κουρέλι; Και του πέταξε πίσω τη χλαμύδα". Βλέπεις, του είπε ο Σωκράτης, φυσικά και δεν δέχθηκες να φορέσεις την βρώμικη χλαμύδα. Κατά τον ίδιο τρόπο, και εμένα δεν με άγγιξαν τα ανόητα και βρώμικα λόγια που είπε εκείνος ο άνθρωπος. Όταν κάποιος σου χαρίζει κάτι που δεν θέλεις, και εσύ δεν το δεχθείς, σε ποιόν ανήκει το απορριφθέν δώρο;
      Το να ταράσσεται κάποιος και να θυμώνει από τις προσβολές των άλλων, είναι σαν να δέχεται να φορέσει τα κουρέλια που του ρίχνουν. ... Γι’αυτό φίλε μου ρίχνω τα κουρέλια πίσω σε εσένα που ανήκουν

      Διαγραφή