Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2020

ΤΑ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΑΡΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΟΘΟΝΗ


Η ΦΑΝΕΛΑ ΤΩΝ ΗΛΙΘΙΩΝ




της Αριστέας Σερεμέτη

70.000 άνθρωποι παρακολούθησαν στις πρώτες ημέρες προβολής της την κινηματογραφική σουξεδιά του Μάρκου Σεφερλή Χαλβάη 5-0. Να τ αναλύσουμε; Ας τ αναλύσουμε .

Ο κόσμος δηλητηριάστηκε ως τηλεθεατής, ως διασκεδάζων και ενήμερος πολιτικής και κοινωνικής επικαιρότητας από τηλεοπτικά σκουπίδια που επιλέχθηκαν τέτοια, ώστε να παράξουν χειραγωγούμενες μάζες, ακίνητες νοητικώς, παθητικούς αποδέκτες σε απόλυτο νιρβάνα .


Πρωινάδικα που το Μαρικάκι του σουμιέ σχολιάζει επικαιρότητα .
Μεσημεράδικα κατινιάς και τσόντας. Σήριαλ που η μάνα κι η κόρη έχουν τον ίδιο γκόμενο και φιλικές οικογένειες ιντριγκάρουν σε αλλαξοκ...λιές .

Γλέντια και μπουφέδες στρωμένοι, που άλλοι τρώνε, άλλοι συζητούν, άλλοι χορεύουν. Ειδήσεις από αποβράσματα που έχουν δώσει κ...λο για να στηρίζουν συμφέροντα .

Ψυχολόγοι σουλατσαδόροι τηλεοπτικών πλατό που συμβουλεύουν να κοιτάς τη ζωή σου, τι σημαίνει κατάκοιτος πατέρας, βάλε τον στο ίδρυμα, τι σημαίνει ερωτική απογοήτευση, μ@λ@κας είσαι, κρα κάνουν τόσοι για ένα πήδημα, έρωτες ψάχνεις τώρα εσύ κι ευθύνες, τι σημαίνει φιλία όλοι το συμφέρον τους και την πάρτη τους κοιτούν κανε κι εσυ το ίδιο μην είσαι βλάκας, τι σημαίνει πέθανε η μάνα σου, η ζωή συνεχίζεται ξύπνα κι άσε την κλάψα πιτέλους, πενθη και σαχλαμάρες !

Μόστρα να είσαι, στην πένα! Να χαμογελάς ο,τι κι αν έχεις!
Η χαζοχαρουμενότητα κάνει τους άλλους ν ανησυχούν βρε κουτό !

Να γελάς με χοντροκομμένα αστεία ηλιθίων, να διασκεδάζεις με τιβί σόου και με μπιγκ μπράδερ, να πηγαίνεις σε κλαμπ ντάμπα ντούμπα να παίρνεις μάτι με την ποτάρα σου στο χέρι και με χορό ένα όμοιο κούνημα πέρα δώθε να είσαι κουλ και μοδέρνος, επικοινωνία και κουβέντες είναι παλιομοδίτικα πράματα !

Να είσαι ανέγγιχτος και υπεράνω, να μην σ αγγίζει τίποτε, να έχεις θωρακισμένη πανοπλία, μα ποσο ανθρώπινο αλήθεια, να μη σ αγγίζει τίποτε, τι λε ρε μεγάλε σοβαρώς τώρα τσαμπουνάς τέτοιες μισάνθρωπες "ανωτερότητες" ;

Δε θέλω νά μαι κουλ και κατάψυξη, θέλω να μ αγγίζουν όλα, νά μαι άνθρωπος όχι ρομπότ, αντιλαβού το κόνσεπτ ;
Άι μωρέ πού ζεις που μού θες κι αληθινές φιλίες και μεγάλους έρωτες κι αηδίες!

Φθηνή δουλειά, φθηνό φαγί, φθηνή τηλεόραση, φθηνό σεξ πατ κιουτ κι άντε γεια, φθηνό ιλουστρασιόν περιοδικό με τα κοσμικά των πορτοφολάδων και νόμιμων κλεπταποδόχων, φθηνά όνειρα με προπό, στοίχημα, τζόκερ κι άστρα κι όραμα, φθηνά χαζά βιβλία, φθηνό θέατρο, φθηνό σινεμά, φθηνό ποδόσφαιρο, φθηνή πολιτική, παντού φτήνεια !

Λαϊκή αγορά το συναίσθημα, στο σφυρί οι αξίες, μπιρ παρά οι ιδέες, κυνισμός στις ευαισθησίες και τις ποιοτικές επιλογές, ακάλυπτες επιταγές αναισθησίας και πλαστικών πιστωτικών πάρε δώσε, τι σημαίνει κουλτούρα. 

Άι μωρή που θες και ποίηση και καλλιτεχνικά και αναλύσεις, πες εκεί μια εξυπναδούλα κόπι, μια ατάκα χιλιοειπωμένη, βάλε μια φωτό να γελάσουμε κει χάμου, ποια μας το παίζεις πώς είσαι, ο Πρωκτοσάλτε είσαι ή ο κουραδοΣκάι ;

Και μην σχολιάσεις εσύ να δουλέψει εγκέφαλος, ρίξε ένα γκιφ, ένα ιμότικον, κάτι εύκολο προκάτ, το σκυλί που χτυπιέται στα χαχά μια χαρά είναι, γιατί, τι έχει, γαμω τα σουξέ, το παιδί μας έπεσε κάτω από τη βέσπα, 30000 δίθκοι !

Φθηνό χοντροκοπιά γέλιο, φθηνή ενημέρωση, φθηνό φαΐ, φθηνή ακαλαίσθητη κι υπάνθρωπη διασκέδαση πιθηκοειδών, φθηνές σχέσεις χωρίς λόγο τιμής και μελό Ξανθόπουλους , φθηνές συναναστροφές τυχάρπαστες, υποκριτικές και χωρίς μπέσα , φθηνά εργατικά χέρια, φθηνές ζωές ζόμπι, φθηνοί άνθρωποι .

Απ έξω κούκλες κι από μέσα πανούκλες .
Φθηνοί και παθητικοί, μη εξεγειρόμενοι, μη αντιδρώντες, μη φωνασκούντες, μη εκτειθέμενοι, μας διαβάζει κι η γειτονιά, ο συγγενής, ο πελάτης, η υπηρεσία, τ αφεντικό ε;

Εγκεφαλοκομένοι και ξεντεριασμένοι.
Κρέατα στα τσιγκέλια της φθηνής αγοράς .
Δύσοσμα, μπαγιάτικα, φορμολιασμένα, όμοιας σίτισης σανοτροφής, ίδιου τελάρου και ίδιας εκλεκτής φθηνής καλλιέργειας .

Μποτοξαρισμένα, με ψεύτικα νύχια, ψεύτικα μαλλιά, ψεύτικες βλεφαρίδες, ψεύτικα χαμόγελα .

Κρέατα φθηνά, παθητικά, σαπισμένα, κορεσμένα τηλεοπτικής σκουπιδοφαγίας και γενικώς σουβλακερί φάση .

Πελατάκια ετοιμοπαράδοτα στον κάθε Σεφερλή .
Καλές εισπράξεις Μάρκο !

Πάρτους και τα σώβρακα, όπως θα σου παράγγελναν κι οι φθηνές γηπεδικές κερκίδες της φανέλας των ΗΛΙΘΙΩΝ, της μόνης φανέλας που θριαμβεύει στον φθηνό βάρβαρο κόσμο μας .

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ ΤΟΥ
ΜΕΤΑΜΟΝΤΕΡΝΟΥ ΤΟΥΡΜΠΟ
ΝΕΟΦΙΛΕΛΕ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ



4 σχόλια:

  1. Στην Ελλάδα του 2020 έχουν πλέον όλοι άποψη. Βγαίνουν και γράφουν το κάθε πικρό σχόλιο για όλους. Μην δείτε ανθρώπους να προκοβουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. " Πρωινάδικα που το Μαρικάκι του σουμιέ σχολιάζει επικαιρότητα .
      Μεσημεράδικα κατινιάς και τσόντας. Σήριαλ που η μάνα κι η κόρη έχουν τον ίδιο γκόμενο και φιλικές οικογένειες ιντριγκάρουν σε αλλαξοκ...λιές .

      Γλέντια και μπουφέδες στρωμένοι, που άλλοι τρώνε, άλλοι συζητούν, άλλοι χορεύουν. Ειδήσεις από αποβράσματα που έχουν δώσει κ...λο για να στηρίζουν συμφέροντα."

      Πικρά σχόλια ή απλά πικρές αλήθειες;
      Δεν νομίζω ότι είναι το θέμα της η επιτυχία του Σεφερλή.
      Το ζήτημα είναι ο κόσμος που έπρεπε να είναι στους δρόμους όπως οι πολίτες στη Μόρια και αντ΄αυτού συρρέουν στην εύπεπτη διασκέδαση ενώ έχει πάρει φωτιά η χώρα...

      Διαγραφή
  2. https://www.902.gr/eidisi/ekloges/196097/dilosi-stirixis-sto-kke-apo-tin-aristea-seremeti μιλαμε για το ιδιο προσωπο της αναρτησης ή ειναι συνωνυμια?

    ΑπάντησηΔιαγραφή