Πέμπτη 28 Μαΐου 2020

ΤΕΛΙΚΑ ΜΑΣ ΔΙΝΟΥΝ ΤΑ ΨΙΧΟΥΛΑ ΔΩΡΕΑΝ ΑΦΟΥ ΚΛΕΙΣΑΜΕ ΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΑΣΑΜΕ ΣΕ ΑΧΡΗΜΑΤΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ...


ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ «ΡΑΪΧ»

ΕΠΕΛΑΥΝΕΙ-Η ΕΛΛΑΔΑ

 ΨΑΧΝΕΙ 

ΓΙΑ ΠΕΣΜΕΝΑ ΨΙΧΟΥΛΑ




Από Κ. Μ.



Αν και όποτε γίνει το Ταμείο Ανάπτυξης των 500 δις, που αορίστως πρότειναν Μέρκελ–Μακρόν και πάντως όχι νωρίτερα από τα μέσα του 2021, όταν θα είναι αρκετά αργά για να προληφθεί η κρίση, η Ελλάδα θα λάβει από αυτό το Ταμείο το πολύ 3-6 δις, ασήμαντα δηλαδή ποσά και μάλιστα χωρίς η ίδια να μπορεί να καθορίσει τον προσανατολισμό τους.


Αυτά τα χρήματα δεν θα είναι δωρεάν επιχορηγήσεις, όπως ψευδώς προπαγανδίζουν αλλά πρόσθετες δαπάνες του κοινοτικού προϋπολογισμού, τις οποίες θα αποπληρώνουν με πρόσθετους φόρους τα κράτη-μέλη, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.


Αυτό το Ταμείο, είπαμε αν γίνει και όποτε γίνει, όλα δείχνουν ότι δεν θα είναι τίποτα άλλο από το άλλοθι για να εξουθενώσει η Γερμανία μέσα στην κρίση όλη, σχεδόν, την υπόλοιπη Ευρώπη.


Γιατί ενώ εμείς θα περιμένουμε τα ψίχουλα του Ταμείου, η Γερμανία έχει σπεύσει και έχει εγκρίνει μέχρι τώρα αστρονομικά ποσά που φτάνουν το 60% του γερμανικού ΑΕΠ, πολλαπλάσια ως ποσοστά του ΑΕΠ από κάθε άλλη χώρα συμπεριλαμβανομένου των ΗΠΑ, δηλαδή 2 τρις ευρώ, για την αντιμετώπιση της κρίσης στη Γερμανία!!!

Ενώ μέχρι τώρα η Γερμανία θεωρούσε ιερά και όσια το Σύμφωνο Σταθερότητας της Ε.Ε, που δεν επέτρεπε ελλείμματα άνω του 3% του ΑΕΠ και απολύτως απαράδεκτες τις κρατικές ενισχύσεις στις επιχειρήσεις, αίφνης μέσα στην κρίση και με επιμονή της Γερμανίας, οι δύο αυτοί ιεροί κανόνες ανεστάλησαν.


Ο λόγος είναι απλός: Η Γερμανία, λόγω των πλεονασμάτων της και της οικονομικής της υπεροχής, έχει τις δυνατότητες να καταφύγει σε μεγάλα ελλείμματα και να προβεί σε μεγάλες δαπάνες και δανεισμό με αρνητικά επιτόκια, χωρίς να υπερχρεωθεί, προκειμένου να στηρίξει μαζικά και αθρόα, με ζεστό χρήμα και προνομιακά δάνεια τις επιχειρήσεις της.



 Και να τις στηρίξει όχι μόνο για να επιβιώσουν μέσα στην κρίση αλλά και για να επεκταθούν, να κάνουν νέες επενδύσεις και να εξαγοράσουν με ευκολία τους ανταγωνιστές τους σε όλη την Ευρώπη, ιδιαίτερα στον ευρωπαϊκό Νότο.

Ήδη από τα 2 τρις ευρώ κρατικές ενισχύσεις σε επιχειρήσεις, που ενέκρινε μέχρι τώρα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το 51%, πάνω από 1 τρις έχουν κατευθυνθεί στη Γερμανία.


Μετά την κρίση θα μιλάμε για την Ε.Ε ως μια μεγάλη οικονομική ζώνη γερμανικών επιχειρήσεων. Ένα Τέταρτο οικονομικό Ράιχ θα εξουσιάζει την Ευρώπη, πάνω στα ερείπια των περισσότερων κρατών-μελών και θα την εξουσιάζει πολύ πιο αποτελεσματικά από όσο ματαίως επιχείρησαν τα τανκς του Τρίτου Ράιχ.



Έχουμε την δυνατότητα να αντισταθούμε, να ανατρέψουμε τη νέα γερμανική κατοχή και να σταθούμε όρθιοι ως λαός και ως χώρα. Το ζήτημα είναι το θέλουμε; Ή η “προστασία“, που αντιπροσωπεύει θηλιά στο λαιμό μας, μας έχει γίνει συνήθεια και δεύτερη φύσις;Κ.Μ


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου