Τετάρτη 27 Μαΐου 2020

Η ΡΩΣΙΑ ΣΕ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΑΠΕΙΛΕΙ ΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΣΤΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑ ΜΕ ΠΥΡΗΝΙΚΟ ΟΛΕΘΡΟ


ΡΩΣΙΚΑ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΤΙΚΑ ΜΑΚΡΑΣ ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ Tu-22 ΠΕΤΑΝΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ

ΒΙΝΤΕΟ


Φώτο από ΕΔΩ

Οι Ρώσοι κατάλαβαν τι ετοιμάζουν οι τούρκοι στον Έβρο- ΑΙΓΑΙΟ – νότια Κρήτης και κάνουν περιπολίες δια παν ενδεχόμενο. 


Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας


Ενώ οι σχέσεις τουρκίας – Ρωσίας επιδεινώνονται ραγδαία, Ρωσικά βομβαρδιστικά μακράς εμβέλειας Tu-22 περιπολούν αυτές τις μέρες στην Μαύρη Θάλασσα , δίνοντας ισχυρό μήνυμα.

Οι σχέσεις των πρώην φίλων δεν είναι καθόλου καλές. Η στρατηγική επαναπροσέγγιση τουρκίας – ΗΠΑ στα μέτωπα Συρίας , Λιβύης , Αν. Μεσογείου και ότι σαν σκηνικό ετοιμάζουν οι τούρκοι στο ΑΙΓΑΙΟ και νότια Κρήτης ανησυχεί την Ρωσική στρατιωτική μηχανή που δίνει τα δικά της μηνύματα.

Ρωσικά στρατηγικά με δυνατότητα πυρηνικού φορτίου ενώ περιπολούσαν σε άλλες υψηλού γεωπολιτικού ενδιαφέροντος γωνίες του πλανήτη , τώρα περιπολούν στα νερά της Μαύρης Θάλασσας με δυνατότητα πλήγματος μέσα στην τουρκία ακόμα και στο ΑΙΓΑΙΟ.

Όποιος κατάλαβε- κατάλαβε.

Κάποιες πληροφορίες μπορούν να δείξουν τι συμβαίνει στο παρασκήνιο.

« Το ρωσικό τηλεοπτικό κανάλι "Zvezda" δημοσίευσε ένα βίντεο της πτήσης ρωσικών βομβαρδιστικών Tu-22M3 πάνω από τα διεθνή νερά της Μαύρης Θάλασσας. Σύμφωνα με sputnik

Το βίντεο δείχνει την απογείωση των βομβαρδιστικών, καθώς και την πτήση τους πάνω από τη θάλασσα, που γυρίστηκε από το πιλοτήριο.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Άμυνας, τα πληρώματα των αεροσκαφών πέταξαν περίπου 4,5 χιλιάδες χιλιόμετρα και ήταν στον αέρα για περισσότερες από πέντε ώρες. Σε ορισμένα στάδια συνοδεύονταν από άλλα ρωσικά μαχητικά από τη Νότια Στρατιωτική Περιοχή.

Οι πιλότοι σε αυτά τα μεγάλης εμβέλειας βομβαρδιστικά πετούν τακτικά πάνω από τα διεθνή νερά της Αρκτικής, του Βόρειου Ατλαντικού, του Ειρηνικού Ωκεανού, ... και της Βαλτικής Θάλασσας. 

Όλες οι πτήσεις των Ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων πραγματοποιούνται σύμφωνα με τους Διεθνείς Κανόνες για τη χρήση του εναέριου χώρου.» ανέφερε στις 05:47 GMT 20.05.2020 το πρακτορείο sputnik
Η ρωσική πλευρά είχε ετοιμαστεί εδώ και ένα χρόνο δια παν ενδεχόμενο και για άλλο λόγο , αλλά τώρα η αφερεγγυότητα του τούρκου τους καθιστά ετοιμοπόλεμους.

«Η ανάπτυξη των αμερικανικών συστημάτων πυραυλικής άμυνας στην Ρουμανία αποτελεί μια σοβαρή πρόκληση και σε απάντηση το ρωσικό υπουργείο Άμυνας αποφάσισε την ανάπτυξη στην Κριμαία στην αεροπορική βάση στο Gvardeiskoye, ρωσικών βομβαρδιστικών μεγάλης ακτίνας δράσης Tu-22M3. Αυτή η απόφαση άλλαξε ριζικά την ισορροπία δυνάμεων στην περιοχή», τόνισε ο Μποντάρεβ στους δημοσιογράφους.

Πρόσθεσε ότι τα βομβαρδιστικά Tu-22M3 που θα αναπτυχθούν στην χερσόνησο την οποία η Ρωσία ενσωμάτωσε πριν 5 χρόνια κατόπιν δημοψηφίσματος, θα είναι εκσυγχρονισμένα για να καταστρέψουν συστήματα αεράμυνας και αντιπυραυλικής άμυνας οπουδήποτε στην Ευρώπη.

Βασικό όπλο των Tu-22M3 με το οποίο απειλεί να «τινάξει στον αέρα» το αντιβαλλιστικό σύστημα του ΝΑΤΟ στη Ρουμανία είναι ο πύραυλος Kh-32 με εμβέλεια 600 έως 1000 χλμ. και ταχύτητα 5.000 χ.α.ω. και ικανότητα να φέρει πυρηνική κεφαλή.»

Η τουρκία δείχνει μια άνευ προηγουμένου θρασύτητα προς την Ελλάδα και ετοιμάζεται να ανοίξει με αυτήν νέα μέτωπα εμπλοκών.

Η Ρωσική πλευρά θεωρούμε, ότι γνωρίζει καλά όλες αυτές τις κινήσεις της. 

Παλαιότερα επισημαίναμε ότι η Χερσόνησος της Κριμαίας ( Ελληνιστί Ταυρίδα) είναι το μπαλκόνι των Ρώσων από το οποίο βλέπουν άνετα
( με ραντάρ και άλλα μέσα ) τα φώτα της ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ και των ΣΤΕΝΩΝ , ακόμα και τους τούρκους να ψαρεύουν στις γέφυρες του Βοσπόρου.

ΗΓΓΙΚΕΝ η στιγμή που οι προφητείες των ΑΓΙΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ μας θα παίζουν στα τηλεοπτικά παράθυρα ως ειδήσεις .

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ και του χρόνου να αγγίξουμε το ΠΟΘΟΥΜΕΝΟ.

Η ΠΟΛΗ ΘΑ ΠΑΡΘΕΙ και Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΘΕΙ.Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΟΙΜΟΥ-ΑΘΗΝΑΣΟ υπέρτιτλος και ο τίτλος είναι του ιστολογίου μας, ενώ ο κανονικός τίτλος του άρθρου είναι με κόκκινα γράμματα άνωθεν του ονόματος του συγγραφέα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου