Κυριακή 10 Μαΐου 2020

ΚΟΒΙΝΤΟΛΟΓΙΑ (COVIDOLOGY):ΜΙΑ ΣΩΤΗΡΙΟΛΟΓΙΑ ΧΩΡΙΣ ΘΕΟ!

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ «ΠΑΡΑΛΥΤΟΥ» ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ: ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΝΑΟΙ ΑΔΕΙΟΙ



Κυριακή του Παραλύτου αύριο και η Εκκλησία έχει κατά κυριολεξίαν παραλύσει. 2 μήνες οι ναοί παραμένουν ερμητικά άβατο για τους πιστούς ως προς τη συμμετοχή τους στις ακολουθίες και στη λειτουργική ζωή προληπτικά για την προστασία του κοινωνικού συνόλου από τη μεταδοτικότητα μιας νόσου.


 Πρυτάνευσε ο δυτικός σχολαστικισμός, η νοησιαρχία, η διαλεκτική λογική έναντι της αποδεικτικής μεθόδου της Νηπτικής Πατερικής θεολογίας και της χαρισματικής μεθοδολογίας που αποτελούν την ορθόδοξη πρακτική. 

Τα μυστήρια υποβαθμίστηκαν σε απλές τελετές που ελλοχεύουν κινδύνους και οιονεί αποτελούν δημόσιο κίνδυνο. Η ευχαριστιακή σύναξη αντιμετωπίστηκε με όρους αγέλης…

Αυτή η διαπάλη είναι διαμάχη αιώνων….Ο λογιοτατισμός της Δύσης έναντι του μυστικισμού της Ανατολής…
Δεν έχουμε παρά μια επανάληψη αυτού του κοντράστ…
Οι αντίπαλοι των ησυχαστών θεωρούσαν ότι ο ενδεδειγμένος τρόπος προσέγγισης του θείου είναι η «εκ των κτισμάτων κατ΄αναλογίαν γνώσις» και η τελείωση του ανθρώπου κατορθώνεται από τη γνώση που λυτρώνει τον άνθρωπο από την άγνοια, πλάνη. 

Απορρίπτοντας την εμπειρική παλαμική «αποδεικτική» υποτίμησαν τη θεολογία σε πιθανολογία, υπερεκτιμώντας τη φιλοσοφία.

Κάτι ανάλογο πρεσβεύει και σήμερα η κοβιντολογία που δυστυχώς έγινε αποδεκτή ως επιχειρηματολογία και από την Ιεραρχία. 

Μόνη διαφορά ότι αντί της φιλοσοφίας οι σύγχρονοι αντι-ησυχαστές πρόταξαν ως μεθοδολογία την επιστήμη, αντί της φιλοσοφικής ενατένισης τον στείρο ορθολογισμό που ουδεμία σχέση έχει με την υπερβατική πνευματικότητα. 

Επινόησαν μια σωτηριολογία χωρίς Θεό κατάσταση τόσο αντιφατική όσο και μια Εσχατολογία χωρίς Τέλος…

ΠΗΓΗ

ΣΧΟΛΙΟ ΟΙΜΟΥ-ΑΘΗΝΑΣ

Το χειρότερο είναι ότι όλη αυτή η φρικτή ψευδοεπιστημολογική θρησκεία στήνεται όχι με την απλή ανοχή αλλά και με την συγκατάθεση του ιερατείου, που έχοντας από χρόνια θρησκειοποιήσει και άρα νοθεύσει και αλλοτριώσει το όποιο Ορθόδοξο φρόνημα διέθετε, χάριν εξουσίας, προχωρεί τώρα και στην πλήρη ενσωμάτωσή του ως απόλυτο εξάρτημα της κοσμικής κρατικής μηχανής!

Ο διαχωρισμός της Θείας Κοινωνίας από την Συνάθροιση της Θείας Λειτουργίας, που προτάθηκε ως άλλοθι για να κλείσει τις εκκλησίες και να «αναβάλλει» την Εορτή των Εορτών την Ανάσταση του Χριστού, είναι όχι μόνον τέχνασμα και δικονομική πονηρία, αλλά αίρεση και Ύβρις και Βλασφημία κατά του Παναγίου Πνεύματος, το Οποίο κατερχόμενο καθαγιάζει τα Τίμια Δώρα και παν ότι ίσταται εν τω Ναώ αγιάζεται...

Και ο ίδιος ο Κύριος είπε ότι η Υβρις κατά του Παναγίου Πνεύματος δεν συγχωρείται ποτέ!

Αμήν λέγω υμίν ότι πάντα αφεθήσονται τοις υιοίς των ανθρώπων τα αμαρτήματα και αι βλασφημία όσας αν βλασφημήσωσιν. Ος δ' αν βλασφημήση εις το Πνεύμα το Άγιον, ουκ έχει άφεσιν εις τον αιώνα, αλλ' είναι ένοχος αιωνίας κατακρίσεως και τιμωρίας. (Κατά Μάρκον 3, 28-29)

Κυριακή του παραλύτου σήμερα και η «παράλυτη» άθεη διοίκηση της Εκκλήσίας κατόρθωσε όλος ο κόσμος να γεμίζει τις πλατείες και μόνο οι Ι. Ναοί να είναι άδειοι με τους πιστούς απόβλητους!!!  


ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΟΙΜΟΥ-ΑΘΗΝΑΣ


Ο τίτλος είναι του ιστολογίου μας, ενώ ο κανονικός τίτλος του άρθρου είναι υπέρτιτλος 


3 σχόλια:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό είναι αλήθεια και μάλιστα πικρή αλλά δεν αμνηστεύει την αθεΐα των ιεραρχών. Και ο λαός λάκισε γιατί δεν είχε ποιμένες...

      Διαγραφή
  2. ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΟΤΕΣ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΚΛΗΡΟΣ ΚΑΙ ΛΑΟΣ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή