Πέμπτη 21 Μαΐου 2020

ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΟΥΛΑ ΤΟΥΣ ΚΡΙΤΙΚΑΡΟΥΝ ΕΚΕΙΝΟΝ ΠΟΥ ΑΝ ΜΗ ΤΙ ΑΛΛΟ ΕΔΕΙΞΕ ΘΑΡΡΟΣ!


ΟΙ ΑΘΕΟΙ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΘΕΩΡΟΥΝ ΓΕΛΟΙΟ ΤΟΝ ΑΦΟΡΙΣΜΟ ΤΩΝ ΔΩΣΙΛΟΓΩΝ


ΒΙΝΤΕΟ




Τον αφορισμό του Μητσοτάκη, της Κεραμέως και του Χαρδαλιά από τον Μητροπολίτη πρ. Καλαβρύτων κ. Αμβρόσιο σχολίασε ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας κατά κόσμον Γεώργιος Σαββάτος στο Μεσόγειος TV.


Σε ερώτηση δημοσιογράφου για τον αφορισμό που διάβασε ο πρώην Καλαβρύτων Αμβρόσιος, ο κατά κόσμον Γεώργιος Σαββάτος δήλωσε χαρακτηριστικά: "Παιδιά, έχουμε να συζητήσουμε σοβαρά πράγματα, όχι να γελάμε μεταξύ μας".



Οι αποδειχθέντες πάντως ως τρέμοντες για την ζωούλα τους, ώστε σφράγισαν τις εκκλησίες τις ημέρες του Πάσχα, βρίσκουν γελοίο τον μοναδικό επίσκοπο που είχε το θάρρος να αφορίσει όσους καθύβρισαν το Πανάγιο Πνεύμα! 

Εμείς πάλι αποδείξαμε ότι κάθε άλλο παρά γελοίος είναι ο αφορισμός ο οποίος λύεται με την μετάνοια αλλά απαιτείται και η ευχή που διαβάζει επίσκοπος και και ο εν λόγω μητροπολίτης, όπως όλοι, έχει διαβάσει την συγκεκριμένη ευχή σε κηδείες και μνημόσυνα...

Για γέλια είναι η απάντηση των ΔΙΣ-εβών και ΔΙΣ-τυχων που ισχυρίζονται ότι μπορούν από διοικητικό όργανο να γίνουν πνευματικό ΣτΕ να επικυρώνουν ή να απορρίπτουν κάθε πνευματικό επιτίμιο.

Αλήθεια αν ο κατά κόσμον Γεώργιος Σαββάτος, έχει επιχειρήματα για το ανυπόστατον και ανίσχυρον του αφορισμού, γιατί δεν τα λέει; Αντί να έχει πνευματικό λόγο του αρκεί να «κάνει πνεύμα»;



2 σχόλια:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "FAKE NEWS" η Μετάδοση Ασθενειών μέσω της ΘΕΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ - Δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΑΠΟΔΕΙΞΗ!
    https://www.youtube.com/watch?v=QAD_ZgDoXTs

    ΑπάντησηΔιαγραφή