Πέμπτη 7 Μαΐου 2020

Ο ΛΑΟΣ ΕΞΕΓΕΙΡΕΤΑΙ ΚΑΤΑ ΤΩΝ «ΣΩΤΗΡΩΝ» ΤΟΥ!


ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ! ΣΤΗΝ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΑΓΝΟΗΣΑΝ ΤΟ  «ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΜΕΝ ΚΑΙ ΔΙΑΤΑΣΣΟΜΕΝ» ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΣΕΡΙΦΗ ΚΑΙ ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΣΑΝ ΤΑ ΜΑΤ!

ΒΙΝΤΕΟ



Η πλατεία του Αγίου Ιωάννου, χθες βράδυ είχε γίνει το κέντρο της αντίστασης κατά του αυταρχισμού καθώς κάτοικοι συγκεντρώθηκαν και είπαν ΟΧΙ στον κοροϊδοιό.

Ο κορωνοσερίφης Χαρδαλιάς πριν λίγες ώρες είχε εξαγγείλει το κλείσιμο της πλατείας της Αγ. Παρασκευής χωρίς καμία δικαιολογία, έτσι, με το κλασικό χουντικό:«αποφασίζομεν και διατάσσομεν»  

Ανέφερε μεταξύ άλλων:

«...ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας βρίσκονται στον χώρο και με απόφαση μας η πλατεία Αγ.Ιωάννου θα παραμένει καθημερινά κλειστή από τις 9 το βράδυ μέχρι τις 6 το πρωί».

Περί τους 200 κατοίκους της περιοχής συγκεντρώθηκαν στην Πλατεία και αποδοκίμασαν την κυβέρνηση και τις δυνάμεις της ΕΛΑΣ, η οποία τους καλούσε να αποχωρήσουν!

Μετά από εντολή της κυβέρνησης, στάλθηκαν εκ νέου στην πλατεία της Αγίας Παρασκευής πραιτωριανά τάγματα ασφαλείας για να απομακρύνουν τους πολίτες που είχαν συγκεντρωθεί εκεί για να αποδοκιμάσουν την κυβερνητική απόφαση να κλείσει με το «έτσι θέλω», την πλατεία, υποτίθεται για «υγειονομικούς λόγους»!

Στο βίντεο που ακολουθεί φαίνεται η συγκέντρωση των 200 κατοίκων της περιοχής, οι οποίοι αποδοκιμάζουν την κυβέρνηση και τις δυνάμεις της ΕΛΑΣ, η οποία τους καλεί να αποχωρήσουν!



Ανάλογα περιστατικά, είχαμε και στην πλατεία Βαρνάβα στο Παγκράτι και στην πλατεία Εσταυρωμένου στο Αιγάλεω, ενώ τη  νύχτα της Τετάρτης στον Λυκαβηττό, εκατοντάδες Αθηναίοι, για να απολαύσουν το γεμάτο φεγγάρι, γέμισαν το χώρο του πάρκινγκ  όπου πλημμύρισε από αυτοκίνητα.



Οι επισκέπτες ανέβηκαν «εξοπλισμένοι» με ποτά και φαγητά, στήνοντας ένα μεγάλο υπαίθριο πικ νικ, καταλαμβάνοντας κάθε πιθανή και απίθανη γωνιά προκειμένου να χαζέψουν το φεγγάρι.


Όσο περνούσε η ώρα, ο όγκος των οχημάτων αυξανόταν, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί κυκλοφοριακό κομφούζιο αγνοώντας τις απαγορεύσεις των Αρχών και δημιουργὠντας ένα κίνημα «εξέγερσης της πλατείας»:.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου