Τρίτη 19 Μαΐου 2020

ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΑΘΛΙΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗ ΤΟΥ


Ο Π.Ο.Υ. ΟΡΓΑΝΟ ΤΟΥ BILL GATES ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ
Γράφει ο Κλεάνθης Γρίβας


• Ο Bill Gates επέβαλε τo γενικό «lockdown», τη νέκρωση κάθε λειτουργίας της κοινωνίας και της οικονομίας. 

• Αυτό μπορεί να είναι εύκολο για κάθε αργόσχολο, κερδοσκόπο, δήθεν «φιλάνθρωπο», δισεκατομμυριούχο και φανατικό ευγονιστή (όρος που παραπέμπει συνειρμικά σε έναν άλλον παράφρονα μανιακό μυστακοφόρο και φανατικό ευγονιστή, οι ονειρώξεις του οποίου στοίχισαν στη ανθρωπότητα 65 εκατομμύρια νεκρούς).

• Αλλά, για τους κοινούς θνητούς, η δουλειά δεν είναι επιλογή για να «σκοτώνουν» την ώρα τους. Είναι τροφή, στέγαση, ένδυση, θέρμανση, συντήρηση οικογενειών. Είναι επιβίωση. 

Περιεχόμενα

1. ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΥΓΕΙΑΣ (ΤΙΝΟΣ;)

2. ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΜΙΑΣ «ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ» ΦΙΑΣΚΟ 

3. Ο Π.Ο.Υ. ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ: TEDROS GHEBREYESUS

4. Ο Π.Ο.Υ. ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ BILL GATES

5. Ο BILL GATES ΔΙΑΤΑΣΣΕΙ: «ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΟΝΕΚΡΩΣΗ»

6. BILL GATES: ΘΙΑΣΩΤΗΣ ΤΟΥ «ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ»

1. ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΥΓΕΙΑΣ (ΤΙΝΟΣ;)

«Γνωρίστε τον ισχυρότερο γιατρό στον κόσμο: τον Bill Gates… Ο Bill Gates αντιμετωπίζεται ως αρχηγός κράτους, όχι μόνο στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας αλλά και στους G20».

O Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) είναι ένα εργαλείο παγκόσμιας διακυβέρνησης (όπως η Παγκόσμια Τράπεζα, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου, κ.α.) που επιβάλλει τις πολιτικές «υγείας» σε πλανητικό επίπεδο. Και όπως σε κάθε εργαλείο διακυβέρνησης, οι πολιτικές που υιοθετεί εκφράζουν πάντοτε και αποκλειστικά τον συσχετισμό των δυνάμεων από τις οποίες εξαρτάται. 

Όμως, ο Π.Ο.Υ., ένα πεδίο διαρκούς αντιπαράθεσης μεταξύ των μεγάλων παικτών που συμμετέχουν σ’ αυτόν και εκτεταμένης διαφθοράς σε όλη την κλίμακα των δραστηριοτήτων του, χαρακτηρίζεται από μια ιδιαιτερότητα: 

Δεν εκφράζεται στο όνομα μιας «ιδεολογίας» (πολιτικής ή οικονομικής) που, ως τέτοια, μπορεί να προκαλεί –δυνητικά– αμφισβητήσεις από τις κοινωνίες που θίγονται. Εκφράζεται στο όνομα μιας (εκπορνευμένης) «επιστήμης» που, ως τέτοια, του διασφαλίζει τη γενική αποδοχή και τη μοιρολατρική συναίνεση. 

Γιατί, μπορεί κανείς να εναντιωθεί στα πολιτικές και οικονομικές αποφάσεις που στρέφονται εναντίον της κοινωνίας. Αλλά, σε συνθήκες θεοποίησης μιας (στρεβλής και απάνθρωπης) δήθεν «επιστήμης», είναι δύσκολο να εναντιωθεί κανείς στις «οδηγίες» (διαταγές) που εκδίδονται στο όνομα της, ακόμη κι αν αυτές στρέφονται σε βάρος της κοινωνίας. 

Από την άποψη αυτή, ο Π.Ο.Υ. είναι αποτελεσματικότερο εξουσιαστικό εργαλείο από τα άλλα αντίστοιχά του. Το ΔΝΤ, η Παγκόσμια Τράπεζα και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου, επιβάλλονται μέσω του γυμνού πολιτικού και οικονομικού εκβιασμού και καταναγκασμού. 

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας επιβάλλεται μέσω της ιδεολογικής τρομοκρατίας για τους «κινδύνους» που απειλούν την υγεία, επικαλούμενος την «επιστήμη», πράγμα που διασφαλίζει τη γενική συμμόρφωση στις διαταγές του, με την, εν πολλοίς, εθελοντική προσχώρηση των δυνάμει θυμάτων του στα σχέδια των θυτών τους, τα οποία βάζουν από μόνα τους το κεφάλι τους στον πάγκο του χασάπη.

Η βία ή η απειλή άσκησης βίας που έχει όνομα και πρόσωπο αφήνει το περιθώριο να εκδηλωθούν αρνήσεις και αντιστάσεις. Η απειλή της αρρώστιας από έναν αόρατο εχθρό, διασφαλίζει τη διαρκή κατάφαση και την εθελούσια υποταγή.

Μ’ άλλα λόγια, ο Π.Ο.Υ. δεν φορά στρατιωτική στολή και δεν κρατάει περίστροφα. Φοράει άσπρη μπλούζα και κρατάει σύριγγες, για να διοχετεύει τα δηλητηριώδη προϊόντα του, σύμφωνα με τα συμφέροντα των μεγάλων χρηματοδοτών του, μεταξύ των οποίων των πρώτο και έσχατο λόγο έχουν οι μεγάλοι «παίκτες» και οι μεγάλοι εταιρικοί όμιλοι (με πρώτη και καλύτερη ανάμεσά τους, τη μαφία της Big Pharma). 

Για την επίτευξη της αποστολής του δεν κινητοποιεί πολυδάπανους και, συνεπώς, ασύμφορους στρατιωτικούς σχηματισμούς, αλλά ένα παγκόσμιο δίκτυο από τα, κατά χώρες, άκρως δουλικά «Κέντρα Ελέγχου των Νόσων και Πρόληψης» (που η δημιουργία του προωθήθηκε συστηματικά από τον ίδιο), στα οποία υπηρετούν –στην κυριολεξία– δεκάδες χιλιάδες πρόθυμοι οσφυοκάμπτες, γραφειοκράτες και «επιστήμονες», όχι με έξοδα των «μεγάλων παικτών» αλλά με έξοδα των κατά τόπους φορολογούμενων. 

2. ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΜΙΑΣ «ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ» ΦΙΑΣΚΟ 

• Στα μέσα Δεκεμβρίου 2019, εντοπίστηκαν τα πρώτα κρούσματα του νέου κοροναϊού στην πόλη Wohan της Κίνας, τη χώρα από την οποία ξεκίνησαν όλες οι επιδημίες του 21ου αιώνα, με μία μόνο εξαίρεση, την «γρίπη των χοίρων» που αποδόθηκε στο Μεξικό.

• Μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2019, το δικτατορικό καθεστώς της Κίνας κάλυψε το φαινόμενο με ένα πέπλο μυστικότητας, μέχρις ότου άρχισαν να διαρρέουν στο εξωτερικό πληροφορίες από ανεξάρτητες πηγές ότι μια «περίεργη» αρρώστια είχε πλήξει την πόλη Wohan. Οι σπασμωδικές ενέργειες της κινέζικης ηγεσίας θύμιζαν τις αντιδράσεις του «αδελφού» καθεστώτος της –αλήστου μνήμης– «ΕΣΣΔ», στο πυρηνικό ατύχημα του Τσερνομπίλ τον Απρίλιο του 1986.

• Στις 31 Δεκεμβρίου 2019 / 1 Ιανουαρίου 2020, η ηγεσία του Κ.Κ. Κίνας, αναγκάστηκε να ενημερώσει τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, για την ύπαρξη του προβλήματος, υποβαθμίζοντας την έκταση, τη σοβαρότητά και, κυρίως, την προέλευσή του.

• Από τις 1 Ιανουαρίου 2020, ο Π.Ο.Υ. απέφυγε συστηματικά να κάνει ό,τι του επέβαλαν οι κανονισμοί λειτουργίας του και δεν έστειλε αμέσως μια ομάδα ιολόγων του ΠΟΥ στην Κίνα, προκειμένου να διερευνήσουν το είδος του ιού, τον τρόπο και την ταχύτητα μετάδοσής του και το βαθμό της επικινδυνότητας της νόσου που προκαλεί (πράγμα που γίνεται πάντα σε κάθε παρόμοια περίπτωση). 

• Στις 10 Μαρτίου 2020, ο Bill Gates, με δήλωσή του στο Business Insider χαρακτήρισε την Covid-19 ως «πανδημία». Και, 

• Στις 11 Μαρτίου 2020, ο νυν Γενικός Διευθυντής του Π.Ο.Υ. Tedros Ghebreyesus αναγκάστηκε απρόθυμα να κάνει μια παρεμφερή δήλωση. 

3. Ο Π.Ο.Υ. ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ: TEDROS GHEBREYESUS

Μέχρι τις 11 Μαρτίου 2020, ο Π.Ο.Υ. ΔΕΝ αντιμετώπιζε την εκδήλωση του κοροναϊού ως «πανδημία». Οι ιδιαίτερες σχέσεις του Γενικού Διευθυντή του Π.Ο.Υ. Tedros Ghebreyesus με την Κίνα (απ’ όπου ξεκίνησε η πανδημία) τον καθιστούσαν απρόθυμο να θίξει τα συμφέροντα της Κίνας που ήταν ένας από τους σημαντικότερους υποστηρικτές του στη διαμάχη για τον διορισμό του στη θέση του διευθυντή του Π.Ο.Υ. 

Σημειωτέον ότι ο Tedros Ghebreyesus, ο πρώτος Αφρικανός επικεφαλής του Π.Ο.Υ., ο πρώτος που δεν είναι γιατρός, ο πρώτος που έχει ένα βαρύ και αιματοβαμμένο τρομοκρατικό-ποινικό παρελθόν και ο πρώτος που «διορίστηκε» σ’ αυτή τη θέση από την «ετερόκλητη» συνεργασία της Κίνας και του Bill Gates.

Aρχικά, ως μέλος του πολιτικού γραφείου του –μαοϊκού προσανατολισμού– «Λαϊκού Απελευθερωτικού Μετώπου Trigay» (Tigray People's Liberation Front - TPFL), μιας τρομοκρατικής οργάνωσης της εθνοτικής μειονότητας Tigray (6% του πληθυσμού της Αιθιοπίας), που περιλαμβάνεται στην «Παγκόσμια βάση δεδομένων για την τρομοκρατία» (της Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ) για μια σειρά απαγωγών, βομβιστικών επιθέσεων, δολοφονιών και ένοπλων ληστειών. 

Και, εν συνεχεία, ως υπουργός υγείας και εξωτερικών δικτατορικών κυβερνήσεων στην Αιθιοπία, άσκησε το αποκρουστικό «άθλημα» της γενοκτονίας. Από αυτές τις δύο θέσεις, ανέπτυξε ιδιαίτερες «συνεργατικές» σχέσεις με την Κίνα, η οποία εφάρμοζε ένα εκτεταμένο σχέδιο διείσδυσης στην Αφρική.

[βλ. προηγ. άρθρο με τίτλο «Είναι τρομοκράτης, ο διευθυντής του Π.Ο.Υ.;»]
Αυτές οι πολύχρονες «εκλεκτικές συγγένειες» του Tedros με την Κίνα ερμηνεύουν τις «περίεργες» αντιδράσεις του από τη στιγμή που η Κίνα ενημέρωσε στις 1 Ιανουαρίου 2020 τον Π.Ο.Υ. για την ύπαρξη κρουσμάτων από τον νέο κοροναϊό. 

Ο Tedros Ghebreyesus, παραβιάζοντας τους ισχύοντες κανόνες του Π.Ο.Υ., δεν έστειλε αμέσως μια ομάδα ιολόγων του Οργανισμού, προκειμένου να διερευνήσουν το είδος του ιού, τον τρόπο και την ταχύτητα μετάδοσής του και το βαθμό της επικινδυνότητας της νόσου που προκαλεί (πράγμα που γίνεται πάντα σε κάθε παρόμοια περίπτωση). Αυτό, επέτρεψε στην Κίνα: 

(α) να περιστείλει τη «ζημιά» στην εξωτερική της εικόνα, εκκαθαρίζοντας τον «τόπο του εγκλήματος» από κάθε στοιχείο που θα μπορούσε να οδηγήσει την έρευνα στη σκόπιμη ή εκ λάθους διαφυγή του ιού από το εργαστήριο του Ινστιτούτου Ιολογίας της πόλης Wohan και να επιβάλλει το «σενάριο» της εμφάνισής του στην αγορά αγρίων ζώων της πόλης, με την οποία δεν είχαν καμία επαφή τα δύο τρίτα της ομάδας των πρώτων θυμάτων που εντοπίστηκαν στο πρώτο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου 2019


(β) να επιβάλλει διεθνώς την ψευδή εικόνα του ικανού δικτατορικού κράτους να αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τις μεγάλες κρίσεις.

(γ) να μη διερευνηθεί και να παραμένει, μέχρι στιγμής, αναπάντητο ερώτημα, εάν πρόκειται για «άγριο»/φυσικό ιό ή για ιό που κατασκευάστηκε ή χειραγωγήθηκε στο εργαστήριο.

Αλλά αυτό, εμπόδισε τις άλλες χώρες να πάρουν εγκαίρως κάποια μέτρα προφύλαξης.

Οι πράξεις και οι σκόπιμες παραλείψεις του Tedros ερμηνεύονται από το γεγονός εξασφάλισε την «εκλογή» του στην –άκρως πολιτική– θέση του Οργανισμού χάρη στη συνδυασμένη υποστήριξη της Κίνας και του Bill Gates. Συνεπώς, όντας αναγκασμένος να καλύψει τις, εν πολλοίς αντίθετες, επιδιώξεις και των δύο ευεργετών του, ο Tedros επέλεξε την τακτική της καθυστέρησης. 

4. Ο Π.Ο.Υ. ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ BILL GATES

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) είναι ένας πλανητικός ρυθμιστικός φορέας που καθορίζει τις πολιτικές υγείας και απολαμβάνει υψηλής χρηματοδότησης από τον Bill Gates.

Ο Bill Gates ήταν ο δεύτερος –και μετά την αποχώρηση των ΗΠΑ, είναι ο πρώτος–μεγαλύτερος χρηματοδότης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (Π.Ο.Υ.) ακολουθούμενος από τη Βρετανία και τη Γαλλία. Και ο Π.Ο.Υ. συμβαίνει να είναι ο κορυφαίος οργανισμός που προειδοποιεί, «συμβουλεύει» και επιβάλλει στις κυβερνήσεις των διαφόρων χωρών τις πολιτικές υγείας και τους τρόπους αντιμετώπισης των επιδημιών και των πανδημιών.

Στις 4 ΜΑΪΟΥ 2017, η Politico, σε άρθρο της με τίτλο «Γνωρίστε τον ισχυρότερο γιατρό στον κόσμο: Μπιλ Γκέιτς», έγραψε: 

«Μερικοί δισεκατομμυριούχοι είναι ικανοποιημένοι με την αγορά ενός νησιού. Ο Μπιλ Γκέιτς ανέλαβε τον οργανισμό υγείας των Ηνωμένων Εθνών στη Γενεύη. Κατά την τελευταία δεκαετία, ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου έγινε ο δεύτερος μεγαλύτερος χορηγός του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), αμέσως μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες. ... 

Αυτή η μεγαλοφυής κίνηση, του επιτρέπει να διαθέτει μεγάλη επιρροή... Το αποτέλεσμα, λένε οι επικριτές του, είναι ότι οι προτεραιότητες του Gates έγιναν προτεραιότητες του ΠΟΥ». 

Ενώ ένας εκπρόσωπος ΜΚΟ στη Γενεύη δήλωσε: «Αντιμετωπίζεται ως αρχηγός κράτους τόσο στον ΠΟΥ όσο και στους G20». 5. Ο BILL GATES ΔΙΑΤΑΖΕΙ: «ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΟΝΕΚΡΩΣΗ»

Ο Bill Gates, αφού διασφάλισε τον έλεγχο του Π.Ο.Υ., μέσω μιας σειρά υπολογισμένων και κερδοφόρων επενδύσεων σ’ αυτόν, απαίτησε και επέβαλε την πλήρη εφαρμογή της απονέκρωσης της κοινωνίας και της οικονομίας σε ολόκληρο τον αμερικανικό λαό και, μέσω του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), σε ολόκληρο τον κόσμο, απειλώντας τους κυβερνήτες των πολιτειών και τις κυβερνήσεις των κρατών που αντιστέκονταν στο «lockdown», ότι «βάζουν τους πολίτες σε κίνδυνο από τον κοροναϊό». 

O Bill Gates (ιδιοκτήτης της Microsoft, του Bill & Melinda Foundation και, εδώ και καιρό, ουσιαστικός ιδιοκτήτης του Π.Ο.Υ., μεταξύ πολλών άλλων), σε ένα άρθρο του στην Washington Post (31 Μαρτίου 2020) γράφει:

«Παρά τις συμβουλές των ειδικών της δημόσιας υγείας, ορισμένες πολιτείες και κομητείες δεν έχουν “κλειδώσει” τελείως. Σε ορισμένες πολιτείες, οι παραλίες εξακολουθούν να είναι ανοιχτές. Σε άλλες, τα εστιατόρια εξακολουθούν να σερβίρουν γεύματα. Αυτή είναι μια συνταγή για καταστροφή. Γιατί, όταν οι άνθρωποι μπορούν να μετακινούνται ελεύθερα με τις δημόσιες συγκοινωνίες, μπορεί και ο ιός. 

Οι ηγέτες της χώρας πρέπει να είναι σαφείς: Ο τερματισμός της λειτουργίας παντού σημαίνει διακοπή παντού. Μέχρις ότου οι αριθμοί των κρουσμάτων θα αρχίσουν να μειώνονται σε όλη την Αμερική (πράγμα που θα μπορούσε να διαρκέσει 10 εβδομάδες ή περισσότερο) κανείς δεν μπορεί να συνεχίσει την εργασία του όπως πριν ή να χαλαρώσει τα μέτρα ‘κλειδώματος’». 

Και, φυσικά, «οι επιπτώσεις του νέου κοροναϊού θα μπορούσαν να παραμείνουν 18 μήνες περίπου, μέχρι να αναπτυχθεί ένα εμβόλιο».

Ο Bill Gates επέβαλλε τo γενικό «lockdown», τη νέκρωση κάθε λειτουργίας της κοινωνίας και της οικονομίας. 

Αυτό μπορεί να είναι εύκολο για κάθε αργόσχολο, κερδοσκόπο και δήθεν «φιλάνθρωπο», δισεκατομμυριούχο και, επιπροσθέτως, φανατικό ευγονιστή. 

Αλλά για τους κοινούς θνητούς, η δουλειά δεν είναι επιλογή για να «σκοτώνουν» την ώρα τους. Είναι τροφή, στέγαση, ένδυση, θέρμανση, συντήρηση οικογενειών. Είναι επιβίωση. 

Όσα βοηθήματα κι αν πάρει ένας άνεργος από το κράτος εξαιτίας της «απονέκρωσης» (πράγμα που είναι αναγκαίο σε περιόδους κρίσεων), δεν αντισταθμίζουν μια επιχείρηση που έχει χρεοκοπήσει ή που έχει κλείσει «προσωρινά» (και, μάλλον, δεν θα ξαναλειτουργήσει).

Η τύχη κάθε εργαζόμενου δεν μπορεί και δεν πρέπει να καθορίζεται από έναν παγκοσμιοποιημένο, δήθεν «φιλάνθρωπο» δισεκατομμυριούχο και, επιπροσθέτως, φανατικό ευγονιστή (όρος που παραπέμπει συνειρμικά σε έναν άλλον παράφρονα μανιακό μυστακοφόρο και φανατικό ευγονιστή, οι ονειρώξεις του οποίου στοίχισαν στη ανθρωπότητα 65 εκατομμύρια νεκρούς). 

Έναν δισεκατομμυριούχου που, από τη μια προειδοποιεί για τις συνέπειες τις έκθεσης στον κοροναϊό και, από την άλλη αποκομίζει τεράστια κέρδη από τον κοροναϊό, έχοντας τον πλήρη έλεγχο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, που είναι επιφορτισμένος να σημάνει «συναγερμούς» σε θέματα σχετικά με τις παγκόσμιες κρίσεις στον τομέα της υγείας, αποκομίζοντας τεράστια κέρδη απ’ την προώθηση των τοξικών προϊόντων του και τον εξαναγκασμό του πληθυσμού του πλανήτη να τα καταναλώνει υποχρεωτικά.

• Στις 10 ΜΑΡΤΙΟΥ 2020, ο Bill Gates ανακήρυξε την Covid-19 ως «πανδημία». Όπως έγραφε το Insider Business:

«Ο Bill Gates χαρακτήρισε τον συναγερμό για τον κοροναϊό του COVID-19, ως πανδημία, αν και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας δεν έχει χρησιμοποιήσει ακόμη αυτό τον χαρακτηρισμό».


Σε μια παράπλευρη αναφορά στο κύριο θέμα του άρθρου, το Business Insider, σημειώνει: 

«Το ίδρυμα Gates, Wellcome και Mastercard δέσμευσαν 125 εκατομμύρια δολάρια για τη χρηματοδότηση εταιρειών που αναπτύσσουν θεραπείες για τον νέο κοροναϊό… η χρηματοδότηση αυτή θα χρησιμοποιηθεί για την επιτάχυνση των θεραπειών της COVID-19», για να βοηθηθούν το ταχύτερο δυνατόν οι άνθρωποι που μολύνθηκαν από τον κοροναϊό.

• Την ίδια μέρα, στις 10 ΜΑΡΤΙΟΥ, το ίδρυμα Gates δήλωσε μέσω της ιστοσελίδας στου ότι η «δωρεά» του στον Π.Ο.Υ. που, όπως είχε προαναγγελθεί, θα είχε ύψος 125 εκατομμυρίων, θα περιορίζονταν στα 50 εκατομμύρια δολάρια (αυτό ήταν μια προειδοποίηση και ένα μέσο άσκησης πίεση) και, παράλληλα, ανακοίνωσε ότι: 

«Ο επιταχυντής των θεραπειών για την COVID-19 [του Ιδρύματος Gates] θα συνεργαστεί με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), με κυβερνητικούς και ιδιωτικούς χρηματοδότες και οργανισμούς, καθώς και με τα παγκόσμια θεσμικά όργανα ρύθμισης και χάραξης πολιτικής».


• Στις 11 ΜΑΡΤΙΟΥ 2020, μία ημέρα μετά το ρεπορτάζ στο Business Insider που ανέφερε ότι ο Gates είχε πιέσει τον Π.Ο.Υ. να κηρύξει την πανδημία για τον κοροναϊό, ο Tedros Adhanom Ghebreyesus (τέως τρομοκράτης και νυν γενικός διευθυντής του ΠΟΥ και συνεργάτης του Bill Gates), δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου για τον κοροναϊό, ότι

«Για το λόγο αυτό, αξιολογήσαμε ότι η COVID-19 μπορεί να χαρακτηριστεί ως πανδημία».


Ακριβώς μια μέρα μετά την ανακοίνωση του Gates για την «έγχυση» εκατομμυρίων δολαρίων στον Οργανισμό, συνεταίρο του στην επιχείρηση με την επωνυμία COVID-19 Therapeutics Accelerator, η οποία εγκαινίασε την προοπτική να ανατεθούν περισσότερες ρυθμιστικές εξουσίες στους παγκόσμιους ελιτιστές.


6. BILL GATES ΘΙΑΣΩΤΗΣ ΤΟΥ «ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ»


Ο Bill Gates, ο δισεκατομμυριούχος «φιλάνθρωπος», απαίτησε και επέβαλε την πλήρη «νέκρωση» της οικονομίας και της κοινωνίας και την επιβολή καραντίνας τον πληθυσμό των ΗΠΑ και, εν συνεχεία, σε όλο τον κόσμο, κάνοντας μια δήλωση –έμμεση απειλή– σύμφωνα οποία «το γεγονός ότι τα περισσότερα κράτη το έχουν κάνει ενώ μερικά όχι, θέτει σε κίνδυνο τη ζωή των πολιτών». Κίνδυνο από τον οποίο ανέλαβε ο ίδιος αυτοβούλως να σώσει τους πολίτες, εν είδει σύγχρονου (παγκοσμιοποιημένου και ευγονιστή) «Μπρανκαλεόνε», χωρίς –φυσικά– να σταματήσει τις κερδοσκοπικές του δραστηριότητες. Όπως γράφει το Barron, στις 31 Μαρτίου 2020, «Το Ίδρυμα Bill & Melinda Gates έχει κάνει μια μεγάλη επένδυση στο The Mexico Fund, ένα fund κλειστού τύπου που εστιάζεται σε επενδύσεις σ’ αυτή τη χώρα. Το fund έχει σχεδόν καταρρεύσει εξαιτίας των διαφαινόμενων διαταραχών των αγορών που προκαλείται από την πανδημία του κοροναϊού». 


Οι μετοχές της Mexico Fund στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης μειώθηκαν κατά 42% τις τελευταίες εβδομάδες. O Gates απλώς αγόρασε ένα μερίδιο 5%, και έγινε ο τέταρτος μεγαλύτερος επενδυτής σ’ αυτό το fund. Εκπληκτική αγορά ή κλοπή; Σίγουρα, δεν πρόκειται για «σύμπτωση». Στις υποθέσεις πίσω από τις οποίες υπάρχουν πολλά χρήματα, πολλή ισχύς και πολλή επιρροή, δεν υπάρχουν «συμπτώσεις». 

Ο Bill Gates είναι ένας ψυχρός κερδοσκόπος που μπορεί να επενδύει στην καλλιέργεια της μαζικής παράνοιας του «φόβου για τον κοροναϊό» και, συγχρόνως,, να παρασκευάζει και να διαθέτει τοξικά δήθεν φάρμακα και εμβόλια για «την αντιμετώπιση του κοροναϊού», προς μεγάλη ικανοποίηση του ίδιου και των συνεργατών του (στο έγκλημα). 

Αυτή είναι μια συνήθης πρακτική στο πλαίσιο ενός καπιταλισμού που σέβεται τον εαυτό του: Αγοράζεις φθηνά, πουλάς ακριβά και προσπορίζεσαι κέρδη. 

Όμως, ο Bill Gates δεν είναι θιασώτης του καπιταλισμού: δεν αγοράζει κάτι απτό, υλικό και συγκεκριμένο που θα μπορούσε να το εμπορευθεί για να βγάλει κέρδος. Είναι ένας από τους κορυφαίους Μπρανκαλεόνε του «μετα-καπιταλισμού της καταστροφής» που λειτουργεί με βάση την αρχή «κερδίζω καταστρέφοντας και κερδίζω ‘ανοικοδομώντας’ ό,τι καταστρέφω». 

Ο Bill Gates αγοράζει κάτι άυλο: επιρροή (μέσω της οποίας γίνεται δυνατή εφαρμογή των σχεδίων κατατρομοκράτησης των πληθυσμών) που του επιτρέπει να καταστρέφει την υγεία σε πλανητικό επίπεδο και να πουλάει στο διηνεκές τα τοξικά δηλητήρια και τα εμβόλια που παρασκευάζει, προσποριζόμενος ασύλληπτα κέρδη.

Κι αυτή είναι μια εγκληματική και καταδικαστέα πρακτική, που ενδύεται τον μανδύα της «φιλανθρωπίας». 

Η κατασκευασμένη «κρίση» του κοροναϊού, είχε δύο αντίθετα αποτελέσματα στους τους πολίτες και στους διαχειριστές της οικονομικής και πολιτικής εξουσίας: 

• Οι πολίτες εξαναγκάστηκαν να φορούν μάσκες. 

• Οι κάτοχοι της ισχύος υποχρεώθηκαν να βγάλουν τις μάσκες. 

Ίσως κάποια στιγμή, ένα παιδί ανάμεσά-μας, μας συνεφέρει φωνάζοντας: «Ο βασιλιάς είναι γυμνός». 

Μέχρι τότε, οι διάφοροι Bill Gates θα μπορούν να είναι ανελέητοι κερδοσκόποι «επενδυτές» και, συγχρόνως, υποκριτικά «φιλάνθρωποι». Αλλά, στις συνθήκες της κατασκευασμένης «κρίσης του κοροναϊού», ο Bill Gates οι ομότεχνοί του, κάποια στιγμή θα υποχρεωθούν να διαλέξουν πλευρά: είτε να είναι κερδοσκόποι χωρίς αστερίσκους, είτε να είναι φιλάνθρωποι άνευ εισαγωγικών. Δεν μπορούν να εξακολουθούν να είναι και τα δύο, συγχρόνως.


Κλεάνθης Γρίβας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου