Τετάρτη 13 Μαΐου 2020

ΕΚΕΙ ΜΑΣ ΟΔΗΓΗΣΕ Η ΑΘΕΗ ΔΙΣ ΚΑΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑ ΚΟΣΜΟΝ Ι. ΛΙΑΠΗΣ


 «ΑΝΟΙΓΟΥΝ» ΟΙ ΝΑΟΙ ΣΑΝ ΚΛΕΙΣΤΑ CLUBS ΜΕ ΜΕΓΙΣΤΗ «ΠΛΗΡΟΤΗΤΑ» ΤΟΥΣ ΠΕΝΗΝΤΑ ΠΙΣΤΟΥΣ!Σημεία των καιρών: οι εκκλησίες κλειστές τα μαγαζιά ανοιχτά…Ελεύθεροι υπό περιοριστικούς όρους οι ναοί από 17/5.

Οι προτεραιότητες του νεοφιλελευθερισμού φάνηκαν: κλειστές εκκλησίες, ανοιχτοί οι ναοί της υλικής ευμάρειας και ευδαιμονίας τα σύμβολα του καπιταλισμού οι τράπεζες και τα σούπερ-μάρκετ αλλά προοδευτικά άνοιξαν και εμπορικά….


Τελικά μετά από δίμηνο σφράγισμα των ναών και απαγόρευση εορτασμού Πάσχα με ΚΥΑ που εκδίδεται την Τρίτη 12/5 ελεύθεροι υπό περιοριστικούς όρους οι ναοί ”για την τέλεση κάθε είδους λειτουργίας ή θρησκευτικής τελετής (συμπεριλαμβανομένων γάμων και βαπτίσεων) με τη συμμετοχή πιστών σε όλους τους χώρους λατρείας όλων των θρησκευτικών κοινοτήτων.”

Αλγόριθμος τα περιοριστικά μέτρα για ναούς. Αναλογία ατόμων ανά τετραγωνικά επιφανείας για να διασφαλίζεται η κοινωνική απόσταση για την τήρηση της οποίας ο Νετανιάχου έφθασε να ζητήσει εμφύτευση μικροτσίπ σε όλα τα παιδιά, που επιστρέφουν στα σχολεία.

”Προβλέπεται ότι ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός ατόμων καθορίζεται από την αναλογία ένα άτομο ανά 10 τ.μ. (πχ σ’ ένα χώρο λατρείας επιφανείας 300 τ.μ. ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός ατόμων είναι 30) και πρέπει να διατηρούν απόσταση 1,5 μέτρου μεταξύ τους. Για τους χώρους λατρείας που είναι άνω των 500 τ.μ., ο μέγιστος αριθμός είναι 50.


Ήδη ναοί και μονές προετοιμάζονται πυρετωδώς για τη νέα διάταξη. Προκύπτουν θέματα αφού πρόκειται για μέτρα αποθάρρυνσης κι αποτροπής…

Ποιός θ’ αποφασίζει και με ποιά κριτήρια ποιοί θα μένουν εκτός νυμφώνος. Η εκκλησία θα μετατραπεί σε κλειστό κλαμπ ημέτερων και αυλής; Η εκκλησία δεν είναι θέαμα που να λειτουργεί με αρίθμηση θέσεων και προσκλήσεις…

Η πόρτα θα κλείνει κατάμουτρα με τη δικαιολογία των πάρκινγκ ή ξενοδοχείων ή θεάτρου ή γηπέδου πληρότητα θέσεων, πλήρες, κλπ. Θα τηρηθεί σειρά-λίστα προτεραιότητας; Όλα αυτά έχουν να κάνουν με την απο-ιεροποίηση του θεσμού και την εκκοσμίκευση της διαδικασίας...ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΟΙΜΟΥ-ΑΘΗΝΑΣ

Ο υπέρτιτλος και ο τίτλος είναι του ιστολογίου μας, ενώ ο κανονικός τίτλος του άρθρου είναι με κόκκινα γράμματα κάτωθεν της φωτογραφίας                 1 σχόλιο:

  1. https://www.romfea.gr/epikairotita-xronika/37006-auta-einai-ta-metra-gia-tin-leitourgia-ton-ieron-naon Διαβάστε παρακαλώ προσεκτικά το άρθρο 14 της αποφάσεως. Δεν παραθέτω το πως ένιωσα αλλά θα αρκεστώ στο ΛΥΠΑΜΑΙ και ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή