Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2020

ΜΑΣ ΚΑΘΥΣΥΧΑΖΟΥΝ ΤΩΡΑ ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ ΘΑ ΕΡΘΕΙ Η ΩΡΑ ΘΑ ΜΑΣ ΕΚΒΙΑΣΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΔΕΧΘΟΥΜΕ;


ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΑΣΦΑΛΕΣ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ... ΣΤΟ ΒΕΛΓΙΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΟ!
ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ;


Δεν υπάρχει μηδενικός κίνδυνος από το εμβόλιο. Aκόμη και στις 3 φάσεις κλινικής δοκιμής μπορεί να μην ανιχνευθούν σπάνιες ανεπιθύμητες παρενέργειες.

Δεν θα είναι υποχρεωτικό στο Βέλγιο αν και είναι πρωταθλητής στους θανάτους covid. Επιστροφή στην κανονικότητα ως τον επόμενο χειμώνα…

Coronavirus: θα είναι υποχρεωτικό το εμβόλιο; Οι υπουργοί έχουν ήδη αποφασίσει στο Βέλγιο όπου η έδρα της ΕΕ ότι το εμβόλιο δεν θα είναι υποχρεωτικό..

Το εμβόλιο δεν θα είναι υποχρεωτικό στην χώρα που είναι πρώτη στη λίστα θανάτων αναλογικά με τον πληθυσμό της, έχει 15.000 και πλέον νεκρούς σε πληθυσμό 11.000.000 όσο κι η Ελλάδα με 60% αυτών των θανάτων σε οίκους ευγηρίας. Το Βέλγιο αν και παγκόσμιος πρωταθλητής θανάτων στο κορωνοιό δεν το επιβάλει ως υποχρεωτικό το εμβόλιο…

Ο εμβολιασμός του πληθυσμού κατά του coronavirus θα είναι σε εθελοντική βάση και δωρεάν σύμφωνα με Υπουργούς που διαχειρίζονται την υγειονομική κρίση….

Οι ειδήμονες εκτιμούν ότι ο επιβεβλημένος εμβολιασμός θα δώσει τροφή για κριτική και όχι μόνο στους anti του εμβολίου και θα μπορούσε να ενσπείρει περαιτέρω αμφιβολία στους αναποφάσιστους. Εν τέλει κάτι τέτοιο θα ήταν αντιπαραγωγικό. Στο Βέλγιο μόνο το εμβόλιο κατά της πολιομυελίτιδας είναι υποχρεωτικό.

Coronavirus: τα εμβόλια θα είναι ασφαλή;

Aκόμη και με τις 3 φάσεις της μεγάλης σημασίας ορισμένες πολύ σπάνιες δευτερογενείς ενέργειες μπορεί να μην ανιχνευθούν.

‘Ενα εμβόλιο θα διακινηθεί στην ευρωπαϊκή αγορά παρά μόνο αν πάρει έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Φαρμάκων (EMA), της οποίας ο ρόλος είναι η επαλήθευση – επί της βάσης των δεδομένων των διοχετευμένων κλινικών δοκιμών από την εταιρία– την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα του εμβολίου και να γίνει η εξισορρόπηση κόστους / οφέλους.Ο κίνδυνος μηδέν δεν υπάρχει βέβαια.

Ακόμη και με τις πολύ σημαντικές αυτές 3 φάσεις κλινικής δοκιμής (έχουν εγγραφεί αρκετοί δεκάδες χιλιάδες εθελοντές), ενδέχεται να μην εντοπιστούν ορισμένες πολύ σπάνιες ανεπιθύμητες ενέργειες. 

Εξ ου και η σημασία της δημιουργίας ενός αποτελεσματικού συστήματος παρακολούθησης μετά τον εμβολιασμό του πληθυσμού, προκειμένου να αναφερθούν σημαντικές παρενέργειες σε βελγικό, πανευρωπαϊκό και ακόμη και παγκόσμιο επίπεδο και να υπάρξει η σχετική αντίδραση……

Coronavirus: το να έχουμε 1 εμβόλιο (ή περισσότερα) θα ισοδυναμεί με επιστροφή στην κανονικότητα;

O Γ Διευθυντής της γερμανικής εταιρίας BioNTech ανέφερε μια πιθανή επιστροφή στην κανονικότητα από τώρα ως το χειμώνα τον επόμενο.

Ο Γ Διευθυντής της γερμανικής εταιρίας BioNTech (συνεταίρου της Pfizer για το εμβόλιο της κατά του coronavirus) ανέφερε την Κυριακή στο BBC, μια πιθανή επιστροφή στην κανονικότητα από τώρα ως τον επόμενο χειμώνα. 

Αλλά γι αυτό ο Ugur Sahin εκτίμησε ότι είναι « απόλυτα ουσιαστικό» να έχει υψηλό ποσοστό πριν το φθινόπωρο του 2021. « Σκοπός μας είναι να διοχετεύσουμε πάνω από 300.000.000 δόσεις εμβολίων μέχρι τον Απρίλιο του 21,αυτό που θα μας επέτρεπε να έχουμε ένα αποτέλεσμα κατά του ιού »……

Θα πρέπει επίσης να εμβολιαστούν τα άτομα ήδη μολυσμένων από τον coronavirus;

O εμβολιασμός αυτός θα μπορούσε να επιφέρει ένα σοβαρό μολυσματικό κίνδυνο .

Αυτή είναι η μεγάλη ερώτηση και, αυτήν την ώρα, δεν έχει ακόμη αποφασιστεί…. Στη χειρότερη περίπτωση, θα μπορούσε να αποτελέσει σοβαρό μολυσματικό κίνδυνο, όπως και με το εμβόλιο δάγκειου πυρετού.

Coronavirus: Που βρισκόμαστε στην κούρσα των εμβολίων;

48 εμβόλια δοκιμάστηκαν σε εθελοντές στο πλαίσιο των κλινικών μελετών. Σύμφωνα με το τελευταίο ανακοινωθέν του Π.Ο.Υ, 48 εμβολίων δοκιμάστηκαν από εθελοντών στο πλαίσιο κλινικών μελετών ενώ 164 εμβόλια είναι σε προκλινική φάση. 

Μεταξύ αυτών των 48 εμβολίων, 11 οδηγούν την κούρσα. Είναι στη φάση 3,την τελευταία φάση των κλινικών δοκιμών κάτι που επιτρέπει να δοκιμαστεί η αποτελεσματικότητα του φαρμάκου επί ενός πολύ μεγάλου πληθυσμού.

Coronavirus: Πότε τα πρώτα εμβόλια θα είναι έτοιμα;

Όλα δείχνουν ότι τα πρώτα εμβόλια θα πρέπει να είναι διαθέσιμα το πρώτο τρίμηνο του 2021, αλλά είναι δύσκολο να είμαστε πιο ακριβείς. 

Το δίδυμο Pfizer / BioNTech έχει ολοκληρώσει τη φάση 3. Θα πρέπει να υποβάλει το αρχείο του στις ρυθμιστικές αρχές σε λίγες ημέρες. 

H Moderna αναμένεται να ακολουθήσει σύντομα. Άλλες εταιρείες είναι λιγότερο προηγμένες. Οι CureVac και Sanofi / GSK δεν θα ξεκινήσουν την τελική φάση των κλινικών δοκιμών μέχρι το τέλος του έτους.Coronavirus:ποιά θα είναι τα διαθέσιμα εμβόλια στο Βέλγιο;

To Bέλγιο ήδη δέχθηκε 3 από τα 5 εμβόλια που αγοράστηκαν από την Ευρώπη.

Δεν θα υπάρχει 1 αλλά περισσότερα εμβόλια στη διάθεση των Βέλγων.Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διαπραγματεύεται στ΄όνομα των κρατών με φαρμακευτικούς ομίλους και ήδη υπέγραψε 5 συμβόλαια προμηθειών (προ-αγορές) αντί πάνω των 1,8 δις δόσεων (με AstraZeneca, Johnson&Johnson, Pfizer, Sanofi/GSK et CureVac). Ένα έκτο συμβόλαιο με Moderna είναι πάντα σε φάση διαπραγμάτευσης.

Το Βέλγιο ήδη δέχθηκε 3 από τα 5 εμβόλια αγορασμένα από την Ευρώπη : αυτό της AstraZeneca/Oxford (7,74 δις doses), της Johnson&Johnson (5,16 δις) και της Pfizer/BioNTech (5.000.000). Εξακολουθεί να επιφυλάσσεται για την απάντησή της σχετικά με το εμβόλιο Sanofi / GSK, αναμένοντας περαιτέρω αποτελέσματα.

Το Βέλγιο αναμένεται να δεχθεί τις πρώτες δόσεις εμβολίων κατά coronavirus προς το τέλος της χρονιάς αλλά δεν θα είναι σε μεγάλες ποσότητες γιατί ακόμη δεν έχει προχωρήσει πολύ η παραγωγή.Αυτό δήλωσε ο Υπ. Υγείας ο Frank Vandenbroucke (sp.a) στο VTM News.

Η Πρόεδρος της Commission européenne,η Ursula von der Leyen δήλωσε την Πέμπτη ότι τα εμβόλια της BioNtech-Pfizer και Moderna θα μπορούσαν να δεχθούν μια αδειοδότηση για διακίνηση στην αγορά από την (EMA) το δεύτερο μισό Δεκεμβρίου,εάν δεν υπάρχουν αποτυχίες κατά τη διάρκεια των δοκιμών τις επόμενες εβδομάδες. Αυτή η έγκριση είναι το «πρώτο βήμα» για την κυκλοφορία εμβολίου στην αγορά, είπε.lesoir 20/11/20

Oι φαρμακοβιομηχανίες αλλάζουν το ποσοστό επιτυχίας των εμβολίων τους με ρυθμό μετοχής. Η Pfizer λέει τώρα πως το εμβόλιο της είναι αποτελεσματικό κατά 95%,ενώ προηγουμένως δήλωνε πως ήταν 90%.

Έτσι διατείνεται πως φθάνει αυτό της Moderna με ποσοστό 95%.Το Sputnik είναι στο 92%.Αυτές οι εναλλαγές θέτουν ήδη ένα θέμα αξιοπιστίας και ο ανταγωνισμός που μεταφράζεται σε αμύθητα κέρδη φαίνεται επίσης να παίζει το ρόλο του στη διαφήμιση της προώθησης του προϊόντος..

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου