Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

Ο ΠΑΛΑΣΤ ΚΙ Ο "ΧΟΝΤΡΟΜΠΑΣΤΑΡΔΟΣ"...

 
GREG PALAST: ΡΩΤΗΣΑ ΤΟΝ ΠΑΓΚΑΛΟ ΑΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΚΙ ΑΥΤΟΣ ΝΑ ΠΑΕΙ ΦΥΛΑΚΗ
 
 
 
 
 
 Στη φωτογραφία ο Πάλαστ με τον Πάγκαλο, όπως την ανέβασε στο διαδίκτυο ο ίδιος ο δημοσιογράφος.
 
 
Δεν επρόκειτο να ασχοληθούμε με τη παρομοίωση του Πάγκαλου από τον Πάλαστ με τον ήρωα του Mike Myers τον Fat Bastard ελληνιστί χοντρομπάσταρδο, αν ο πολύ διαβασμένος δημοσιογράφος και συγγραφέας δεν είχε πεί μερικά πολύ ενδιαφέροντα στο άρθρο του.
Αυτά και μόνον αυτά θα αναδείξουμε πιό κάτω...


Θα παραθέσουμε αυτούσιες τις εύγλωτες ατάκες του Πάλαστ, γιατί χάνονται μέσα στο κείμενο όπου δεσπόζει ο τίτλος με τον κωμικό χαρακτήρα του Myers.

 "Ο Υπουργός Πάγκαλος είναι πολύ αγαπητός ανάμεσα στους Ευρωπαίους τραπεζίτες, στους σπεκουλαδόρους, στην Άγκελα Μέρκελ γιατί στην ουσία είναι ο σκύλος που γαβγίζει για το μαντρί τους"
 
"Ο ίδιος επιμένει να καλεί τους Έλληνες να δεχθούν την οικονομική κατοχή, την ώρα που ένας στους τέσσερις δεν έχουν δουλειά. Για το αρχείο, οι Έλληνες δουλεύουν ετησίως 619 ώρες περισσότερο από τους Γερμανούς και πολλές περισσότερες από τους Βρετανούς ή τους Αμερικάνους".
 
"Για τον Πάγκαλο, την Μέρκελ, τα ανθρωποφάγα μίντια και τους σπεκουλαδόρους η Ελλάδα πήγε κατά διαόλου γιατί οι Έλληνες δεν μπορούσαν να καθίσουν σε μια καρέκλα και ήθελαν διακοπές. Αλλά υπάρχει και μια άλλη εξήγηση:
Η Ελλάδα είναι ένας τεράστιος τόπος εγκλήματος με τους εργαζόμενους να είναι τα θύματα – απατημένοι με τις κρατικές βιομηχανίες τους λεηλατημένες και τις καταθέσεις τους αποστειρωμένες από τα οικονομικά παιχνίδια".
 
Και το καλύτερο:

"Όταν ήμουν ερευνητής του αμερικανικού Υπουργείου Δικαιοσύνης – την περίοδο που υπήρχε ακόμη δικαιοσύνη στις ΗΠΑ θα είχαμε ονομάσει «απάτη των αγορών» το κόλπο με τα παράγωγα, θα είχαμε συλλάβει τους υπαίτιους ή στην καλύτερη των περιπτώσεων θα τους είχαμε αναγκάσει να επιστρέψουν την «μίζα»".
 
Και καταλήγει:

"Είμουνα έτοιμος να καλέσω τον Πάγκαλο για μεσημεριανό, για να καταλάβω ακριβώς τις απόψεις του, αλλά έφυγε με έναν ρόγχο παχύδερμου όταν τον ρώτησα για τον
Geir Haarde τον πρώην πρωθυπουργό της Ισλανδίας που κατέληξε στην φυλακή επειδή υπέκρυψε παιχνίδια με την οικονομία της χώρας. Ίσως δεν ήθελε να φάμε παρέα, γιατί τον ρώτησα εάν πιστεύει ότι πρέπει και αυτός να πάει στην φυλακή για παρόμοια δράση "

 
ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟΙ ΣΠΕΚΟΥΛΑΔΟΡΟΙ ΤΩΝ ΜΜΕ ΠΟΤΕ ΤΟΛΜΗΣΑΤΕ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΕΤΕ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΤΟ 1/100 ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΕΞΕΦΡΑΣΕ ΕΝΑΣ ΞΕΝΟΣ;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου