Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ " ΑΠΙΣΤΩΝ" ; Η ΠΟΝΤΙΑΚΗ;

 
Η ΝΕΑΡΗ ΜΑΛΑΛΑ ΤΟΥ ΠΑΚΙΣΤΑΝ Η ΜΙΚΡΗ ΑΙΣΕ ΚΑΙ Η ΜΙΚΡΗ ΚΡΥΠΤΟΧΡΙΣΤΙΑΝΗ ΕΛΕΝΗ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑΣ
 


ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ
(Από την ομιλία του στο Βερολίνο)

Η ΝΕΑΡΗ ΜΑΛΑΛΑ ΤΟΥ ΠΑΚΙΣΤΑΝ
Η ΜΙΚΡΗ ΑΙΣΕ ΚΑΙ Η ΜΙΚΡΗ ΚΡΥΠΤΟΧΡΙΣΤΙΑΝΗ ΕΛΕΝΗ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑΣ


Η υπόθεση της Μαλάλα του νεαρού κοριτσιού του Πακιστάν που δέχθηκε την δολοφονική επίθεση των Ταλιμπάν επειδή ήθελε να σπουδάσει, προκάλεσε ένα τεράστιο Παγκόσμιο κίνημα αλληλεγγύης, ιδιαίτερα των γυναικών.
Κανείς όμως δεν υπερασπίζεται την μικρή Αισέ και την μικρή Κρυπτοχριστιανή Ελένη στην Τραπεζούντα του Πόντου που αν χθες αντιμετώπιζε την βία των Τζανταργάδων του Κεμαλισμού σήμερα αντιμετωπίζει αυτήν των φανατικών μολάδων.


«Δεν μπορείτε να μιλάτε την γλώσσα των άπιστων» είναι η απειλή. Ποια είναι η γλώσσα των απίστων; Η πλησιέστερη προς την Αρχαία Ελληνική ομιλούμενη σήμερα γλώσσα.
 
Η Τουρκία γελοιοποιήθηκε στο Ο.Η.Ε. όταν την καταγγείλαμε ως Διεθνής Ένωση για τα Δικαιώματα και την Απελευθέρωση των Λαών.
Αυτή η τρομοκράτηση εφαρμόζεται στην ίδια την Γερμανία όπου ζουν μεγάλοι πληθυσμοί από τον Πόντο.
 
Προκύπτουν όμως τα εξής ερωτήματα. Μπορεί μια χώρα που εφαρμόζει αυτές τις μεθόδους να είναι μέλος της Ουνέσκο;

 

 
Μπορεί μια χώρα που τον 21ο αιώνα μεταβάλει ιστορικούς χριστιανικούς ναούς σε τζαμιά, όπως στην Νίκαια και απειλή να μεταβάλει επίσης σε τζαμί, ένα Αρχιτεκτονικό Κόσμημα, τον Ναό της του Θεού Σοφίας της Τραπεζούντας, να συνομιλεί για την ένταξη της στην Ευρώπη. Να θεωρείται μέλος της Παγκόσμιας Κοινότητας των Πολιτισμένων χωρών.
Όλοι οι άνθρωποι καλής θέλησης σε όλο τον Κόσμο είτε είναι χριστιανοί, είτε είναι μουσουλμάνοι είναι μαζί μας για αυτά τα ζητήματα.
Είμαι σίγουρος ότι σύντομα η μικρή Αισέ και η μικρή Ελένη της Τραπεζούντας θα γίνουν σύμβολα της επιστροφής του ανθρωπισμού στην Μικρά Ασία. Εκεί που αυτός γεννήθηκε όπως έλεγε ο Κικέρων.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου