Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

NEYΡOΘEOΛOΓΙΑ: Ο ΠΙΟ ΥΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΓΙ ΑΥΤΟ ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ ΣΥΓΚΡΙΤΙΣΜΟΣ!

 
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Η ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΠΟΥ ΩΦΕΛΕΙ ΤΟΝ ΕΓΚΕΦΑΛΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ Ο ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΒΟΥΔΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ...ΑΘΕΩΝ!!!
 



ΠΡΟΛΟΓΟΣ ΟΙΜΟΥ-ΑΘΗΝΑΣ

Ο συγκριτισμός είναι ένα από τα ύπουλα όπλα της νέας τάξης, που σκοπό έχει να "ενώσει" όλες τις "θρησκείες" σε μία πανθρησκεία που στην ουσία θα είναι α-θρησκεία!

Ο μεγαλύτερος ή καλύτερα ο μόνος εχθρός του συγκριτισμού, είναι η Ορθοδοξία, αφού αυτή όπως είχε πεί και ο αγ. γέρων Ισαΐας ο
Λαυρεώτης "δεν είναι θρησκεία, αλλά Ζωή αληθινή"!

Οι άλλες θρησκείες και τα άλλα δόγματα του Χριστιανισμού, ως "νεκροφιλικά συμπτώματα" που είναι (Νίκος Καρούζος), δέχονται ευχαρίστως να μπούν μέσα στην "διαθρησκιακή σούπα" δηλαδή την πανθρησκεία της νέας τάξης. Θα μου πείτε και ορισμένοι ορθόδοξοι ιεράρχες προσχωρούν, ενίοτε και ο Πατριάρχης δείχνει να αγκαλιάζει τέτοιες "ευγενείς προσπάθειες".


Ο πυρήνας όμως της Ορθοδοξίας που είναι ο Ορθόδοξος μοναχισμός, "αντιστέκεται σαν δρύς" (όπως έλεγε ο Βάρναλης) και επομένως καίριος στόχος του συγκριτισμού, είναι να θολώσει τον Ορθόδοξο μοναχισμό, ώστε εύκολα μετά να ρίξει μέσα στην διαθρησκιακή σούπα ολόκληρη την ανυπότακτη Ορθοδοξία...

Στη μάχη λοιπόν η νέα τάξη ρίχνει ένα από τα πιό σύγχρονα αλλά και πιό ύπουλα όπλα του συγκριτισμού, αυτό που ονομάζεται "νευροθεολογία". Κάθε νοήμων άνθρωπος που μέσα του δεν έχουν δολοφονηθεί οι λέξεις αλλά είναι ζωντανές, καταλαβαίνει το οξύμωρον της λέξεως...ή καλύτερα που το πάει ο δόλιος "ποιητής" της λέξεως...

Στην καθαρή νευρολογία, που πραγματεύεται την δομή καθώς και την μηχανική και βιοχημική λειτουργία του νευρικού συστήματος, παρεμβάλουμε τη λέξη (και άρα την έννοια) "Θεός" και την συνθλίβουμε ανάμεσα στο νευρικό σύστημα και τη λειτουργία του. 

Τα συμπεράσματα που προκύπτουν από την "νευροθεολογική έρευνα" σχετικά με την προσευχή, δεν αξιολογούνται όπως πρέπει από τους αποδέκτες, γι αυτό και όλα τα ιστολόγια αναπαράγουν την είδηση ως θετική! Δεν βλέπουν το δόλιον του πράγματος και πνευματική  εξουδετέρωση της  προσευχής που επιχειρεί η "έρευνα"!

Εμείς παραθέτουμε την είδηση όπως την είδαμε προσθέτοντας τα πολύ εύγλωτα σχόλιά μας, μέσα σε παρένθεση
(μέ μπλέ χρώμα).


Διαβάστε την προσεκτικά και βγάλτε τα συμπεράσματά σας

 
 
Οι ορθόδοξες καλόγριες (οι καλόγεροι όχι;) και οι βουδιστές μοναχοί ενισχύουν τις εγκεφαλικές τους ικανότητες μέσω της προσευχής και του διαλογισμού, αλλά ακόμα και οι άθεοι μπορούν να απολαύσουν τα οφέλη των θρησκευόμενων από την πίστη τους, σύμφωνα με έναν αμερικανό νευροβιολόγο.
(Άρα δεν χρειάζεται να πιστεύεις!) 
Στο βιβλίο του «Πώς ο Θεός αλλάζει τον εγκέφαλό σας», (αυτό το επιχειρεί μόνον ο διάβολος, ο Θεός θέλει να θέλεις εσύ να αλλάξεις και τότε μόνον σε σώζει!) ο δρ. Άντριου Νιούμπεργκ υποστηρίζει ότι το κλειδί βρίσκεται «στην ηρεμιστική επίδραση που έχει η έντονη προσευχή στον εγκέφαλό μας».

Οι έρευνες δείχνουν ότι η προσευχή επιφέρει αλλαγές στη φαιά ουσία και ενισχύει τις περιοχές του εγκεφάλου που αφορούν την προσοχή και τη συμπόνια, ενώ ηρεμεί τις περιοχές που συνδέονται με τον φόβο και την αγωνία. Ασχέτως εάν ο άνθρωπος που προσεύχεται ή κάνει διαλογισμό πιστεύει σε μια ανώτερη δύναμη, λέει ο συγγραφέας, το αποτέλεσμα είναι ίδιο: περιορίζονται οι αρνητικές σκέψεις και τα συναισθήματα.
(Για όποιον δεν το εμπέδωσε, ας το επαναλάβουμε: Δεν χρειάζεται να πιστεύει κανείς στο Θεό!!!)


«Στην ουσία», λέει ο Νιούμπεργκ που είναι επικεφαλής του Κέντρου Εγκεφάλου και Πνευματικότητας του Πανεπιστημίου της Πενσιλβάνιας, «όταν σκεφτόμαστε για τα μεγάλα ζητήματα της ζωής- θρησκευτικά, επιστημονικά ή ψυχολογικά- ο εγκέφαλός μας αναπτύσσεται. Και σε αυτό δεν έχει καμία σημασία εάν είμαστε χριστιανοί, μουσουλμάνοι ή ινδουιστές».
(Τρίτη και φαρμακερή: Όλες οι θρησκείες είναι το ίδιο!)


Ο επιστήμονας μιλά για τη «νευροθεολογία», τη μελέτη του ρόλου που παίζει ο εγκέφαλος στη θρησκευτική πίστη και έχει στόχο να ρίξει φως στο τι συμβαίνει μέσα στα κεφάλια μας όταν επικαλούμαστε τον Θεό.
(Δηλαδή η αλοίωση δεν αφορά την ψυχή μας αλλά όλα είναι χημεία του εγκεφάλου!!!)


«Οι δύο πιο ισχυρές δυνάμεις στην ανθρώπινη ιστορία είναι η θρησκεία και η επιστήμη», καταλήγει ο Νιούμπεργκ. «Εάν προσπαθήσουμε να τις φέρουμε δίπλα-δίπλα, θα κατανοήσουμε την κάθε μια, αλλά και τον κόσμο μας με έναν πολύ πιο αποτελεσματικό τρόπο».

Ο ΣΥΓΚΡΙΤΙΣΜΟΣ, ΔΗΛΑΔΗ Η ΔΙΑΘΡΗΣΚΙΑΚΗ ΑΘΕΗ ΣΟΥΠΑ, ΠΟΥ ΘΑ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΕΙ ΣΑΝ ΤΥΦΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ, ΕΔΩ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΦΑΝΟΥΣ ΔΟΛΙΟΤΗΤΟΣ ΤΟΥ

 
 

1 σχόλιο:

  1. Ζητώ συγγνώμη, επί του θέματος θα ήθελα να προτείνω μια κάπως αναλυτική ορθόδοξη διαπραγμάτευση εδώ:
    http://o-nekros.blogspot.gr/2010/10/blog-post_9916.html
    Ευχαριστώ. Ο Χριστός μαζί σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή