Τρίτη 28 Μαΐου 2013

ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ: " Η Α.Σ.Ο.Ε.Ε. ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΤΜΗΜΑ ΑΝΑΠΤΥΞΙΟΛΟΓΙΑΣ"

 
ΟΤΑΝ Η ΜΗ ΑΘΗΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΘΗΝΑ



 
ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ

(Για την διάλεξη στην Α.Σ.Ο.Ε.Ε.)
Αν αυτή η συζήτηση που έγινε στην Α.Σ.Ο.Ε.Ε. γίνει δημόσια συζήτηση, μεταφερθεί στα Πανεπιστήμια, στις Πόλεις, τις Περιφέρειες τότε εύκολα θα μπούμε σε έναν αναγεννητικό δρόμο.
Αυτή η οπτική όμως έχει πολλούς εχθρούς. Εκτός των άλλων, την κάθε είδους κακιστοκρατία και αναξιοκρατία που κουρνιάζει εδώ και εκεί.


Σε μια συζήτηση αυτού του τύπου δεν μπορούν να σταθούν τα παλιά πολιτικά μορφώματα συμπολιτευόμενα και αντιπολιτευόμενα που συνωστίζονται στο Κοινοβούλιο. Προϊόντα μιας μπλοκαρισμένης δημοκρατίας είναι ο επιστημονικός όρος.
Η αναγέννηση της χώρας προϋποθέτει το κλείσιμο τους στο τελωνείο. Ας μείνουν στο τελωνείο, όχι αλλού, για να είμαστε και σε αρμονία με την χριστιανική μας αγάπη, την φιλανθρωπία μας.
Μια άλλη οπτική είναι η Α.Σ.Ο.Ε.Ε. να μεταβληθεί ή να έχει ένα Τμήμα Αναπτυξιολογίας. Παλιά αυτές οι σχολές έβγαζαν Δημόσιους υπαλλήλους, τα τελευταία χρόνια «μαρκετίστες». Ας το πούμε έτσι. Γεμίσαμε με αυτόν τον τρόπο πωλητές των Πολυεθνικών. Λόγος γα την Ελληνική Ανάπτυξη δεν υπήρχε και δεν υπάρχει. Ούτε στα Δεξιά, ούτε στα Αριστερά. Μια επαναλαμβανόμενη βραχυλογία που έλεγε η Αγία Φιλοθέη. «Τα ίδια και τα ίδια» λέει ο λαός μας σήμερα.
Κράτησα το έξυπνο σχόλιο του Καθηγητή κ. Δ. Μπουραντά για το «Marketing» σε σχέση με την ομιλία μου. Δεν το περίμενα.
Τον τιμά η οργάνωση αυτής της συζήτησης με την δική μου μάλιστα συμμετοχή. Πράγμα απαγορευμένο. Συνήθως με καλούν τα ξένα Πανεπιστήμια. Ποιος σας είπε ότι είχαμε και έχουμε Δημοκρατία. Ακόμη και στο λεγόμενο Φοιτητικό κίνημα υπάρχει σκοταδισμός, μελανό τοπίο.
Τα χρόνια προβλήματα της χώρας θα εξαφανισθούν όταν επιστρέψει η Αγορά, η Πόλις, η Πολιτική, η Επιστήμη στον Τόπο, την Πόλη που γεννήθηκαν. Όταν η μη Αθήνα γίνει Αθήνα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου