Κυριακή 5 Μαΐου 2013

ΟΜΟΛΟΓΕΙ ΤΩΡΑ ΤΑ ΔΟΛΙΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ Ο ΠΡΩΗΝ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΜΟΟDY'S!!!

 
"Tο σχέδιο της Ευρώπης είναι να πεθάνει η Ελλάδα''
 
 
 
 ''Το σχέδιο της Ευρώπης είναι να πεθάνει η Ελλάδα της πείνας", δήλωσε ο Κρίστοφερ Μαχόνι, πρώην αντιπρόεδρος της Moody's, υπεύθυνος στο ρίσκο κρατών, με τρες δεκαετείες εμπειρία στη Wall Street.
 
Ο Κρίστοφερ Μαχόνι μίλησε στην εφημερίδα "Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία" και υποστήριξε πως οι τράπεζες έπρεπε να κρατικοποιηθούν γιατί όσο πιο πολλές υπάρχουν τόσο πιο πολλές οι πιθανότητες που οδηγούν σε κατάχρηση. 
 
"Γιατί να έχουμε παρατεταμένη ύφεση πριν από τη μέρα της εξόδου, αν η έξοδος είναι αναπόφευκτη;", αναρωτιέται ο ίδιος  και υποστηρίζει, ότι το σχέδιο της τρόικας οδηγεί την Ελλάδα στην πείνα. 
 
Ο Μαχόνι υπήρξε επί σειρά ετών αντιπρόεδρος στον οίκο αξιολόγησης Moody’s, υπεύθυνος για την παγκόσμια εταιρική χρηματοδότηση, τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και το μακροοικονομικό κίνδυνο Δημοσίου στη Moody’s Investors Service. 
 
"Δεν ζηλεύω καθόλου τις επιλογές που πρέπει να κάνουν η ελληνική, η κυπριακή και η πορτογαλική κυβέρνηση" τονίζει ο ίδιος. 
 
"Η Ελλάδα δεν δύναται να επαναλάβει το λάθος που έκανε η Κύπρος, να αγνοήσει ή να κατασχέσει τραπεζικές καταθέσεις", υποστηρίζει ο πρώην επικεφαλής της Moody’s. 
 
Ο Κρίστοφερ Μαχόνι θεωρεί πως: "Το σχέδιο της τρόικας για την Ελλάδα φαίνεται ιδιαίτερα ανησυχητικό, αν το αναλογιστεί κανείς. Με βάση τη νέα φιλοσοφία της Ευρώπης για αυτοχρηματοδοτούμενα bail-out, το σχέδιο για την Ελλάδα είναι, κατά πώς φαίνεται, να πεθάνει της πείνας, όπως η Ρουμανία τη δεκαετία του ’80. Η Κύπρος θα ακολουθήσει"

ΠΗΓΗ
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου