Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

MONSANTO Η ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΤΟΝ ΕΚΦΥΛΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ

 
ΖIZANIOKTONO THΣ MONSANTO ΣΥΝΔΕΕΤΑΙ ΜΕ ΑΥΤΙΣΜΟ, ΠΑΡΚΙΝΣΟΝ ΚΑΙ ΑΛΤΣΧΑΪΜΕΡ!
 
 
 


  
Νέο σοκ προκαλεί στη διεθνή κοινή γνώμη η αναφορά επιστημόνων για τις δραματικές επιπτώσεις που έχει στον ανθρώπινο οργανισμό το μεγαλύτερο σε πωλήσεις ζιζανιοκτόνο στον κόσμο, το Roundup της εταιρείας Monsanto.

Οι ερευνητές, στην αναφορά τους και αφού επανεξέτασαν εκατοντάδες μελέτες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας δίνουν νέα διάσταση για τις επιπτώσεις που επιφέρει το Glyphosate, που είναι το ενεργό συστατικό του Roundup.

Στην αναφορά επισημαίνεται ότι οι μέχρι σήμερα διαπιστωμένες επιπτώσεις εάν συνδυαστούν και με άλλες μεταβλητές μπορούν να προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα υγείας, όπως
γαστρεντερικές διαταραχές, διαβήτη, καρδιακές παθήσεις, Πάρκινσον και Αλτσχάιμερ.
Την ίδια στιγμή, αίσθηση έχει προκαλέσει στην Ελλάδα η έρευνα της Greenpeace που εντόπισε την ύπαρξη 27 διαφορετικών χημικών ουσιών, πολλές από αυτές απαγορευμένες εντός της ΕΕ , σε μήλα, μπανάνες, αχλάδια, πατάτες, καρότα και κολοκύθια τα οποία πωλούνται στη χώρα μας. Όπως επισημαίνεται στις επίσημες εγκρίσεις των ουσιών αυτών αναγράφεται πως είναι ύποπτες καρκινογενέσεων και ότι έχουν εξαιρετική τοξικότητα.

Η Greenpeace προτείνει στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξη να αναλάβει δράση μέσα από τη λήψη συγκεκριμένων μέτρων όπως τον τερματισμό των 'προσωρινών αδειών 120 ημερών' τις οποίες δίνει για χρήση άκρως επικίνδυνων φυτοφαρμάκων, τον έλεγχο των ουσιών ώστε να σταματήσει η χρήση απαγορευμένων καθώς και τη δημιουργία βάσης δεδομένων λιανικής πώλησης φυτοφαρμάκων ώστε να γνωρίζουμε ποιες ουσίες έχουν χρησιμοποιηθεί σε ποιες καλλιέργειες και από ποιους παραγωγούς.

Δείτε αναλυτικά όλα τα αποτελέσματα της έρευνας που έκανε η  Greenpeace
εδώ.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου