Τρίτη 22 Ιουλίου 2014

ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ ΤΑ ΨΕΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΑΖΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΚΙΕΒΟΥ...


 Β.ΠΟΥΤΙΝ: " ΘΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΔΕΛΦΟΥΣ ΜΑΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΡΩΣΙΑΣ" 


Για πρώτη φορά ο Ρώσος πρόεδρος Β.Πούτιν με "καθαρή" του δήλωση ξεκαθάρισε την στήριξη της Ρωσίας στους επαναστάτες της Ουκρανίας και ότι θα σταθεί στο πλευρό των αδελφών του μαχητών της Νέας Ρωσίας.

Να σταματήσουν τα τελεσίγραφα και τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας και να μην αναμιγνύονται στις εσωτερικές υποθέσεις της χώρας του κάλεσε τις δυτικές δυνάμεις ο Βλάντιμιρ Πούτιν, στον απόηχο της κατάρριψης του αεροπλάνου των Malaysian Airlines που κόστισε τη ζωή σε 298 ανθρώπους.

Σε δηλώσεις του κατά την έναρξη της συνεδρίασης του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας, την πρώτη ουσιαστικά λεπτομερή δημόσια απάντησή του, ο Ρώσος πρόεδρος κάλεσε τη Δύση σε διάλογο, ενώ είπε ότι η Ρωσία θα χρησιμοποιήσει την επιρροή της επί των μαχητών της Νέας Ρωσίας στην ανατολική Ουκρανία, ώστε να επιτραπεί η διεξαγωγή μιας πλήρους έρευνας για τη συντριβή του Boeing.

Ωστόσο, κάλεσε τη Δύση να ασκήσει πίεση στο Κίεβο, "ώστε να τερματίσει τις εχθροπραξίες", ενώ τόνισε ότι παρά τις δυτικές κυρώσεις, "η Μόσχα θα σταθεί στο πλευρό των υποστηρικτών της ανεξαρτησίας στην ανατολική Ουκρανία" τους οποίους περιέγραψε ως τμήμα μιας λαϊκής εξέγερσης εναντίον ενός παράνομου πραξικοπήματος.

«Στη Ρωσία τίθεται ένα σχεδόν τελεσίγραφο: 'Αφήστε μας να καταστρέψουμε αυτό το τμήμα του πληθυσμού που συνδέεται εθνικά και ιστορικά με τη Ρωσία και δεν θα επιβάλουμε κυρώσεις εναντίον σας'», δήλωσε ο Πούτιν. «Αυτό είναι μια περίεργη και απαράδεκτη λογική».

Μάλιστα, αναφερόμενος στην επίθεση τεθωρακισμένων των ουκρανικών δυνάμεων εναντίον του Ντονέτσκ, είπε ότι «πρέπει να καλέσουμε τις ουκρανικές αρχές να σεβαστούν τους στοιχειώδεις κανόνες της αξιοπρέπειας και να εφαρμόσουν μια κατάπαυση του πυρός έστω και μόνο για όσο χρόνο θα χρειαστεί η έρευνα».

Επίσης, επανέλαβε την πεποίθησή του ότι οι διαδηλώσεις που ανέτρεψαν το νόμιμα εκλεγμένο πρώην πρόεδρο της Ουκρανίας υποκινήθηκαν και χρηματοδοτήθηκαν από το εξωτερικό.

Η κυριαρχία και η εδαφική ακεραιότητα της Ρωσίας δεν διατρέχει κανέναν κίνδυνο, δήλωσε αμέσως μετά ο Ρώσος πρόεδρος. Ο Βλαντίμιρ Πούτιν τόνισε πως η «στρατηγική ισορροπία δυνάμεων στον κόσμο αυτήν τη στιγμή αποτελεί εγγύηση για την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας», συμπληρώνοντας πως η Ρωσία τηρεί αυστηρά τους κανόνες του διεθνούς δικαίου στη δέσμευσή της έναντι των εταίρων της και ελπίζει πως και οι άλλες χώρες θα πράξουν το ίδιο.

Μάλιστα αναφέρθηκε και στο ευτύχημα ότι η Ρωσία δεν ανήκει σε κάποια συμμαχία " Δόξα τω Θεώ η Ρωσία δεν ανήκει σε καμία συμμαχία και έτσι διατηρεί την ανεξαρτησίας της, όποια χώρα ανήκει σε υπερεθνικό σχηματισμό πάντοτε παραδίδει μέρος της κυριαρχίας της και εθνικά της συμφέροντα"

Την ίδια στιγμή, ο πρόεδρος Πούτιν τόνισε ότι υπάρχει η ανάγκη να ενισχυθούν σταδιακά οι αμυντικές δυνατότητες της Ρωσίας, συμπεριλαμβανομένης της Κριμαίας και Σεβαστούπολης, λόγω της ενεργοποίησης του ΝΑΤΟ στα σύνορα της Ρωσίας. 
Όσον αφορά την έκρυθμη κατάσταση στην Ουκρανία και την αεροπορική τραγωδία με το μαλαισιανό Boeing 777, ο Πούτιν τόνισε πως θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να προχωρήσουν οι έρευνες σε μια διαφανή και αντικειμενική διαδικασία αλλά και να τερματιστεί η αιματοχυσία. 

Στο θέμα της οικονομίας τόνισε την αναγκαιότητα αποδέσμευσης της Ρωσίας από εξωτερικούς παράγοντες. “Πιστεύω ότι χρειαζόμαστε να σκεφτούμε πρόσθετα βήματα για να μειώσουμε την εξάρτηση της εθνικής οικονομίας από εξωτερικούς παράγοντες. Στο μυαλό δεν μου έρχονται μόνο οι αστάθειες των αγορών αλλά και πιθανά πολιτικά ρίσκα (προφανώς εννοεί μια πορεία αποδολαριοποιησης)".


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου