Σάββατο 19 Ιουλίου 2014

Ο ΛΑΟΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΛΕΕΙ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΥΔΡΟΛΥΣΗ ΤΩΝ ΧΗΜΙΚΩΝ ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ


Νατοϊκή βάση Σούδας: Μεγάλη προσέλευση στη διαμαρτυρία για τα χημικά της Συρίας 




ΕΙΚΟΝΕΣ-ΒΙΝΤΕΟ

Πλήθος κόσμου βρίσκεται από το μεσημέρι στο Μαράθι για τον αποκλεισμό της νατοϊκής βάσης στη Σούδα αντιδρώντας έτσι στην υδρόλυση των χημικών.

Πάνω από 100 άτομα βρίσκονται εκεί, ανάμεσά τους βουλευτές αλλά και εκπρόσωποι τοπικών φορέων, και όσο περνά η ώρα η προσέλευση του κόσμου από κάθε γωνιά του νησιού αυξάνεται διαρκώς.




Το Ανοιχτό Συντονιστικό Χανίων ενάντια στα χημικά του πολέμου έχει εξασφαλίσει ότι στο χώρο θα υπάρχει νερό, εθελοντές νοσηλευτές, καθώς επίσης γίνονται συνεννοήσεις για την ύπαρξη φαγητού.




Επειδή όμως η συμμετοχή του κόσμου αναμένεται να είναι μεγάλη, καλούμε όλους τους συμμετέχοντες να φέρουν μαζί τους τα αναγκαία είδη για την παραμονή τους στο σημείο του αποκλεισμού: υπνόσακο ή και σκηνή για τη διανυκτέρευση, προφύλαξη για τον ήλιο (τέντες και σκοινιά, ομπρέλες, καπέλα), νερό, φαγητό, σακούλα για τα σκουπίδια τους, μπουφάν-φούτερ για το βράδυ, φακό, είδη πρώτης ανάγκης (Malox, Betadine, βασικές ανάγκες φαρμακείου, αναλγητικά κλπ).

Επίσης στον χώρο του αποκλεισμού θα γίνουν συζητήσεις και ενημερώσεις. Προγραμματισμένη είναι η μετάβαση στον χώρο ομάδας από τις καθαρίστριες που έχουν απολυθεί, καθώς επίσης και ομάδα από τους Σύριους πρόσφυγες που βρίσκονται στα Χανιά.

Συζήτηση-ενημέρωση θα γίνει επίσης και για το θέμα των βομβαρδισμών στη Γάζα και της συμμετοχής της νατοϊκής βάσης σε αυτόν. Για την Κυριακή έχει ήδη προγραμματιστεί μουσική βραδιά, ενώ σε συνεννόηση βρισκόμαστε και για το Σάββατο το βράδυ.

Σύμφωνα με το Παγκρήτιο Συντονιστικό κατά των Χημικών, σχεδιάζεται παράλληλα εκ νέου εν πλω διαμαρτυρία με αλιευτικά και φουσκωτά που θα αποπλεύσουν από τα Χανιά και θα προσπαθήσουν να προσεγγίσουν το Cape Ray στο σημείο της υδρόλυσης.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου