Δευτέρα 14 Ιουλίου 2014

ΕΝΩ ΟΙ ΝΑΖΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΚΙΕΒΟΥ ΧΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΜΑΧΗ ΣΤΟ ΝΤΟΝΕΤΣΚ Η ΡΩΣΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ "ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ" ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ!

Βρυχάται η "αρκούδα"
Μόσχα: "Θα κτυπήσουμε τον ουκρανικό Στρατό αλλά με ... στοχευμένα πλήγματα"





Η Ρωσία για πρώτη φορά άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να επέμβει στην ουκρανική κρίση έστω και με "στοχευμένα πλήγματα" μετά τον θάνατο Ρώσου πολίτη από ουκρανικά πυρά.

"Η Ρωσία εξετάζει το ενδεχόμενο στοχευμένων πληγμάτων επί του ουκρανικού εδάφους" μετά την πτώση οβίδας σε ρωσικό χωριό της ρωσο-ουκρανικής μεθορίου, με έναν νεκρό, αναφέρει η εφημερίδας Kommersant επικαλούμενο πηγή του Κρεμλίνου.


"Η υπομονή μας έχει όρια", δήλωσε η πηγή του Κρεμλίνου, προσθέτοντας ότι "δεν θα πρόκειται για στρατιωτική επιχείρηση μεγάλης κλίμακας, αλλά αποκλειστικά για στοχευμένα πλήγματα εναντίον θέσεων από τις οποίες προέρχονται τα πυρά προς το ρωσικό έδαφος".
Eίναι η πρώτη φορά που η Ρωσία ανακοινώνει πρόθεση επέμβασης στην ουκρανική κρίση, έστω για να υπαρασπιστεί την ασφάλεια των πολιτών της.

Στο μεταξύ πριν από λίγο οι δυνάμεις Αυτοάμυνας της Νέας Ρωσίας ανακοίνωσαν και την κατάληψη του αεροδρομιου του Λούγκανσγκ μετά από σφοδρές μάχες.
Επίσης νέες βαριές απώλειες υπέστησαν οι ουκρανικές δυνάμεις κατά την διάρκεια των συγκρούσεων στις εισόδους του Ντονέτσκ, όπου έχασαν 27 τεθωρακισμένα οχήματα, με άγνωστες αλλά πολύ μεγάλες απώλειες σε έμψυχο δυναμικό.
Στην περιφέρεια του Ντονετσκ επρόκειτο για πολύ μεγάλη ουρκανική τεθωρακισμένη φάλαγγα αποτελούμενη από 30 ΒTR κατευθυνόμενη στο προάστιο του Ντονέτσκ Alekseevk. Στην συνέχεια αραδόθηκαν περισσότεροι από 300 Ουκρανούς στρατιώτες.

Όπως επιβεβαίωσε στον ανταποκριτή του Lifenews, ο διοικητής των ρωσόφωνων Eugene Gorbik, η φάλαγγα περικυκλώθηκε από τους ρωσόφωνους οι οποίοι με ευρεία χρήση των BM-21 Grad κατάφεραν να την παγιδέυσουν και να την εξοντώσουν κυριολεκτικά.

Στο σύνολο καταστράφηκαν 27 BTR ενώ από τα τρία που κατάφεραν να ξεφύγουν, το ένα αναποδογύρισε στην προσπάθειά του να διαφύγει και εγκαταλειφθηκε.

Σε άλλο σημαντικό σημείο του μετώπου οι ρωσόφωνοι κατάφεραν να καταλάβουν το αεροδρόμιο του Λούγκανσγκ όπως ανακοίνωσαν. Ήδη μεγάλες ουκρανικές μοναδες σπεύδουν προς ανακατάληψη, προβλέπεται νέος γύρος σφοδρών συγκρούσεων.

Όπως είπαν στην δήλωσή τους "Δεχόμαστε πυρά πυροβολικού, αναμένουμε αεροπορική επίθεση και χρήση μονάδων ειδικών δυνάμεων. Το αεροδρόμιο είναι δικό μας. Οι δυνάμεις μας χτυπούν ουκρανικές φάλαγγες που κατευθύνονται στηνπόλη του Schastye".

Χθες το βράδι ο ουκρανικός Στρατός ξεκίνησε δύο μεγάλες επιθέσεις από Βορρά στο Μέταλιστ με 70 τεθωρακισμένα, και από το Νότο με 40 τεθωρακισμένα με σκοπό την είσοδό του στο Λούγκανσγκ.

Λόγω κακού συντονισμού η νότια τεθωρακισμένη ουκρανική δύναμη έφτασε στην είσοδο του Roskoshnoye πολύ αργότερα (15 χλμ από το αεροδρόμιο).Οι δυνάμεις Αυτοάμυνας χρησιμοποιούν ρουκέτες των 122 χλστ. για να τους σταματήσουν

Στο μεταξύ οι Ουκρανοί προσπαθούν να αποκόψουν το Krasnodon από τα ρωσικά σύνορα και το πέρασμα Izvarino βομβαρδίζοντας αμάχους και προφανώς κάποια από αυτές τις οβίδες βρήκε στόχο εντός ρωσικού εδάφους σκοτώνοντας τον Ρώσο πολίτη.

Σύμφωνα με τους κατοίκους, το Krasnodon έχει καταστραφή ολοκληρωτικά.

Στην περιοχή των Saur-Mogila, Marinovka και Torez (Περιφέρεια Dosnetsk) παραδοθηκαν περί τους 300 Ουκρανούς στρατιώτες μετά την συντριβή που υπέστη μεγάλη ουκρανική φάλαγγα.

Επρόκειτο για ενισχύσεις που στέλνονταν στο Zelenopolye όπου σε άλλη πανωλεθρία των Ουκρανών σκοτώθηκαν 50 και τραυματίστηκαν 100 στρατιώτες, για να σώσουν περικυκλωμένους Ουκρανούς επιζόντες.

Χθες είχαν καταστραφεί έξι άρματα μάχης και ένα BTR, από την πρώτη χρήση του μαχητικού εγγύς υποστήριξης Su-25 που οι ρωσόφωνοι πλέον χρησιμοποιούν




Η Μόσχα προειδοποίησε χθες το Κίεβο ότι η πτώση μίας οβίδας σε ρωσικό χωριό κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία θα έχει "μη αναστρέψιμες συνέπειες" , χαρακτηρίζοντας το περιστατικό "επίθεση" εκ μέρους της Ουκρανίας. "Στη Ρωσία, θεωρούμε αυτήν την πρόκληση ακόμη μία επιθετική ενέργεια εκ μέρους της Ουκρανίας. Αυτό το γεγονός δείχνει την εξαιρετικά επικίνδυνη κλιμάκωση της έντασης στα σύνορα ανάμεσα στη Ρωσία και την Ουκρανία, η οποία μπορεί να έχει μη αναστρέψιμες συνέπειες, για τις οποίες την ευθύνη θα φέρει η Ουκρανία", ανέφερε η ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.




Το Κίεβο αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι φέρει ευθύνη για την εκτόξευση της οβίδας που έπεσε στο ρωσικό έδαφος. "Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία. Οι ουκρανικές δυνάμεις δεν πραγματοποιούν βολές κατά του εδάφους της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Δεν ρίξαμε εμείς", δήλωσε ο Αντρέι Λισένκο, εκπρόσωπος του ουκρανικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας και Αμυνας.

Στην ιδέα μίας ρωσικής "απάντησης" στο χθεσινό περιστατικό αναφέρθηκε επίσης ο αντιπρόεδρος της άνω βουλής του ρωσικού κοινοβουλίου Γεβγκένι Μπουσμίν: "Πρέπει να χρησιμοποιήσουμε όπλα ακριβείας...για να καταστρέψουμε τα όπλα που εκτόξευσαν αυτήν την οβίδα".



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου