Σάββατο 5 Ιουλίου 2014

ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΩΛΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΠΑΡΑΝΟΜΗ Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ



Με απόφασή του λίγο πριν τις 11 το βράδυ της Παρασκευής το Πρωτοδικείο της Αθήνας έκρινε παράνομη την απεργία των εργαζομένων στη ΔΕΗ.

Στο δικαστήριο εκπρόσωποι της ΓΕΝΟΠ υποστήριξαν την απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων, ενώ εκπρόσωποι του Διαχειριστή του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ) και του Ανεξάρτητου Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ) τάχθηκαν κατά της απεργιακής κινητοποίησης και ζήτησαν από το δικαστήριο να την κηρύξει παράνομη.

Εάν όμως είχαν  εισακουστεί από τους συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, οι 
τρείς προτάσεις που τους έκαναν οι πολίτες,  ΔΕΝ ΘΑ ΕΊΧΕ ΚΑΝΈΝΑΣ ΤΟ ΔΙΚΑΊΩΜΑ ΝΑ ΤΙΣ ΚΡΊΝΕΙ ΩΣ ΠΑΡΆΝΟΜΕΣ

Τις θυμίζουμε: 

 1. Αντί να κατεβάσετε τους διακόπτες στον κόσμο και τις επιχειρήσεις του ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΔΙΑΚΟΠΤΕΣ ΣΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΕΠ' ΑΟΡΙΣΤΩ. 

2. Ζητήστε επισήμως ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΜΕ ΕΡΩΤΗΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ "ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΗ Ή ΜΕΡΙΚΗ ΠΩΛΗΣΗ ΤΩΝ ΑΓΑΘΩΝ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΝΕΡΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΤΟΠΩΝ/ΤΟΠΩΝ ΦΥΣΙΚΟΥ ΚΑΛΛΟΥΣ ;" για να αναστείλετε την ανωτέρω κινητοποίηση σας που περιγράφεται στο σημείο 1. 

3. Επανασυνδέστε το ρεύμα σε όλους ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ τους Πολίτες (δηλαδή σε κάθε κτίριο κατοικίας). Εξ άλλου καλύπτεστε σε αυτό νομικά και από πολλές δικαστικές αποφάσεις περί πρόσβασης των ανθρώπων στο ρεύμα ως έκφραση του Ανθρωπίνου Δικαιώματος της Ανθρώπινης Αξιοπρέπειας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου