Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΤΟΥ GOETHE ΚΑΙ ΤΟΥ BEETHOVEN ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΝΥΠΑΡΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ


ΒΙΝΤΕΟ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΘΕΣΜΟΘΕΤΗΘΕΙ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΒΡΑΒΕΙΟ  ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΝΕΜΗΘΕΙ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΤΟΥ ZDF, ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ..."ΚΡΑΤΙΚΗΣ" ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ!!!

BINTEO ΠOY ΠΡEΠEI NA ΔOYN OΛOI OI EΛΛHNEΣ ΓΙΑΤΙ ΞΕΣΚΕΠΑΖΕΙ ΤΟΥΣ (ΤΩΡΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ) ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ ΤΟΥ ΤΡΙΤΟΥ ΡΑΪΧ (ΠΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΩΣ ΤΕΤΑΡΤΟ)!




Έφεραν στο στούντιο επιζώντα του Διστόμου - Στηλίτευσαν τη συνεχή πολιτική λιτότητας που επιβάλλεται στη χώρα μας

Η Τρόικα, η γερμανική στάση για τις γερμανικές αποζημιώσεις και όχι η Ελλάδα είναι το αντικείμενο της σάτιρας στο βίντεο της ελληνικής κρίσης για το σόου Die Anstalt του γερμανικού καναλιού ZDF.

Το σκηνικό είναι μια ταβέρνα στην ηλιόλουστη Ελλάδα την οποία επισκέπτονται τρεις εκπρόσωποι της Τρόικας για να επιβάλουν τα μέτρα τους στον «έλληνα» ιδιοκτήτη.


Ανάμεσα στα μέτρα που του ζητάνε είναι να σερβίρει φαγητό «χωρίς ήλιο», να πληρώσει τα δάνειά του από τα πενιχρά έσοδά του και από την κατάσχεση των «ασημικών» του ενώ όταν εκείνος ζητά να επαναπροσλάβει τον μάγειρά του, τον κατηγορούν για ευργεσίες.

 Η μόνιμη επωδός τους, δε, είναι ότι πρέπει πρώτα να αποπληρωθούν τα χρέη και μετά να γίνουν τυχόν επενδύσεις. Όπως, μάλιστα, λένε στον ταβερνιάρη που τους ζητά χρήματα για επενδύσεις στην επιχείρησή του απαντούν: Να χαρίζεις χρήμα σε μια ταβέρνα η οποία δεν έχει ούτε μάγειρα, ούτε μαχαιροπήρουνα ούτε καρέκλες;

«Οι Έλληνες είναι ανεπίδεκτοι μαθήσεως» καταλήγουν.

Στο δεύτερο σκετς το θέμα είναι οι γερμανικές αποζημιώσεις με «πρωταγωνιστή» το υπουργείο Εξωτερικών το οποίο αναλαμβάνει να δώσει οδηγίες σε έναν «χρεωμένο πελάτη» που δηλώνει άγνοια για το αίτημα καταβολής των πολεμικών αποζημιώσεων. «Ε, από το 1939 ληστεύαμε χώρες, μπορεί και να ξεχάσαμε καμία» αναφέρει κυνικά ο «εκπρόσωπος» του γερμανικού ΥΠΕΞ. Κατά τη διάρκεια του διαλόγου προβάλλονται εικόνες από τη σφαγή στο Δίστομο με τον «εκπρόσωπο» του ΥΠΕΞ να χρησιμοποιεί τα επιχειρήματα της γερμανικής κυβέρνησης για το θέμα. Ξαφνικά στο πλάνο εμφανίζεται ένας ασπρομάλλης κύριος ο οποίος συστήνεται ως Αργύρης Σφοντούρης, ένα από τα αγόρια που προβάλλονται στις φωτογραφίες από το Δίστομο. 

Ο κ. Σφοντούρης τους τονίζει ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γερμανίας αποδέχθηκε τα ψέμματα των Ναζί και ότι ο μοναδικός που ζήτησε συγγνώμη ήταν ο πρόεδρος Γκάουκ το 2014 όχι, όμως, εξ ονόματος του ομοσπονδιακού κράτους.

Το σκετς καταλήγει με τον «έλληνα» ταβερνιάρη να θυμίζει στους «εκπροσώπου της κυβέρνησης» τους τρεις κανόνες που του είχε παρουσιάσει νωρίτερα η Τρόικα: Οι κανόνες είναι κανόνες, τα χρέη θα πρέπει να αποπληρωθούν και κανένα τρικ.








8 σχόλια:

  1. Μηπως στο τέλος αναφέρεται στο χρέος της Ελλάδας? Με την έννοια ότι πληρώστε τα χρέη σας και μην κάνετε κόλπα με τις γερμανικές αποζημιώσεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι αυτονόητο ότι το χρέος της Ελλάδας είναι πλαστό, εικονικό, παραπλανητικό αφού δημιουργήθηκε τεχνηέντως για πειθαναγκάσει ως άλλοθι για τις ολοκληρωτικές δομές-μεταρρυθμίσεις νέας εποχής και όχι μόνο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Με αυτήν την έννοια το βίντεο είναι προπαγανδιστικό, γιατί μία αλήθεια και ένα ψέμα μας κάνει ένα ψέμα. Δεν μπορώ να φανταστώ το δεύτερο κρατικό κανάλι να τάσσεται έτσι ανοιχτα υπέρ των ελληνικών συμφερόντων..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αντιθέτως φίλε μου στο τέλος αναφέρεται στο τί πρέπει να κάνει η Γερμανία για τις αποζημιώσεις σύμφωνα με τους ΔΙΚΟΥΣ ΤΗΣ κανόνες!
    Και ναι να το φανταστείς διότι ο Γερμανικός λαός είναι ήδη στους δρόμους και απαιτεί δικαιοσύνη ΚΑΙ για τον εαυτό του ΚΑΙ για τις χώρες του Νότου. Κι αν δεν το μαθαίνεις είναι γιατί τα ΜΜΕ εδώ είναι δωσίλογα πουλημένα στις ελίτ της Παγκόσμιας Τραπεζοπιστωτικής Εξουσίας (ΠΤΕ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ολόκληρο το βίντεο: https://www.youtube.com/watch?v=2x1-lyzW5PE

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  6. Λάβαμε το εξής μήνυμα στο ηλ. ταχυδρομείο μας.


    Καλό το βίντεο της ZDF, αλλά τη σημαία χωρίς σταυρό στο πλάι που λειτουργεί ως υποσυνείδητο μήνυμα δεν την πρόσεξε κανείς;

    Ο Εωσφόρος και τα όργανά του ήταν, είναι και θα είναι πάντα πολύ ύπουλοι. Καλό είναι όσοι είμαστε υποψιασμένοι να τους περιμένουμε … στη γωνία!!!





    Φιλικά,

    Ηλίας (Ένας υποστηρικτής της ιστοσελίδας σας)

    Καλό αγώνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ηλία κατ αρχάς σε ευχαριστούμε για την υποστήριξη τις ευχές και το μήνυμά σου.
    Έχεις δίκιο για την τοποθέτηση της σημαίας ώστε να μην φαίνεται ο σταυρός. Το χειρότερο όμως είναι ότι όταν αποκαλύπτεται ο πίνακας η σημαία πετιέται στο δάπεδο.
    Θέλουμε να πιστεύουμε πως ήθελαν να δείξουν την ασέβεια προς την Ελλάδα που δείχνει η τρόικα.
    Αυτή όμως η σημαία μένει πεσμένη και μετά που μιλάει ο Σφουντούρης.
    Είναι τουλάχιστον άστοχο, αν δεν είναι σκόπιμο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή