Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2019

Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΕΙ ΤΟ ΜΕΤΡΟΝ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ, ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ


Η ΗΘΙΚΗ ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΤΗΝ ΘΕΩΡΙΑ ΧΩΡΙΣ ΠΡΑΞΗ…




Κοινοποιεί ο Γεωκών

Η ηθική χωρίς δικαιοσύνη, είναι σαν την θεωρία χωρίς πράξη, και η πράξις χωρίς θεωρία χάνει την δύναμη της.

Δεν μπορεί να είσαι ηθικός χωρίς αυτά τα δυο, χωρίς δικαιοσύνη και αγάπη Στον Θεό!


ΠΡΟΣΕΞΤΕ, χωρίς Τον Θεό Πατέρα και χωρίς Τον Υιό, θα είσθε όπως ένα δένδρο μοναχικό και αδύναμο μέσα στους ανέμους.

Μετράτε τις πράξεις σας με το δικό σας μέτρο και λέτε, «έκανα τόσα καλά σήμερα και άλλα τόσα θα κάνω αύριο » μα ξεχνάτε να δείτε το μέτρο Του Πατέρα σας.

Προσευχηθείτε και παρακαλέστε Τον Θεό τον Πατέρα μας, που είναι υπέρ άνω όλων , που είναι το είναι μας, παρακαλέστε να είσθε δίκαιοι, για να δικαιωθείτε.

Να μην ξεχνάτε τους Νόμους Του Θεού και να μην τους παραβιάζετε, αλλά να ταυτιστείτε και να γίνετε ένα με αυτούς τους Νόμους! Τότε μόνον μπορείτε να σκεφτείτε ότι είσθε ηθικοί, γιατί τότε ταυτίζεστε με την δικαιοσύνη Του Θεού και μπορείτε με γαλήνια ψυχή να σκέπτεσθε, να εργάζεσθε, να πράττετε δικαίως.

Αυτό δείχνει ότι ο ίδιος Ο Θεός κατοικεί μέσα σου κι’ εσύ πρόσεξε να μην τον δίωξης.

Προσέξτε τα λόγια σας, προσέξτε τις πράξεις σας διότι τα λόγια που βγαίνουν από την γλώσσα και δεν κατεβαίνουν από τον νουν και τα βάθη της ψυχής, γίνονται πράξεις αδιόρθωτες και ιδού η αμαρτία.

Τα λόγια όμως της ψυχής που ρέουν από τον νουν, γίνονται πράξεις ωφέλειες, καρποφορούν, όπως τα φυτά που μεγαλώνουν σε γόνιμο χώμα.

Τι φοβάσθε, παιδιά μου; Ο Χριστός είναι μαζί σας, αναπνέει μαζί σας, δειπνεί μαζί σας, προσεύχεται μαζί σας στον Ουράνιο Πατέρα Του για την σωτηρία σας, πεινά και διψά για σας, για να μην πεινάσετε και διψάσετε εσείς και για να τραφείτε με τον Λόγο Του ΘΕΟΥ!

Η ΨΥΧΗ ΤΟΥ ασπάζεται την δική σας ψυχή , για να μην νιώθετε άδειοι και φτωχοί, για να μην ορφανέψετε από Πατέρα, από τον Ουρανιά Πατέρα. ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΕΣΑΣ….. 

Σε σας όμως απομένει να μην τα χάσετε.



Σημείωση Γεωκών

Αυτό το κείμενο είναι ένα μικρό μέρος από τα δεκάδες κείμενα που μου έχουν δοθεί από ΓΕΡΟΝΤΑ από το 2013 μέχρι σήμερα δεν είχα πρόθεση να τα κοινοποιήσω αλλά βλέποντας ότι τα γεγονότα τρέχουν πάρα πολύ γρήγορα αποφάσισα να αρχίσω να τα δημοσιεύω

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου