Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019

Η ΑΘΛΙΑ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΗΣ


Η «ΣΥΜΦΩΝΙΑ» ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ





Γράφει ο  Βασίλης Βιλιάρδος

Οφείλει να μη λείψει κανένας αύριο από τη διαδήλωση στο Σύνταγμα, ελπίζοντας να μη συμβεί ξανά ένα «ατύχημα» τύπου MARFIN. Είναι καθήκον μας απέναντι στον εαυτό μας, στην πατρίδα μας και στα παιδιά μας – ενώ δεν πρέπει να επιτρέψουμε ποτέ να γίνει η συμφωνία συνθήκη, αφού θα ήταν κάτι περισσότερο από τραγικό.


Επικαιρότητα

Σχετικά με την, ενδοτική ασφαλώς, παράδοση του ονόματος της Μακεδονίας, πρόκειται μέχρι τώρα για μία συμφωνία – η οποία όμως, όταν ψηφιστεί από τους 151 ή περισσότερους Εφιάλτες,στους οποίους το κακοποιημένο Σύνταγμα της Ελλάδας δίνει το δικαίωμα να παραδίδουν εθνική κυριαρχία με αυτήν την ελάχιστη πλειοψηφία (άρθρο 27, παράγραφος ένα), θα μετατραπεί σε διεθνή συνθήκη.

Μπορεί δεν να έχουν εμφανισθεί αρκετοί που προσπαθούν να μας πείσουν ότι είναι δυνατόν να ακυρωθεί εκ των υστέρων, αλλά σίγουρα δεν θα πρόκειται για μία εύκολη διαδικασία – πόσο μάλλον όταν τόσο η κυβέρνηση, όσο και η αξιωματική αντιπολίτευση, είναι υπέρ της σύνθετης ονομασίας με γεωγραφικό προσδιορισμό.

Με απλά λόγια, τα δύο παραπάνω κόμματα διαφωνούν μόνο ως προς το κείμενο της συμφωνίας και όχι ως προς την παράδοση του ονόματος – οπότε κανένα δεν θα προέβαινε αργότερα στην ακύρωση της. Ειδικά η ΝΔ έχει δηλώσει ξεκάθαρα πως εάν ψηφισθεί από τη Βουλή, θα την εφαρμόσει – επομένως θα μπορούσε ίσως να ακυρωθεί, αλλά κανένας δεν πρόκειται να το επιδιώξει.

Περαιτέρω, το πολίτευμα της Ελλάδας έως το 2010 ήταν η εγχώρια «κοινοβουλευτική ολιγαρχία» – ενώ έκτοτε η ξένη «μνημονιακή δικτατορία». Με απλά λόγια, το Σύνταγμα μας σήμερα είναι τα μνημόνια – με τα οποία έχει καταπατηθεί δεκάδες φορές το υφιστάμενο. Στα πλαίσια αυτά, το να αναφέρεται κανείς σε συνταγματική αναθεώρηση και εξυγίανση των Θεσμών, σε μία χώρα υπό γερμανική κατοχή, είναι ουτοπικό – ακόμη χειρότερα, ένας ακόμη τρόπος για να αποφευχθούν οι κοινωνικές διαμαρτυρίες και οι εξεγέρσεις.

Συνεχίζοντας, η σημερινή κυβέρνηση-υποχείριο των δανειστών, όπως άλλωστε και όλες οι προηγούμενες, θεωρεί τους Έλληνες χρήσιμους ηλιθίους όταν ψηφίζουν το κόμμα που θα τους κυβερνάει και άχρηστους ηλιθίους γενικότερα – αφού δεν τους επιτρέπει να αποφασίσουν για ένα άκρως σημαντικό ζήτημα που αφορά την εδαφική ακεραιότητα της χώρας, όπως είναι η συμφωνία των Πρεσπών. 

Πρόκειται στην κυριολεξία για το άκρον άωτο του εξευτελισμού των Ελλήνων διεθνώς – αφού ακόμη και στα Σκόπια δόθηκε η δυνατότητα να αποφασίσουν.

Εκτός αυτού η κυβέρνηση αγνοεί εντελώς το ότι, πάνω από το 70% των Ελλήνων είναι εναντίον της παράδοσης του ονόματος της Μακεδονίας – ενώ η στάση τους αυτή οφείλεται κυρίως στις απόψεις τους, σύμφωνα με τις οποίες τα εξής:


(α) Όταν παραδίδεις όνομα, εκχωρείς εθνική κυριαρχία – κάτι που προφανώς θα καθιστούσε τη σημερινή γενιά προδοτική και ανεύθυνη.

(β) Η αυθαίρετη αυτοονομασία ενός κράτους ως Μακεδονία, δεν του δίνει σε καμία περίπτωση το δικαίωμα να απαιτήσει λύσεις – πόσο μάλλον με ένα ξένο όνομα ως συστατικό.

(γ) Ουσιαστικά ζητείται από τους Έλληνες να νομιμοποιήσουν την υφαρπαγή του ονόματος της Μακεδονίας – κάτι που θα έμοιαζε σαν χάριζαν το σπίτι τους σε έναν κακοποιό που τους το έκλεψε.

(δ) Η Ελλάδα δεν κέρδισε τίποτα, θα κινδυνεύσει να χάσει πάρα πολλά, ενώ ο μοναδικός κερδισμένος θα είναι η Γερμανία – κάτι που σημαίνει πως δεν πρόκειται για μία συμβιβαστική λύση, αλλά για μία άνευ προηγουμένου ήττα, η οποία είναι αδιανόητη όταν οι διαπραγματεύσεις διενεργούνται με ένα πολύ μικρότερο κράτος, εντελώς ανίσχυρο και οικονομικά εξαρτώμενο απόλυτα από την Ελλάδα.

(ε) Ένα κράτος με το όνομα Μακεδονία θα είναι ισχυρότερο διεθνώς από μία περιοχή με το ίδιο όνομα – ενώ ο όρος «Βόρεια» θα του δίνει μελλοντικά το δικαίωμα να επιδιώξει την προσάρτηση της «Νότιας Μακεδονίας», όπως άλλωστε αναφέρεται ήδη σε πολλά κείμενα των Σκοπιανών.

Περαιτέρω, όλοι καταλαβαίνουν πως εάν ήθελε η Ελλάδα να διαπραγματευθεί μία λύση, δεν θα το έκανε σε καμία περίπτωση υπό τη σημερινή οικονομική της κατάσταση – πόσο μάλλον όταν ο αντισυμβαλλόμενος της δεν είναι τα Σκόπια, αλλά η Γερμανία.

Όσον αφορά τη Γερμανία, βρήκε την πλέον κατάλληλη στιγμή για να επιβάλλει αυτά που θέλει – αφού τόσο τα Σκόπια, όσο και η Ελλάδα, είναι χώρες εξαρτημένες οικονομικά από την ίδια. Προφανώς δε, είναι αδύνατη η διαπραγμάτευση μίας αποικίας με τη μητρόπολη της – όπως είναι η Γερμανία σήμερα για την Ελλάδα.

Συνεχίζοντας, η κυβέρνηση θεωρεί τόσο ηλιθίους τους Έλληνες, ώστε να τοποθετεί ένα ένθετο στις εφημερίδες, το κόστος του οποίου επιβαρύνει το δημόσιο, άρα τους ίδιους, για να τους εξηγήσει τα οφέλη της συμφωνίας – κάτι που φυσικά είναι αδιάφορο για τους Πολίτες, επειδή αφενός μεν δεν τους επιτρέπεται να αποφασίσουν οπότε δεν έχει νόημα να διαβάσουν, αφετέρου επειδή δεν κάνουν κάτι ανάλογο τα υπόλοιπα κόμματα, έτσι ώστε να μπορούν να κρίνουν έχοντας όλες τις απόψεις. 

Το να σε ενημερώνουν πάντως μόνο πως θα σε «προδώσουν» χωρίς να ζητούν καν την άποψη σου, θεωρώντας σε ανίκανο να αποφασίσεις και αγνοώντας τη συλλογική βούληση, άρα τη Δημοκρατία, είναι μάλλον εξευτελιστικό – αφού σε υποτιμάει σε υπερθετικό βαθμό,

Τέλος, ακόμη και ένας εντελώς ανόητος καταλαβαίνει πως ο εκθειασμός του πρωθυπουργού από τα γερμανικά ΜΜΕ είναι ύποπτος και φυσικά σκόπιμος – με την έννοια πως οι Γερμανοί επιβραβεύουν ανέκαθεν με αυτόν τον τρόπο τους συνεργάτες τους, οι οποίοι προδίδουν τις χώρες τους. 

Παράδειγμα η βράβευση του Γ. Παπανδρέου το 2010 από τους Γερμανούς στο Βερολίνο – όταν διέσωσε τις γερμανικές τράπεζες και δολοφόνησε κυριολεκτικά την Ελλάδα.

Ο κ. Παπανδρέου πάντως τέθηκε υπέρ της συμφωνίας των Πρεσπών και του πρωθυπουργού – γεγονός αρκετό για να καταλάβουμε επιτέλους τι συμβαίνει. 

Όσον αφορά τον τουρκικό κίνδυνο, για τον οποίο δήθεν επιδιώχθηκε η συμφωνία, οι Τούρκοι ήταν οι πρώτοι που την αναγνώρισαν – ενώ ο υπουργός εξωτερικών των Σκοπίων επισκέφθηκε αμέσως μετά το τέλος της ψηφοφορίας την Τουρκία.

Επίλογος 

Ολοκληρώνοντας, οφείλει να μη λείψει κανένας αύριο από τη διαδήλωση στο Σύνταγμα, ελπίζοντας βέβαια να μη συμβεί ξανά ένα «ατύχημα» τύπου MARFIN. Είναι καθήκον μας απέναντι στον εαυτό μας, στην πατρίδα μας και στα παιδιά μας – ενώ δεν πρέπει να επιτρέψουμε ποτέ να γίνει η συμφωνία των Πρεσπών συνθήκη, αφού έτσι θα καταλήγαμε στα σκουπίδια της ιστορίας.

Μπορεί δε οι δημοσκοπήσεις να αναφέρουν πως το 70% των Ελλήνων είναι εναντίον της παράδοσης του ονόματος της Μακεδονίας (το περιεχόμενο της συμφωνίας μας είναι αδιάφορο), αλλά δεν πιστεύουμε πως υπάρχει έστω και ένας Έλληνας που να θέλει να αποκαλεί τα Σκόπια Μακεδονία και τους Σκοπιανούς Μακεδόνες – απλά αυτό το 20% που τάσσεται υπέρ, δεν το έχει ακόμη συνειδητοποιήσει.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου