Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2019

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ Μ. ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗ



ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΖΗΜΙΑ ΠΡΙΝ ΠΑΡΑΔΩΣΟΥΝ



ΟΠΩΣ Η «ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ» ΑΝΔΡΟΥΤΣΟΠΟΥΛΟΥ
ΤΟ 1974


Υπάρχουν πολλές λύσεις

Μιχάλης Χαραλαμπίδης

ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΕΣ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ - ΕΙΝΑΙ Η ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΩΝ

Του Μιχάλη Χαραλαμπίδη

Το Σκοπιανό δεν αποτέλεσε θέμα, δέσμευση, προτεραιότητα στις προηγούμενες εκλογές αυτών που κατέχουν σήμερα τους θεσμούς. 

Ήταν φανατικοί και ορκισμένοι σε άλλες δεσμεύσεις.
Προέκυψε ως προτεραιότητα εξωελλαδικών δυνάμεων διαμέσου των εδώ πελατών τους ορισμένοι από τους οποίους έμαθαν από νεότερες ηλικίες να κάνουν και να γράφουν κατά παραγγελία ανοησίες.


Δεν αποτελούσε ελληνική προτεραιότητα (στο Μακεδονικότητα Ελληνικότητα Οικουμενικότητα - Μακεδονία Δικαίωμα στη Μνήμη Β’ έκδοση)

Επιπλέον επιχειρήματα του τύπου « έχουμε τους 151» καθώς και οι διαδικασίες ανεύρεσης των 151 ευτελίζουν την Δημόσια ζωή και θυμίζουν άλλες τραυματικές περιόδους.

Στις Δημοκρατίες όταν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο προκύπτουν παρόμοια ζητήματα – στις ώριμες δεν έχουν περιθώρια να εμφανισθούν – ο δρόμος επίλυσής τους είναι αυτός των εκλογών.

Το 1% σε όλη την επικράτεια, τόσο περίπου είναι μια αποσυνασπισμένη εκπνέουσα ομάδα δεν μπορεί να επιβληθεί πραξικοπηματικά επί της θέλησης της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού. Αυτά γίνονταν στις δικτατορίες της Νότιας Αμερικής, του Βιντέλα ή τις Ανατολικές του Γιαρουζέλσκι και του δικού μας Γιώργη.

 Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει συνείδηση όλων αυτών λόγω εμπειρίας. Διαμορφώθηκε στο περιβάλλον ενός ανθρώπου που είχε συνείδηση της δημόσιας σφαίρας, των κανόνων και των ευαισθησιών της αλλά και ως ειδικός μελετητής. 

Νομίζω ότι ήταν ένα από τα πρώτα μαθήματα που δίδασκε στους πρωτοετείς φοιτητές του. Μπορούν όμως να ρωτήσουν και τη Δωροθέα που μας επισκέπτεται.

 Εξάλλου, εκεί τουλάχιστον μετά τον ναζισμό, μια έκφραση του τύπου «έχουμε τους 151» την θεωρούν έκφραση ολοκληρωτισμού και λούμπεν συμπεριφοράς. Ας την ρωτήσουν και τι σημαίνει λούμπεν (για το λούμπεν στο Ελληνική Πολιτική Παιδεία-Η Πολιτική ως Ανώτερη Τέχνη)

ΥΓ. Για την καγκελάριο, την Γερμανία, την ΕΕ και τα Βαλκάνια θα αναφερθούμε προσεχώς 


Μιχάλης Χαραλαμπίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου